Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kupować marzenia... to mi się spodobało!!! ...

myślałem, że skoro mieszkam gdzie mieszkam to tam mam zrobić zdjęcia,

ale moim najlepszym zdjęciem mojego qasqhaia jest zachód słońca w bułgarii na stacji paliw,.... ale pięknie wygląda.. aż żal się pozbywać :)

Pisząc o plenerze miałem na myśli raczej ład w otoczeniu i czysty samochód .

No wyobraź sobie ogłoszenie gdzie na zdjęciu jest autko z tygodniowym "zarostem" na tle wywalonej puchy ze śmieciami .

A w środku okruchy po ciastkach na kanapie i papierki po landrynkach co zostawiły pociechy właściciela .

Ładne zdjęcia wychodzą gdy auto jest jeszcze mokre po myciu .

Co myślicie o tym egzemplarzu:

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-panorama-ideal-full-opcja-C31222720.html

Nic o bezwypadkowości -pewnie walony. Ponieważ jestem nowy jeśli chodzi o Nissana (wcześniej Audi/Seat) mam pytano: czy serwisy udzielają informacji o aucie na podstawie VIN ?  A może ktoś z forum ma takie dojścia...

Będę wdzięczny za opinie

Krzysiek

Nie

Nic o bezwypadkowości -pewnie walony. Ponieważ jestem nowy jeśli chodzi o Nissana (wcześniej Audi/Seat) mam pytano: czy serwisy udzielają informacji o aucie na podstawie VIN ?  A może ktoś z forum ma takie dojścia...

Będę wdzięczny za opinie

Krzysiek

1. Nie chcę nikomu robić antyreklamy ani budować uprzedzeń, ale byłbym bardzo ostrożny kupując auto z Gniezna.

2. Nie jest to najbogatsza wersja wyposażenia, jak twierdzi sprzedawca -

- brak inteligentnego kluczyka,

- brak Nissan Connect.

- brak kamer (cofania, z przodu)

- felgi o ile się nie mylę pochodzą z wersji Acenta(?)

- brak 4x4

Edytowane przez Michal_k

1. Dokładnie, do aut z okolic Gniezna niestety należy podchodzić ostrożnie ;)

2. To jest Acenta

3. Jeżeli auto jest z 2011 to powinno być na gwarancji.

A acenta miała możliwość grzanych siedzeń? Pozatym z tego co widzę to nawet nie ma przycisków do grzania siedzeń. No i 10 poduszek powietrznych to chyba ktoś sam sobie pomontowal :) a z tego co wiem to Nissan nie poda Ci danych auta niekrajowego. Chyba ze po znajomosci.

Edytowane przez Dareq

A acenta miała możliwość grzanych siedzeń?

na niektórych rynkach tak

to jest Qashqai+2 więc w wersji acenta więc powinna mieć :

- jak najbardziej felgi alu 17"

- jak najbardziej relingi

- jak najbardziej ciemne szyby

- jak najbardziej szklany dach

opcja 4x4 płatna dodatkowo - ale nie dla silnika 1.5dci

na niektórych rynkach tak

to jest Qashqai+2 więc w wersji acenta więc powinna mieć :

- jak najbardziej felgi alu 17"

- jak najbardziej relingi

- jak najbardziej ciemne szyby

- jak najbardziej szklany dach

opcja 4x4 płatna dodatkowo - ale nie dla silnika 1.5dci

Ten ma 2.0 dci, a co do relingów to zaczęli je montować w accencie w drugiej połowie 2011, zwróć uwagę, że na rynku są accenty bez relingów. nie zmienia to faktu, że auto jest z lekka podejrzane, radio też powinno być inne, bo pod koniec 2010 zaczęli wsadzać nowszy model.

Edytowane przez przemus863

Dzięki za info.

A co powiecie o silniku 2.0 DCI. Słyszałem, że jest najlepszy z Diesli Renault montowanych do QQ. Jak z wtryskami, turbo itd ?

Jaki tu jest rozrząd i co ile wymiana ?

Edytowane przez qleec

Hej!

Niedługo jadę oglądać tego Nissana QQ http://moto.gratka.pl/tresc/nissan-qashqai-perfekcyjny-navi-panorama-sk-ra-16067869.html#5a3b196733fb023e,1

Prezentuje się bardzo fajnie. Jedyna rzecz któa mnie martwi to duży przebieg. W 3 lata nastukać 134 tys km to trochę dużo... Jak myślicie?

Z opisu to jedynie sie nie zgadza aktywny tempomat - qq takiego nie ma i ten cały chrom pakiet. To dokupowane nakładki tylko. Wydechy ma 2 - oryginał tego nie ma wiec albo cos zmieniane albo tylko przykręciła koncowka do zderzaka a tak Pozatym to najwyższa wersja ze wszystkimi dodatkami. Tylko te wydechy to bym sprawdził czy cos więcej w silniku nie było dlubane

Hej!

Niedługo jadę oglądać tego Nissana QQ http://moto.gratka.pl/tresc/nissan-qashqai-perfekcyjny-navi-panorama-sk-ra-16067869.html#5a3b196733fb023e,1

Prezentuje się bardzo fajnie. Jedyna rzecz któa mnie martwi to duży przebieg. W 3 lata nastukać 134 tys km to trochę dużo... Jak myślicie?

A PRAWDZIWY PRZEBIEG PEWNIE ZE 100KKM WIĘKSZY!

Mój QQ/listopad 2009/ co prawda benzyna i przebieg 80kkm - ale niestety juz czuć i słychać ząb czasu . Tapicerka trzeszczy , elementy podwozia zaczynają korodować powierzchniowo,mechanizm otwierania zasłony dachowej i mocowanie relingów wydają dziwne dźwięki na dziurach - generalnie jest już samochodem w bardzo średnim wieku i kondycji / a garażowany w ciepełku i naprawdę dbany i chuchany/.

Edytowane przez JACEK1952

Zdunska Wola ,zagłębie komisow i szemranych aut . Wiem co pisze bo sam tam byłem po auto i nawet w tym komisie. Nic godnego zaufania tam nie znajdziesz , więc jeśli się zdecydujesz doradzam bardzo daleko idącą ostrożność..

Edytowane przez mucka38

Będę wdzięczny za opinie

Krzysiek

Byłem tam dzisiaj.  Auto-Handel Marcin Michalak&Pawel Szygenda  -Skiereszewo 22 B.

Więc tak

1. Rok produkcji -wg rozmowy telefonicznej 2011 - w rzeczywistości 2010, rok modelowy 2011 -jakby to kogoś interesowało,

2. Książka serwisowa  -wg rozmowy telefonicznej jest - w rzeczywistości jest, ale TYLKO książka obsługi. bo teraz książki serwisowe zostawia się w serwisie -taki żarcik ,

3. Bezwypadkowy  -wg rozmowy telefonicznej  TAK - po sprawdzeniu testerem lakieru: co najmniej prawe tylne drzwi i klapa tylna malowane.

4. Nie wierzę w przebieg 79 (aktualnie na zegarze 85 tysi) -siedzenia wysiedziane i podrapane.

Tyle co pamiętam.

350 km i sobota w plecy.

Po za tym fajne auto, trochę mały bagażnik i mało miejsca nad głowami z tyłu -ty była moja pierwsza jazda QQ+2.

Szukam dalej

• 2 tygodnie później...

Tego QQ o który pytałem wyżej jednak nie kupiłem. Widać było, że jest za bardzo dojechany... Nie będę wykładał majątku na coś, co w perspektywie krótkiego czasu trzeba remontować. Znalazłem trochę innego, tutaj można go obejrzeć http://moto.gratka.pl/tresc/nissan-qashqai-i-2-0dci-150km-fakt-23-gwarnacja-15965398.html#b56221ccf16acb5a,1

Cena jest podobna co wcześniej ale przebieg dużo mniejszy. Jakieś spostrzeżenia?

Jeśli jeździł służbowo to nie znaczy, że auto jest złe, tym bardziej, że przebiegi były miasto-miasto

a nie typowo miejskie jeżdżenie, które bardziej wpływa na zużycie podzespołów itp.

Zastanowiłbym się co wiąże się z zakupem auta z homologacją ciężarową?

Większe ubezpieczenie?

I jak wygląda procedura zdjęcia kratki?

Samochód jest faktycznie interesujący

a dlaczego tylko 1kpl. kluczyków /vide oferta/. Na zdjęciach oczywiście "igiełka"- a w realu?

Kontaktowałem się telefonicznie, dostałem info, samochód posiada oznaki codzienniego użytkowania. O jeden komplet kluczyków nie zapytałem. Faktycznie ciekawa sprawa...

Jeśli jeździł służbowo to nie znaczy, że auto jest złe, tym bardziej, że przebiegi były miasto-miasto

a nie typowo miejskie jeżdżenie, które bardziej wpływa na zużycie podzespołów itp.

Zastanowiłbym się co wiąże się z zakupem auta z homologacją ciężarową?

Większe ubezpieczenie?

I jak wygląda procedura zdjęcia kratki?

Z tego co wiem, to auta na firmę bierze się po to aby optymalizować podatki. Auto firmowe nie zawsze równa się dojechanemu...

Trzeba będzie zbadać ten temat...

Z tego co wiem, to auta na firmę bierze się po to aby optymalizować podatki. Auto firmowe nie zawsze równa się dojechanemu...

Jestem potwierdzeniem tej teorii, bo u mnie w 3.5 roku zrobione jedyne 30 tysięcy km (pracuję w domu) i gdy będę sprzedawał to nikt w przebieg chyba nie uwierzy. W robiony był tylko spryskiwacz tylnej szyby, a tylko z tego powodu że rzadko używany i się przytkał.

Najbogatsza wersja; niezły silnik.

Ma dach szklany:)

Pytanie gdzie zakupiony został wóz i czy to 1 właściciel sprzedaje?

Najbogatsza wersja; niezły silnik.

Ma dach szklany:)

Pytanie gdzie zakupiony został wóz i czy to 1 właściciel sprzedaje?

napisane ze oplacony wiec raczej nie krajowy. Ciekawe tylko jaki przebieg? Przez rok raczej nikt dużego nie zrobił ale warto by w ogłoszeniu podać.

napisane ze oplacony wiec raczej nie krajowy. Ciekawe tylko jaki przebieg? Przez rok raczej nikt dużego nie zrobił ale warto by w ogłoszeniu podać.

Pytałem. Kupiony we Francji, przebieg 10300.