rafm Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Wszyscy piszą o zawieszeniu w QQ. Czy jest się czego bać ? Czy po lifcie było dużo lepiej i takiego szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Wszyscy piszą o zawieszeniu w QQ. Czy jest się czego bać ? Czy po lifcie było dużo lepiej i takiego szukać ?wiem ze tył po lifcie poprawili ale chyba tylko amortyzatory. Ja na zawiesZenie nie narzekam. Twardawe jest trochę ale przy tej masie i wysokości auta musi tak byc. Poczytaj posty o silniku 1.6 benzynie bo istatnio trochę ludzi narzeka na kulturę pracy i na skrzynie 5- biegowa. Dlatego sklanialbym sie na dwulitrowke. W trasie przedewszystkim to docenisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Wszyscy piszą o zawieszeniu w QQ. Czy jest się czego bać ? Czy po lifcie było dużo lepiej i takiego szukać ? Miałem 2.0 benzynę przed liftem, teraz mam 2.0 benzynę po lifcie. Jeżeli większość Twojego przebiegu to trasa, zdecydowanie wybieraj 2.0. Zawieszenie po liftingu jest zdecydowanie cichsze, mam też wrażenie, że samochód jest bardziej "przyklejony" do drogi. Notabene, w poprzednim QQ przez 95kkm nie wymieniałem ani jednego istotnego (czyt. drogiego) elementu zawieszenia, także chyba bać się nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Miałem 2.0 benzynę przed liftem, teraz mam 2.0 benzynę po lifcie. Jeżeli większość Twojego przebiegu to trasa, zdecydowanie wybieraj 2.0. Zawieszenie po liftingu jest zdecydowanie cichsze, mam też wrażenie, że samochód jest bardziej "przyklejony" do drogi. Notabene, w poprzednim QQ przez 95kkm nie wymieniałem ani jednego istotnego (czyt. drogiego) elementu zawieszenia, także chyba bać się nie musisz Prawda jest taka, że w tygodniu będzie min jeździć żona (ja mam służbowy). Będą to krótkie odcinki po mieście do pracy po dziecko itp. Jej na mocy nie zależy. Ja natomiast będę auto używał na wypady weekendowe. Do tej pory poruszałem się Astrą H 1.6 dynamika nie powalała ale była znośna. QQ to większe auto i boję się że silnik 1.6 może być ciut za słaby. Ważne też dla mnie jest wyciszenie samochodu. Z opinij na forum wynika, iż 2.0 i 6 biegowa skrzynia jest pod tym względem zdecydowanie lepsze. Wiem, że to nieodpowiednie forum ale zastanawiam się nad ASX. Ktoś np. przed decyzją zakupową porównywał te auta ? Wizualnie trochę bardziej podoba mi się QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Miałem 1.6 przed liftem, teraz mam 1.6 po lifcie Jak pisze Michal_k trasy to 2.0, miasto zdecydowanie 1.6 wystarczy, z zawieszeniem tez podobne odczucie. Z tym, że jest jedno "ale", wersja przed liftem jest zdecydowanie głośniejsza, nie zamontowali wyciszenia na froncie kabiny (przynajmniej wersja Accenta), diesle miały to wyciszenie, 2.0B też.. Także jeżeli 1.6B - to po lifcie, skrzynia jest bez szału, ale w obu wersjach nie sprawia problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipa Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 na dniach wchodzi 3 generacja Qashqaia więc moim zdaniem szukaj tylko wersji po lifcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) rafm Wiem, że to nieodpowiednie forum ale zastanawiam się nad ASX. Ktoś np. przed decyzją zakupową porównywał te auta ? Był w kręgu mojego zainteresowania (testowałem go przez 3 dni) ale ASX odpadł ...za zdecydowanie głośniejszy (słabo wyciszony silnik) i strasznie intensywne zapachy plastików. Ponadto Qq "urzekł" moją małżonkę Edytowane 6 Listopada 2013 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez75 Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Mialem podobny dylemat i postawilem(w sumie bardziej moja połówka) na QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Mam dwie oferty http://allegro.pl/nissan-qashqai-2-0-i-2008-panorama-dach-xenon-i3682095044.html oraz http://allegro.pl/qashqai-2-0i-141km-pdc-alu-panoramadach-ideal-i3672695301.html kolorystycznie bardziej ten szary mi odpowiada. Warto się nad nimi zastanowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIX Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 (edytowane) Czy w szarym nie jest kierownica za nowa .....Jak świeżo obszyta. No oczywiście oba po kompleksowym praniu i polerowaniu. Edytowane 10 Listopada 2013 przez ADIX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 A czy lepiej szukać wersji po lifcie ? Dużo poprawili np. z zawieszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarek79 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 (edytowane) Ja myślę, że niedługo zacznie się prawdziwy wysyp, i to zarówno wersji sprzed jak i po liftingu. A to z racji tego, że wielu klientów będzie chciało wymienić stary na nowy model 2014. Będzie więc z czego wybierać, a i niewątpliwie ceny też nieco spadną. Edytowane 10 Listopada 2013 przez browarek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemus863 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Mam dwie oferty http://allegro.pl/nissan-qashqai-2-0-i-2008-panorama-dach-xenon-i3682095044.html oraz http://allegro.pl/qashqai-2-0i-141km-pdc-alu-panoramadach-ideal-i3672695301.html kolorystycznie bardziej ten szary mi odpowiada. Warto się nad nimi zastanowić ? W pierwszym kierownica jest nówka sztuka, za to konsola centralna i lewarek są dojechane, w drugim za to brakuje chyba ksenonów i spryskiwaczy w zderzaku, wyposażenie wskazuje na tekne, więc powinny być ksenony, a to że sprzedawca zaprasza z czujnikiem lakieru..... znaczy liczy, że nikt z czujnikem lakieru nie przyjedzie i wystarczy samo zapewnienie, a jak przyjedzie z czujnikiem to najwyżej mu nie sprzeda, albo jest jeszcze opcja, że całe auto zostało polakierowane i co Ci wtedy z czujnika? Szukaj dalej, jeżeli szukasz ideału. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIX Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Tu się nie zgodzę , jak całe było lakierowane a czujnik jest elektroniczny to wszystko wyjdzie!!!! Jeśli faktycznie bezwypadkowe to licznik cofnięty o 100-150tys.w szarym. Samochody które służą zagranicą ( a w Polsce też nie brakuje) za dojazdy do pracy lub służbowe rocznie robią nawet od 40-70tys. km. Tak czy siak wychodzi na to że lepiej kupić krajowego niż strupa sprowadzonego i kombinowanego(bo jest tak albo przebieg cofnięty i to dużo albo mielony nieźle lub powódź , pożar itp. , dlatego opłaca się go sprowadzić handlarzowi i zarobić . Nie dajcie się nabić w butelkę na zachodzie nikt nie sprzedaje taniej niż u nas dobrego samochodu !!!!) Edytowane 11 Listopada 2013 przez ADIX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Tu się nie zgodzę , jak całe było lakierowane a czujnik jest elektroniczny to wszystko wyjdzie!!!! Chyba że są wymieniane elementy na nowe pod kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIX Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Tak bardzo trudno dobrać(odcienie).Na dobrym czujniku też wyjdzie. Jak nie mamy odniesienia wystarczy pomierzyć inne QQ. Edytowane 11 Listopada 2013 przez ADIX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Ale wiesz...takim profi elektronicznym mało kto dyponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 a ten ? http://allegro.pl/qashqai-2-0i-142km-polski-salon-led-prywatny-bezwy-i3690801967.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemus863 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Tu się nie zgodzę , jak całe było lakierowane a czujnik jest elektroniczny to wszystko wyjdzie!!!! Jeśli faktycznie bezwypadkowe to licznik cofnięty o 100-150tys.w szarym. Samochody które służą zagranicą ( a w Polsce też nie brakuje) za dojazdy do pracy lub służbowe rocznie robią nawet od 40-70tys. km. Tak czy siak wychodzi na to że lepiej kupić krajowego niż strupa sprowadzonego i kombinowanego(bo jest tak albo przebieg cofnięty i to dużo albo mielony nieźle lub powódź , pożar itp. , dlatego opłaca się go sprowadzić handlarzowi i zarobić . Nie dajcie się nabić w butelkę na zachodzie nikt nie sprzedaje taniej niż u nas dobrego samochodu !!!!) Dobrze prawisz jak sprzedawałem swojego QQ to oglądało go małżeństwo mieszkające w Niemczech (Polacy) i twierdzili, że w Niemczech nie da się kupić auta z niskim przebiegiem za przyzwoite pieniądze, dlatego przyjechali na święta i szukali Nissana z Polski. a ten ? http://allegro.pl/qashqai-2-0i-142km-polski-salon-led-prywatny-bezwy-i3690801967.html Visia z obszywaną kierownicą ( visia nie miała skórzanej kierownicy), kupisz i będziesz cierpiał na niedostatki w wyposażeniu, ale silnikowo wybierasz słusznie (to moja opinia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 A tego jak oceniacie ? Warto jechać 200km http://tablica.pl/oferta/nissan-qashqai-2-0-salon-polska-1-wl-2010-CID5-ID47Wjd.html#07e1b7aadd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginko75 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 A tego jak oceniacie ? Warto jechać 200km http://tablica.pl/oferta/nissan-qashqai-2-0-salon-polska-1-wl-2010-CID5-ID47Wjd.html#07e1b7aadd Wygląda dobrze, ale jak nie zobaczysz to nie ocenisz. Czy się opłaca jechać 200 km; zawsze można się tylko przejechać, ale jeśli podoba ci się auto-cena to jedz a jeśli sprzedający zaprosi cię do swojej posiadłości to możesz "sprawdzić czy to 3 auto w rodzinie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Wita Wygląda dobrze, ale jak nie zobaczysz to nie ocenisz. Czy się opłaca jechać 200 km; zawsze można się tylko przejechać, ale jeśli podoba ci się auto-cena to jedz a jeśli sprzedający zaprosi cię do swojej posiadłości to możesz "sprawdzić czy to 3 auto w rodzinie;) A tego jak oceniacie ? Warto jechać 200km http://tablica.pl/oferta/nissan-qashqai-2-0-salon-polska-1-wl-2010-CID5-ID47Wjd.html#07e1b7aadd Dzwoniłem Gość dokłada zimówki na felgach stalowych 16. Malowany był zderzak z tyłu po obcierce. Cena chyba jest dość wysoka. Ale może jeżeli wszystko by było ok to warto tyle zapłacić. Porównując z tym od handlarza to aż 5 tys. różnicy http://allegro.pl/nissan-qashqai-i-wlasciciel-salon-polska-i3685162697.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginko75 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Wita Dzwoniłem Gość dokłada zimówki na felgach stalowych 16. Malowany był zderzak z tyłu po obcierce. Cena chyba jest dość wysoka. Ale może jeżeli wszystko by było ok to warto tyle zapłacić. Porównując z tym od handlarza to aż 5 tys. różnicy http://allegro.pl/nissan-qashqai-i-wlasciciel-salon-polska-i3685162697.html Ten czarny ma radio przed liftingowe a ten beżowy aktualne, które występuje w wersji Acenta. Ciekawi mnie to, że w każdej z tych ofert to niby 3 auto w rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemus863 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Ten czarny ma radio przed liftingowe a ten beżowy aktualne, które występuje w wersji Acenta. Ciekawi mnie to, że w każdej z tych ofert to niby 3 auto w rodzinie. w samej końcówce 2010 już pojawiały się radia poliftingowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Czarny jest z rąk prywatnych. Beżowy - firma autohandel wykupiony lizing podobno od lekarza prowadzącego działalność. Malowany przedni błotnik po obcierce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi