Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy piszą o zawieszeniu w QQ. Czy jest się czego bać ? Czy po lifcie było dużo lepiej i takiego szukać ?

wiem ze tył po lifcie poprawili ale chyba tylko amortyzatory. Ja na zawiesZenie nie narzekam. Twardawe jest trochę ale przy tej masie i wysokości auta musi tak byc. Poczytaj posty o silniku 1.6 benzynie bo istatnio trochę ludzi narzeka na kulturę pracy i na skrzynie 5- biegowa. Dlatego sklanialbym sie na dwulitrowke. W trasie przedewszystkim to docenisz.

Wszyscy piszą o zawieszeniu w QQ. Czy jest się czego bać ? Czy po lifcie było dużo lepiej i takiego szukać ?

Miałem 2.0 benzynę przed liftem, teraz mam 2.0 benzynę po lifcie. Jeżeli większość Twojego przebiegu to trasa, zdecydowanie wybieraj 2.0.

Zawieszenie po liftingu jest zdecydowanie cichsze, mam też wrażenie, że samochód jest bardziej "przyklejony" do drogi.

Notabene, w poprzednim QQ przez 95kkm nie wymieniałem ani jednego istotnego (czyt. drogiego) elementu zawieszenia, także chyba bać się nie musisz :)

Miałem 2.0 benzynę przed liftem, teraz mam 2.0 benzynę po lifcie. Jeżeli większość Twojego przebiegu to trasa, zdecydowanie wybieraj 2.0.

Zawieszenie po liftingu jest zdecydowanie cichsze, mam też wrażenie, że samochód jest bardziej "przyklejony" do drogi.

Notabene, w poprzednim QQ przez 95kkm nie wymieniałem ani jednego istotnego (czyt. drogiego) elementu zawieszenia, także chyba bać się nie musisz :)

Prawda jest taka, że w tygodniu będzie min jeździć żona (ja mam służbowy). Będą to krótkie odcinki po mieście do pracy po dziecko itp. Jej na mocy nie zależy. Ja natomiast będę auto używał na wypady weekendowe. Do tej pory poruszałem się Astrą H 1.6 dynamika nie powalała ale była znośna. QQ to większe auto i boję się że silnik 1.6 może być ciut za słaby. Ważne też dla mnie jest wyciszenie samochodu. Z opinij na forum wynika, iż 2.0 i 6 biegowa skrzynia jest pod tym względem zdecydowanie lepsze.  Wiem, że to nieodpowiednie forum ale zastanawiam się nad ASX. Ktoś np. przed decyzją zakupową porównywał te auta ? Wizualnie trochę bardziej podoba mi się QQ. 

Miałem 1.6 przed liftem, teraz mam 1.6 po lifcie ;) Jak pisze Michal_k trasy to 2.0, miasto zdecydowanie 1.6 wystarczy, z zawieszeniem tez podobne odczucie.

Z tym, że jest jedno "ale", wersja przed liftem jest zdecydowanie głośniejsza, nie zamontowali wyciszenia na froncie kabiny (przynajmniej wersja Accenta), diesle miały to wyciszenie, 2.0B też.. Także jeżeli 1.6B - to po lifcie, skrzynia jest bez szału, ale w obu wersjach nie sprawia problemów.

rafm

Wiem, że to nieodpowiednie forum ale zastanawiam się nad ASX. Ktoś np. przed decyzją zakupową porównywał te auta ?

Był w kręgu mojego zainteresowania (testowałem go przez 3 dni) ale ASX odpadł ...za zdecydowanie głośniejszy (słabo wyciszony silnik) i strasznie intensywne zapachy plastików. Ponadto  Qq "urzekł" moją małżonkę ;)

Edytowane przez nowy 2011

Mam dwie oferty 

http://allegro.pl/nissan-qashqai-2-0-i-2008-panorama-dach-xenon-i3682095044.html

oraz

http://allegro.pl/qashqai-2-0i-141km-pdc-alu-panoramadach-ideal-i3672695301.html

kolorystycznie bardziej ten szary mi odpowiada. Warto się nad nimi zastanowić ?

Czy w szarym nie jest kierownica za nowa .....Jak świeżo obszyta. No oczywiście oba po kompleksowym praniu i polerowaniu.

Edytowane przez ADIX

Ja myślę, że niedługo zacznie się prawdziwy wysyp, i to zarówno wersji sprzed jak i po liftingu. A to z racji tego, że wielu klientów będzie chciało wymienić stary na nowy model 2014. Będzie więc z czego wybierać, a i niewątpliwie ceny też nieco spadną.

Edytowane przez browarek79

Mam dwie oferty 

http://allegro.pl/nissan-qashqai-2-0-i-2008-panorama-dach-xenon-i3682095044.html

oraz

http://allegro.pl/qashqai-2-0i-141km-pdc-alu-panoramadach-ideal-i3672695301.html

kolorystycznie bardziej ten szary mi odpowiada. Warto się nad nimi zastanowić ?

W pierwszym kierownica jest nówka sztuka, za to konsola centralna i lewarek są dojechane, w drugim za to brakuje chyba ksenonów i spryskiwaczy w zderzaku, wyposażenie wskazuje na tekne, więc powinny być ksenony, a to że sprzedawca zaprasza z czujnikiem lakieru..... znaczy liczy, że nikt z czujnikem lakieru nie przyjedzie i wystarczy samo zapewnienie, a jak przyjedzie z czujnikiem to najwyżej mu nie sprzeda, albo jest jeszcze opcja, że całe auto zostało polakierowane i co Ci wtedy z czujnika?

Szukaj dalej, jeżeli szukasz ideału.

Pozdrawiam

Tu się nie zgodzę  , jak całe było lakierowane a czujnik jest elektroniczny to wszystko wyjdzie!!!!

Jeśli faktycznie bezwypadkowe to licznik cofnięty o 100-150tys.w szarym. Samochody które służą zagranicą ( a w Polsce też nie brakuje) za dojazdy do pracy lub służbowe rocznie robią nawet od 40-70tys. km.

Tak czy siak wychodzi na to że lepiej kupić  krajowego niż strupa sprowadzonego i kombinowanego(bo jest tak albo przebieg cofnięty i to dużo albo mielony nieźle lub powódź , pożar itp. , dlatego opłaca się go sprowadzić handlarzowi i zarobić  . Nie dajcie się nabić w butelkę na zachodzie nikt nie sprzedaje taniej niż u nas dobrego samochodu !!!!)

Edytowane przez ADIX

Tak bardzo trudno dobrać(odcienie).Na dobrym czujniku też wyjdzie. Jak nie mamy odniesienia wystarczy pomierzyć inne QQ.

Edytowane przez ADIX

Tu się nie zgodzę  , jak całe było lakierowane a czujnik jest elektroniczny to wszystko wyjdzie!!!!

Jeśli faktycznie bezwypadkowe to licznik cofnięty o 100-150tys.w szarym. Samochody które służą zagranicą ( a w Polsce też nie brakuje) za dojazdy do pracy lub służbowe rocznie robią nawet od 40-70tys. km.

Tak czy siak wychodzi na to że lepiej kupić  krajowego niż strupa sprowadzonego i kombinowanego(bo jest tak albo przebieg cofnięty i to dużo albo mielony nieźle lub powódź , pożar itp. , dlatego opłaca się go sprowadzić handlarzowi i zarobić  . Nie dajcie się nabić w butelkę na zachodzie nikt nie sprzedaje taniej niż u nas dobrego samochodu !!!!)

Dobrze prawisz jak sprzedawałem swojego QQ to oglądało go małżeństwo mieszkające w Niemczech (Polacy) i twierdzili, że w Niemczech nie da się kupić auta z niskim przebiegiem za przyzwoite pieniądze, dlatego przyjechali na święta i szukali Nissana z Polski.

Visia z obszywaną kierownicą ( visia nie miała skórzanej kierownicy), kupisz i będziesz cierpiał na niedostatki w wyposażeniu, ale silnikowo wybierasz słusznie (to moja opinia).

Wygląda dobrze, ale jak nie zobaczysz to nie ocenisz.

Czy się opłaca jechać 200 km; zawsze można się tylko przejechać,

ale jeśli podoba ci się auto-cena to jedz a jeśli sprzedający zaprosi cię do swojej posiadłości to możesz  "sprawdzić

czy to 3 auto w rodzinie;)

Wita

Wygląda dobrze, ale jak nie zobaczysz to nie ocenisz.

Czy się opłaca jechać 200 km; zawsze można się tylko przejechać,

ale jeśli podoba ci się auto-cena to jedz a jeśli sprzedający zaprosi cię do swojej posiadłości to możesz  "sprawdzić

czy to 3 auto w rodzinie;)

Dzwoniłem

Gość dokłada zimówki na felgach stalowych 16. Malowany był zderzak z tyłu po obcierce.

Cena chyba jest dość wysoka. Ale może jeżeli wszystko by było ok to warto tyle zapłacić.

Porównując z tym od handlarza to aż 5 tys. różnicy

http://allegro.pl/nissan-qashqai-i-wlasciciel-salon-polska-i3685162697.html

Wita

Dzwoniłem

Gość dokłada zimówki na felgach stalowych 16. Malowany był zderzak z tyłu po obcierce.

Cena chyba jest dość wysoka. Ale może jeżeli wszystko by było ok to warto tyle zapłacić.

Porównując z tym od handlarza to aż 5 tys. różnicy

http://allegro.pl/nissan-qashqai-i-wlasciciel-salon-polska-i3685162697.html

Ten czarny ma radio przed liftingowe a ten beżowy aktualne, które występuje w wersji Acenta.

Ciekawi mnie to, że w każdej z tych ofert to niby 3 auto w rodzinie.

Ten czarny ma radio przed liftingowe a ten beżowy aktualne, które występuje w wersji Acenta.

Ciekawi mnie to, że w każdej z tych ofert to niby 3 auto w rodzinie.

w samej końcówce 2010 już pojawiały się radia poliftingowe