przemus863 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Czarny jest z rąk prywatnych. Beżowy - firma autohandel wykupiony lizing podobno od lekarza prowadzącego działalność. Malowany przedni błotnik po obcierce. A który, po paru latach nie był malowany, skoro ludzie jeżdżą jak wariaci, beżowy pochodzi z Elbląga od Knedlera, swojego też tam kupowałem i rury boczne też mi wsadzili. Jak nie możesz się zdecydować to kup X-traila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 A który, po paru latach nie był malowany, skoro ludzie jeżdżą jak wariaci, beżowy pochodzi z Elbląga od Knedlera, swojego też tam kupowałem i rury boczne też mi wsadzili. Jak nie możesz się zdecydować to kup X-traila Malowany błotnik mi nie przeszkadza. Znasz historię tego auta ? Te rury można odkręcić ? Martwię się trochę o jasną tapicerkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemus863 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Malowany błotnik mi nie przeszkadza. Znasz historię tego auta ? Te rury można odkręcić ? Martwię się trochę o jasną tapicerkę. Znam miejsce w którym został nabyty, rury można łatwo usunąć, ja w swoim qq po jednej zimie musiałem wszystko demontować i na nowo malować-uchwyty. Jasna tapicerka jest piękna i bardzo elegancka, ale za to mało praktyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Znalazłem takiego http://otomoto.pl/nissan-qashqai-C31347648.html wiem, że wersja bieda ale zasadniczo mi ona odpowiada. Cena chyba też dość atrakcyjna. Czy w najtańszych wersjach tapicerka również była inne - gorszej jakości ? Coś niepokojącego jest na zdjęciach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Trochę mało zdjęć ze środka i zero opisu, ale można wywnioskować, że to wersja podstawowa czyli Visia, bo wydaje mi się z tego niewyraźnego zdjęcia panelu środkowego, że ma klimę manualną. Brak halogenów, tempomatu, szklanego dachu, relingów, felg aluminiowych w stosunku do wyższych wersji. Nie ma NC - było w 2 najwyższych wersjach I-way i tekna. To są takie główne różnice w porównaniu do wyższych wersji. Ale jeśli akceptujesz to nie ma problemu. Silnik dość ekonomiczny jak na benzynę, ale też demonem nie jest. Niektórzy narzekają na brak 6-biegu, zwłaszcza na autostradzie. Jest na to osobny wątek. Po tycz zdjęciach ciężko się do czegoś przyczepić. Trzeba obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Znalazłem takiego http://otomoto.pl/nissan-qashqai-C31347648.html wiem, że wersja bieda ale zasadniczo mi ona odpowiada. Cena chyba też dość atrakcyjna. Czy w najtańszych wersjach tapicerka również była inne - gorszej jakości ? Coś niepokojącego jest na zdjęciach ? Masz na tablicy nazwe warsztatu gdzie byl najprawdopodobniej robiony i numer VIN w opisie wiec mozesz zadzwonic i moze udzielą ci jakiś informacji na temat autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Znalazłem takiego http://otomoto.pl/nissan-qashqai-C31347648.html wiem, że wersja bieda ale zasadniczo mi ona odpowiada. Cena chyba też dość atrakcyjna. Czy w najtańszych wersjach tapicerka również była inne - gorszej jakości ? Coś niepokojącego jest na zdjęciach ? To na pewno Visia gdyż na zdjęciu auto nie ma lamp halogenowych ( a zdjęcia są "z natury"). Różnice w wyposażeniu wymienił Ci chesteros ... w tapicerce chyba nie było różnic . Edytowane 22 Listopada 2013 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 sprzedany - poszedł 1 dnia. Dziś jeździłem wersją 1.6 2010r. w wersji Tekna 80tys. przebiegu oraz 2.0 w wersji Acenta z 2007r.150 tys.przebiegu obie w benzynie oczywiście. W obu przy jeździe po wertepach słychać było dość głośną pracę zawieszenia z tyłu (w porównaniu do mojej megane II). Coś jakby półka z tyłu itp...Tak ma być ? W 1.6 silnik głośny. Szczególnie między 2 a 3 tys. obr jakiś rezonans czy coś. Dużo przyjemniej w 2.0. Wydawało mi się że skrzynia 6 biegowa jest bardziej precyzyjna i biegi wchodzą troszkę lepiej. Złudzenie czy prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 To na pewno Visia gdyż na zdjęciu auto nie ma lamp halogenowych ( a zdjęcia są "z natury"). Różnice w wyposażeniu wymienił Ci chesteros ... w tapicerce chyba nie było różnic . w tapicerce jest róznica miedzy wersją VISA a Acenta/Tekna w wersji VISIA nie ma regulacji podparcia lędźwi nie ma czujnika deszczu i zmierzchu ani el. składanych lusterek kierownica nie jest obszyta skórą i jeszcze trochę drobnych róznic jak brak podłokietnika na tylnej kanapie/tempomatu/ogranicznika prędkosci / klamki i lusterka czarne/brak czujnika cofania lub kamery cofania/ są tylko 4 głośniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) BartoszN Pedantycznie wyszczególnione różnice - jestem pełen podziwu dla znajomości tematu ! Może jesteś przedstawicielem ? rafm W kwestii głośności z tyłu Qq to trzeba się dobrze wsłuchać lub metodą eliminacji dochodzić żródła. Wymaga to czasu i podczas jazdy próbnej ciężko jest jednoznacznie określić. Hałasować mogą oprócz wymienionego zawieszenia ,półki jak też klapa bagażnika , oparcia siedzeń , czy też lużne rzeczy leżące pod podłoga bagażnika. Edytowane 25 Listopada 2013 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Trafił się blisko. Warto ? http://otomoto.pl/nissan-qashqai-C31388084.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi_tek Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 rafm, dnia 25 List 2013 - 09:03, napisał: Trafił się blisko. Warto ? http://otomoto.pl/nissan-qashqai-C31388084.html Na pierwszy rzut oka wygląda OK. Jeśli blisko, to szybko jedź i sprawdź na żywo (no i w serwisie). A tak z aptekarskiej dokładności co do opisu (żebyś się nie rozczarował) ;-) 1. Qashqai nie ma bi-xenonów (świtała drogowe tzw. "długie" są konwencjonalne) 2. Dach nie jest odsuwany (to panoramiczna szyba jest ), a odsuwana jest co najwyżej roleta pod tą szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Wypisz wymaluj wersja Tekna bez skóry z napędem na 1 oś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenka Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Ja myślę, że niedługo zacznie się prawdziwy wysyp, i to zarówno wersji sprzed jak i po liftingu. A to z racji tego, że wielu klientów będzie chciało wymienić stary na nowy model 2014. Będzie więc z czego wybierać, a i niewątpliwie ceny też nieco spadną. Odnosze wrazenie, ze kolege troszke ponioslo .. Juz widze te rzesze klientow chcacych wymieniac samochod kupiony 2-3 lata wczesniej .. To chyba nie ten rynek,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarek79 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 (edytowane) Rzeczywiście może trochę się zapędziłem, bo nawet ja swojego 3latka zamierzam jeszcze długo potrzymać heh Miałem tu na myśli osoby, które wraz z zakończeniem okresu gwarancyjnego pozbywają się aut i zmieniają na nowe. A co do wysypu - zaczekajmy jak do salonów trafi ten nowy (lato?) Nie wiem czy zauważyliście, na Alledrogo w kategorii Nissan - QQ jest najliczniej reprezentowany, czyli coś tam drgnęło. Edytowane 29 Listopada 2013 przez browarek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Odnosze wrazenie, ze kolege troszke ponioslo .. Juz widze te rzesze klientow chcacych wymieniac samochod kupiony 2-3 lata wczesniej .. To chyba nie ten rynek,, Rzeczywiście może trochę się zapędziłem, bo nawet ja swojego 3latka zamierzam jeszcze długo potrzymać heh Miałem tu na myśli osoby, które wraz z zakończeniem okresu gwarancyjnego pozbywają się aut i zmieniają na nowe. A co do wysypu - zaczekajmy jak do salonów trafi ten nowy (lato?) Nie wiem czy zauważyliście, na Alledrogo w kategorii Nissan - QQ jest najliczniej reprezentowany, czyli coś tam drgnęło. No ja tak właśnie kupiłem ,bo pani skończyła się gwarancja i nie szukałem długo ! Tylko że ceny nowego to od 23k€ , a 3 latka 13k€ +- .z tym że to RHD. Jako ciekawostkę wkleję linka , kto chce niech przejrzy oferty na irlandzkim rynku. http://www.carzone.ie/used-cars/Nissan/Qashqai?searchsource=browse i drugi portal , z tego kupiłem . http://cars.donedeal.ie/find/cars/for-sale/Ireland/?filter%28make%29=Nissan&filter%28model%29=Qashqai&sort=price&source=all z hrabstw Irlandii płn ,tańsze są bo do republiki irlandii trzeba zapłacić podatek średnio 2-3k € Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Interesuje mnie ten model http://otomoto.pl/nissan-qashqai-2-0i-salon-polska-faktura-vat-C31458699.html Pytania 1. Widzicie coś niepokojącego ? 2. Czy te stopnie przy progach można odkręcić ? 3. Gdzie we Wrocławiu mogę sprawdzić to auto. Wybieram się prawdopodobnie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Punkt 2 .- stopień jest przykręcony do podwozia zazwyczaj na dwa kątowniki dł 0.5m 1.5 X 1.5 cm .10min roboty. Punkt 1 - za mało danych , a na zdjęciach ...prawie nówka 5 letnia. Jaki ten świat jest , to ja szukałem auta żeby było z progami , znalazłem z rurami i stwierdziłem że w ostateczności mogą być , a Ty masz progi i chcesz zdjąć . Komplet nowych na Eb u 200€ Powodzenia ,przy kupnie autka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginko75 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 A propos stopni" Jakbym je miał to bym nie przetarł dolnych plastyków drzwiowych. Jak masz te stopnie to nie kombinuj z nimi i zostaw je bo nie każdy je ma;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=side+step+bar+qashqai&catId=&initiative_id=SB_20131202081709 http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=side+step+qashqai&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.Xside+steps+for+qashqai&_nkw=side+steps+for+qashqai&_sacat=0 ...a przy okazji zobacz na jakich uchwytach są podwieszone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwien_21 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 jak mam do sprzedania qq to tutaj mogę o nim powiedzieć, czy w minigiełdzie, ? I mam pytanko, skoro tak dobrze doradzacie kupującym, od 3tygodni daje ogłoszenie na otomoto, i nic kilka telefonów, ale nikt go nawet nie oglądał. jestem pierwszym właścicielem, nie rozumiem, mam do sprzedanie dobry samochód, bez cofniętego licznika, cena rozsądna około 59000,00 przy przebiego 69 tyś, chyba ok? co jest nie tak? czy po porstu takie czasy że takie samochody się nie sprzedają.Samochód ma oczywiście ślady użtkowania, bo jeżdżę nim 3,5 roku, nie chciałem nic lakierować, żeby było wiadome co i jak, ale z tego co widzę ludzie lubią mieć wciskanę ściemę. poraddźcie lub przekierujcie do innego działu(w sumie to żadko tu przebywam, tylko na początku - przed kupnem) z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 jak mam do sprzedania qq to tutaj mogę o nim powiedzieć, czy w minigiełdzie, ? I mam pytanko, skoro tak dobrze doradzacie kupującym, od 3tygodni daje ogłoszenie na otomoto, i nic kilka telefonów, ale nikt go nawet nie oglądał. jestem pierwszym właścicielem, nie rozumiem, mam do sprzedanie dobry samochód, bez cofniętego licznika, cena rozsądna około 59000,00 przy przebiego 69 tyś, chyba ok? co jest nie tak? czy po porstu takie czasy że takie samochody się nie sprzedają.Samochód ma oczywiście ślady użtkowania, bo jeżdżę nim 3,5 roku, nie chciałem nic lakierować, żeby było wiadome co i jak, ale z tego co widzę ludzie lubią mieć wciskanę ściemę. poraddźcie lub przekierujcie do innego działu(w sumie to żadko tu przebywam, tylko na początku - przed kupnem) z Są 2 wyjścia: albo zejdź z ceną, albo cierpliwie poczekaj. Ja swojego 3.5 latka sprzedałem po 3 miesiącach trzymając cenę. Cierpliwości, rynek nie jest z gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Michal_k , większa część kupujących auta przez internet , to wzrokowcy :-) Ludzie tacy przekonują się do samochodów tylko na podstawie zdjęć ,zrób dobre zdjęcia i zobaczysz ze się ruszy .Piszę to na podstawie ogłoszeń które sam dawałem, o auta dbam ale to zawsze mało dla kogoś takiego ,więc musi poparte być to jeszcze bardzo dobrymi zdjęciami :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zdjęcia ważna rzecz ! Z aukcji z której ja kupowałem były , ale zrobione tak niefachowo ...! Oglądałem je codziennie szukając na innych aukcjach tez , ale w tym jednym przypadku urzekła mnie ładnie przystrzyżona trawa!( i rury pod progami) Miesiąc oglądałem i postanowiłem zadzwonić .Skoro w ogłoszeniu jest że jeździła kobitka ,to skoro dba o dom to o samochód również . Umówiłem się i po godzinie auto było kupione . Facet miał na podjeździe swoje auto ,syna córki i zony Qq. Mówił że 3 miesiące ogłoszenie wisiało , co prawda ludzie dzwonili , pytali , ale nikt nie umówił sie zobaczyć. Ja byłem pierwszy , a jak mu powiedziałem że zdecydował zadbany trawnik wokół domu to najpierw sie zdziwił , a później opuścił 400€ z ceny Zdjęcia i plener ważna rzecz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
browarek79 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jeśli mogę doradzić (poprzednie auto sprzedałem po 2 godzinach od wystawienia ogłoszenia). Raz - nie obniżać ceny, nie zniechęcać się też telefonami z "cudownymi" propozycjami. Dwa - dać kilka złotych profesjonalnemu fotografowi żeby zrobił kilka ładnych ujęć + obróbka. I tak jak kolega wyżej proponuje - najlepiej podjechać w ładny plener (woda, lasek), ludzie lubią "kupować marzenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi