Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czarny jest z rąk prywatnych.

Beżowy - firma autohandel wykupiony lizing podobno od lekarza prowadzącego działalność. Malowany przedni błotnik po obcierce.

A który, po paru latach nie był malowany, skoro ludzie jeżdżą jak wariaci, beżowy pochodzi z Elbląga od Knedlera, swojego też tam kupowałem i rury boczne też mi wsadzili. Jak nie możesz się zdecydować to kup X-traila :icecream:

A który, po paru latach nie był malowany, skoro ludzie jeżdżą jak wariaci, beżowy pochodzi z Elbląga od Knedlera, swojego też tam kupowałem i rury boczne też mi wsadzili. Jak nie możesz się zdecydować to kup X-traila :icecream:

Malowany błotnik mi nie przeszkadza. Znasz historię tego auta ? Te rury można odkręcić ? Martwię się trochę o jasną tapicerkę.

Malowany błotnik mi nie przeszkadza. Znasz historię tego auta ? Te rury można odkręcić ? Martwię się trochę o jasną tapicerkę.

Znam miejsce w którym został nabyty, rury można łatwo usunąć, ja w swoim qq po jednej zimie musiałem wszystko demontować i na nowo malować-uchwyty. Jasna tapicerka jest piękna i bardzo elegancka, ale za to mało praktyczna.

Znalazłem takiego http://otomoto.pl/nissan-qashqai-C31347648.html wiem, że wersja bieda ale zasadniczo mi ona odpowiada.

Cena chyba też dość atrakcyjna. Czy w najtańszych wersjach tapicerka również była inne - gorszej jakości ?

Coś niepokojącego jest na zdjęciach ? 

Trochę mało zdjęć ze środka i zero opisu, ale można wywnioskować, że to wersja podstawowa czyli Visia, bo wydaje mi się z tego niewyraźnego zdjęcia panelu środkowego, że ma klimę manualną. Brak halogenów, tempomatu, szklanego dachu, relingów, felg aluminiowych w stosunku do wyższych wersji. Nie ma NC - było w 2 najwyższych wersjach I-way i tekna. To są takie główne różnice w porównaniu do wyższych wersji. Ale jeśli akceptujesz to nie ma problemu. Silnik dość ekonomiczny jak na benzynę, ale też demonem nie jest. Niektórzy narzekają na brak 6-biegu, zwłaszcza na autostradzie. Jest na to osobny wątek. Po tycz zdjęciach ciężko się do czegoś przyczepić. Trzeba obejrzeć.

Znalazłem takiego http://otomoto.pl/nissan-qashqai-C31347648.html wiem, że wersja bieda ale zasadniczo mi ona odpowiada.

Cena chyba też dość atrakcyjna. Czy w najtańszych wersjach tapicerka również była inne - gorszej jakości ?

Masz na tablicy nazwe warsztatu gdzie byl najprawdopodobniej robiony i numer VIN w opisie wiec mozesz zadzwonic i moze udzielą ci jakiś informacji na temat autka.

To na pewno Visia gdyż na zdjęciu auto nie ma lamp halogenowych ( a zdjęcia są "z natury").

Różnice w wyposażeniu wymienił Ci chesteros ... w tapicerce chyba nie było różnic .

Edytowane przez nowy 2011

sprzedany - poszedł 1 dnia.

Dziś jeździłem wersją 1.6 2010r. w wersji Tekna 80tys. przebiegu  oraz 2.0  w wersji Acenta z 2007r.150 tys.przebiegu obie w benzynie oczywiście.

W obu przy jeździe po wertepach słychać było dość głośną pracę zawieszenia z tyłu (w porównaniu do mojej megane II). Coś jakby półka z tyłu itp...Tak ma być ? 

W 1.6 silnik głośny. Szczególnie między 2 a 3 tys. obr jakiś rezonans czy coś. Dużo przyjemniej w 2.0.

Wydawało mi się że skrzynia 6 biegowa jest bardziej precyzyjna i biegi wchodzą troszkę lepiej. Złudzenie czy prawda ?

To na pewno Visia gdyż na zdjęciu auto nie ma lamp halogenowych ( a zdjęcia są "z natury").

Różnice w wyposażeniu wymienił Ci chesteros ... w tapicerce chyba nie było różnic .

w tapicerce jest róznica miedzy wersją VISA a Acenta/Tekna

w wersji VISIA nie ma regulacji podparcia lędźwi

nie ma czujnika deszczu i zmierzchu

ani el. składanych lusterek

kierownica nie jest obszyta skórą

i jeszcze trochę drobnych róznic jak brak podłokietnika na tylnej kanapie/tempomatu/ogranicznika prędkosci / klamki i lusterka czarne/brak czujnika cofania lub kamery cofania/ są tylko 4 głośniki

BartoszN

Pedantycznie wyszczególnione różnice - jestem pełen podziwu dla znajomości tematu ! Może jesteś przedstawicielem :nissan2: ? ;)

rafm

W kwestii głośności  z tyłu Qq to trzeba się dobrze wsłuchać lub metodą eliminacji dochodzić żródła. Wymaga to czasu i podczas jazdy próbnej ciężko jest jednoznacznie określić. Hałasować mogą oprócz wymienionego zawieszenia ,półki jak też klapa bagażnika , oparcia siedzeń , czy też lużne rzeczy leżące pod podłoga bagażnika.

Edytowane przez nowy 2011

rafm, dnia 25 List 2013 - 09:03, napisał:

Na pierwszy rzut oka wygląda OK. Jeśli blisko, to szybko jedź i sprawdź na żywo (no i w serwisie).

A tak z aptekarskiej dokładności co do opisu (żebyś się nie rozczarował) ;-)

1. Qashqai nie ma bi-xenonów (świtała drogowe tzw. "długie" są konwencjonalne)

2. Dach nie jest odsuwany (to panoramiczna szyba jest ), a odsuwana jest co najwyżej roleta pod tą szybą.

Ja myślę, że niedługo zacznie się prawdziwy wysyp, i to zarówno wersji sprzed jak i po liftingu. A to z racji tego, że wielu klientów będzie chciało wymienić stary na nowy model 2014. Będzie więc z czego wybierać, a i niewątpliwie ceny też nieco spadną.

Odnosze wrazenie, ze kolege troszke ponioslo  :wave: .. Juz widze te rzesze klientow chcacych wymieniac samochod kupiony 2-3 lata wczesniej .. To chyba nie ten rynek,,  :thumbsup:

Rzeczywiście może trochę się zapędziłem, bo nawet ja swojego 3latka zamierzam jeszcze długo potrzymać heh Miałem tu na myśli osoby, które wraz z zakończeniem okresu gwarancyjnego pozbywają się aut i zmieniają na nowe. A co do wysypu - zaczekajmy jak do salonów trafi ten nowy (lato?)

Nie wiem czy zauważyliście, na Alledrogo w kategorii Nissan - QQ jest najliczniej reprezentowany, czyli coś tam drgnęło.

Edytowane przez browarek79

Odnosze wrazenie, ze kolege troszke ponioslo  :wave: .. Juz widze te rzesze klientow chcacych wymieniac samochod kupiony 2-3 lata wczesniej .. To chyba nie ten rynek,,  :thumbsup:

Rzeczywiście może trochę się zapędziłem, bo nawet ja swojego 3latka zamierzam jeszcze długo potrzymać heh Miałem tu na myśli osoby, które wraz z zakończeniem okresu gwarancyjnego pozbywają się aut i zmieniają na nowe. A co do wysypu - zaczekajmy jak do salonów trafi ten nowy (lato?)

Nie wiem czy zauważyliście, na Alledrogo w kategorii Nissan - QQ jest najliczniej reprezentowany, czyli coś tam drgnęło.

No ja tak właśnie kupiłem ,bo pani skończyła się gwarancja i nie szukałem długo !

Tylko że ceny nowego to od 23k€ , a 3 latka 13k€ +- .z tym że to RHD.

Jako ciekawostkę wkleję linka , kto chce niech przejrzy oferty na irlandzkim rynku. 

http://www.carzone.ie/used-cars/Nissan/Qashqai?searchsource=browse

i drugi portal , z tego kupiłem .

http://cars.donedeal.ie/find/cars/for-sale/Ireland/?filter%28make%29=Nissan&filter%28model%29=Qashqai&sort=price&source=all

z hrabstw Irlandii płn ,tańsze są bo do republiki irlandii trzeba zapłacić podatek średnio 2-3k € 

Interesuje mnie ten model

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-2-0i-salon-polska-faktura-vat-C31458699.html

Pytania

1. Widzicie coś niepokojącego ?

2. Czy te stopnie przy progach można odkręcić ?

3. Gdzie we Wrocławiu mogę sprawdzić to auto. Wybieram się prawdopodobnie jutro.

Punkt 2 .- stopień jest przykręcony do podwozia zazwyczaj na dwa kątowniki  dł 0.5m 1.5 X 1.5 cm .10min roboty.

Punkt 1 - za mało danych , a na zdjęciach ...prawie nówka 5 letnia.

Jaki ten świat jest , to ja szukałem auta żeby było z progami , znalazłem z rurami i stwierdziłem że w ostateczności mogą być , a Ty masz progi i chcesz zdjąć  :rolleyes2: .

Komplet nowych na Eb u 200€ 

Powodzenia ,przy kupnie autka  :jump:

A propos stopni"

Jakbym je miał to bym nie przetarł dolnych plastyków drzwiowych.

Jak masz te  stopnie to nie kombinuj z nimi  i zostaw je bo nie każdy je ma;)

jak mam do sprzedania qq to tutaj mogę o nim powiedzieć, czy w minigiełdzie, ?

I mam pytanko, skoro tak dobrze doradzacie kupującym, od 3tygodni daje ogłoszenie na otomoto, i nic kilka telefonów, ale nikt go nawet nie oglądał.

jestem pierwszym właścicielem, nie rozumiem, mam do sprzedanie dobry samochód, bez cofniętego licznika, cena rozsądna około 59000,00 przy przebiego 69 tyś, chyba ok? co jest nie tak? czy po porstu takie czasy że takie samochody się nie sprzedają.Samochód ma oczywiście ślady użtkowania, bo jeżdżę nim 3,5 roku, nie chciałem nic lakierować, żeby było wiadome co i jak, ale z tego co widzę ludzie lubią mieć wciskanę ściemę. poraddźcie lub przekierujcie do innego działu(w sumie to żadko tu przebywam, tylko na początku - przed kupnem)

z

jak mam do sprzedania qq to tutaj mogę o nim powiedzieć, czy w minigiełdzie, ?

I mam pytanko, skoro tak dobrze doradzacie kupującym, od 3tygodni daje ogłoszenie na otomoto, i nic kilka telefonów, ale nikt go nawet nie oglądał.

jestem pierwszym właścicielem, nie rozumiem, mam do sprzedanie dobry samochód, bez cofniętego licznika, cena rozsądna około 59000,00 przy przebiego 69 tyś, chyba ok? co jest nie tak? czy po porstu takie czasy że takie samochody się nie sprzedają.Samochód ma oczywiście ślady użtkowania, bo jeżdżę nim 3,5 roku, nie chciałem nic lakierować, żeby było wiadome co i jak, ale z tego co widzę ludzie lubią mieć wciskanę ściemę. poraddźcie lub przekierujcie do innego działu(w sumie to żadko tu przebywam, tylko na początku - przed kupnem)

z

Są 2 wyjścia: albo zejdź z ceną, albo cierpliwie poczekaj. Ja swojego 3.5 latka sprzedałem po 3 miesiącach trzymając cenę. Cierpliwości, rynek nie jest z gumy :)

Michal_k , większa część kupujących auta przez internet , to wzrokowcy :-) Ludzie tacy przekonują się do samochodów tylko na podstawie zdjęć ,zrób dobre zdjęcia i zobaczysz ze się ruszy .Piszę to na podstawie ogłoszeń które sam dawałem, o auta dbam ale to zawsze mało dla kogoś takiego ,więc musi poparte być to jeszcze bardzo dobrymi zdjęciami :-)

Zdjęcia ważna rzecz !

Z aukcji z której ja kupowałem były , ale zrobione tak niefachowo ...!

Oglądałem je codziennie szukając na innych aukcjach tez , ale w tym jednym przypadku urzekła mnie ładnie przystrzyżona trawa!( i rury pod progami)

Miesiąc oglądałem i postanowiłem zadzwonić .Skoro w ogłoszeniu jest że jeździła kobitka ,to  skoro dba o dom to o samochód również .

Umówiłem się i po godzinie auto było kupione . 

Facet miał na podjeździe swoje auto ,syna córki i zony Qq.

Mówił że 3 miesiące ogłoszenie wisiało , co prawda ludzie dzwonili , pytali , ale nikt nie umówił sie zobaczyć.

Ja byłem pierwszy , a jak mu powiedziałem że zdecydował zadbany trawnik wokół domu to najpierw sie zdziwił , a później opuścił 400€ z ceny 

Zdjęcia i plener ważna rzecz !

Jeśli mogę doradzić (poprzednie auto sprzedałem po 2 godzinach od wystawienia ogłoszenia). Raz - nie obniżać ceny, nie zniechęcać się też telefonami z "cudownymi" propozycjami. Dwa - dać kilka złotych profesjonalnemu fotografowi żeby zrobił kilka ładnych ujęć + obróbka. I tak jak kolega wyżej proponuje - najlepiej podjechać w ładny plener (woda, lasek), ludzie lubią "kupować marzenia".