Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dywagacje bez sensu , jeśli godny zainteresowania to trzeba jechać i zobaczyć na miejscu.

Jestem potwierdzeniem tej teorii, bo u mnie w 3.5 roku zrobione jedyne 30 tysięcy km (pracuję w domu) i gdy będę sprzedawał to nikt w przebieg chyba nie uwierzy. W robiony był tylko spryskiwacz tylnej szyby, a tylko z tego powodu że rzadko używany i się przytkał.

Dobry mechanik nie będzie miał problemu ze zweryfikowaniem, tego czy mówisz prawdę czy blefujesz :P Poza tym QQ to tak fajne samochody, że po co je sprzedawać :P Szczególnie gdy tak jak piszesz, że jesteś tzw niedzielnym kierowcą :)

Fajny ! ...nie znaczy to ,że Qq należy jeździć aż do kasacji i póżniej następnego ujeżdżać ;)  Ja "robię" podobne przebiegi i średnio po 5-ciu latach zmieniam auto na inny model. Myślę ,że tak jest w większości bo mało kto przejeżdża samochodem "cały jego żywot" - pomijam wypadki.

Edytowane przez nowy 2011

Witam. Planuje zakup Nissana QQ. Jako przedsiębiorca chciał bym skorzystać z odpisu 100% VAT. Znalazłem 4 interesujące mnie oferty na allegro

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-100-bezwypadkowy-salon-polsk-C31355066.html

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-C31677734.html

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-okazja-bezwypadkowy-tanio-C30896872.html

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-2-0-dci-4x4-tekna-prem-vat-23-C31741915.html

Najbardziej chyba interesuje mnie oferta 1. Mam pod nosem auto mogę je sobie na spokojnie obejrzeć. Jako, że jeżdżę w 99% krótkie przejazdy po mieście wolał bym silnik benzynowy. Czy fachowcy mogli by coś poradzić? Czy te auta są godne uwagi?

Pomyśl może nad tym ostatnim. Zawsze to najmołodszy w tym przediale cenowym i już w nowszej wersji po FL. Bogato wyposażony ale nie wiem jak będzie Ci się sprawował ten silnik na krótkich miejskich jazdach z racji DPF.

Ostatni najfajnijszy, jednak sceptycznie podchodzę do automatu (wstyd sie przyznać ale nigdy nie jeżdziłem automatem :) ) i ten filtr DPF może być problematyczny

Niestety diesel juz sie sprzedal.

Edytowane przez FKOL

Zastanawia mnie ten przebieg bo 94tyś km na auto z gazem to troche mało. Każdy jak zakłada gaz to z myślą o tym że dużo jeździ i szuka oszczędności.

Witam jestem tu nowy i chciałbym kupić samochód :)

Co myślicie o tym?

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-lpg-4x4-full-opcja-idealny-pl-C31257567.html

Jak będziesz Bardzo zainteresowany i zdecydowany  to mogę podjechać pomierzyć zobaczyć co i jak.

Jak będziesz Bardzo zainteresowany i zdecydowany  to mogę podjechać pomierzyć zobaczyć co i jak.

To szybko oświadczam, że jestem zainteresowany :)).

Dzwoniłem do gościa i wszystko cudnie, lecz była jakaś przygoda z przodem, podobno poprzedni właściciel wszystko naprawił, zdjęć z uderzenia nie ma. Cena mi sie podoba, można jeczcze cos utargować.

Dzwoniłem do gościa i wszystko cudnie, lecz była jakaś przygoda z przodem, podobno poprzedni właściciel wszystko naprawił, zdjęć z uderzenia nie ma. Cena mi sie podoba, można jeczcze cos utargować.

Podjadę po jutrze to sprawdzę . Reduktora oczywiście nie ma tylko Vitara z tego segmentu z  4x4 ma reduktor.

Edytowane przez ADIX

Skoro poprzedni właściciel naprawiał to ogłoszenie nie jest wiarygodne - w ogłoszeniu jest napisane - pierwszy właściciel  :-)

Edytowane przez kasjopej

Zastanawia mnie ten przebieg bo 94tyś km na auto z gazem to troche mało. Każdy jak zakłada gaz to z myślą o tym że dużo jeździ i szuka oszczędności.

Nie twierdzę, że przebieg jest autentyczny bo nie mam takiej wiedzy, ale ja np. robię 10-15k rocznie na gazie, więc to nie reguła ;) Jak kiedyś będę sprzedawał, też pewnie mi nikt nie uwierzy...

Chyba że autko zostanie w rodzinie ... to nie będzie miał problemu.

Ja juz 3 swoje samochodziki tak "pogoniłem" i każda ze stron była zadowolona. Ostatnia była Meganka żonki i teraz ja jestem na poszukiwaniu :)

Edytowane przez Lutenet

...bez przesady z tymi przeglądami w serwisie ! Każdy z nas wie ,że jeśli auto jest ok to co  taki przegląd servisowy " mu pomoże" ... a "pieczątka" przy zakupie to może być tylko argumentem przetargowym ;)

Natomiast Lutenet - jesteś genialny :) ...chyba, że ze swej strony miałeś na myśli sam fakt zbycia  samochodów? W tym czasie to można być nawet szczęśliwym ...  

Edytowane przez nowy 2011

Nie zamierzam no to będziesz miał problem przy sprzedaży :)

No to Ci ułatwię :) Po zamontowaniu instalacji gazowej firma Nissan ma mnie i gwarancję na 3/4 mojego samochodu, a najchętniej na cały głęboko w "poważaniu". W związku z tym, ja mam ich dokładnie w tym samym miejscu... Mam książkę firmy, w której obsługuję auto, kolejną firmy, w której serwisuje instalację (5 lat gwarancji), obie z przebiegami, pieczątkami, podpisami więc jakoś bardzo się nie przejmuję. Nie czarujmy się - pieczątkę ASO też niestety można "zdobyć".

Natomiast Lutenet - jesteś genialny :) ...chyba, że ze swej strony miałeś na myśli sam fakt zbycia  samochodów? W tym czasie to można być nawet szczęśliwym ...  

...ale zauważyłeś, że napisałem o fakcie, że każda ze stron była zadowolona. W moim przypadku to nie zdażyło sie jeszcze bym sprzedawał samochód bo coś zaczyna się sypać lub trzeba drastycznie zacząć wkładać do niego. Poprostu stać mnie było na odmłodzenie rocznika i tyle, a że rodzina widziała jak jeżdżę i serwisuję to i ja nie musiałem za dużo tłumaczyć co oddaję. Poza tym ostatnią Megankę rodzice mieli okazję potestować przez 9 miesięcy i padło pytanie "bieżecie czy wraca spowrotem do mojej wife ?". Tak więc umowa już podpisana :)

Natomiast to co napisał Vosh ... Też miałem samochód, który po trafieniu w moje władanie nie miał żadnych dokumentów historycznych. Zaprowadziłem go do konkretnego mechanika specjalizującego się w tych markach, zrobił mi przegląd, wymienił rozrząd oraz płyny i filtry i założył "swoją" książkę serwisową. I od tamtej pory przez 3 lata wszystko co było robione przy nim było wpisywane łącznie z przechowywaniem rachunków. Nawet ASO podpinając kompa nie miało problemu z wpisem tego do książeczki.

Dlatego też podpisuję sie pod metodą Vosha, chociaż mój QQ właśnie niebawem przejdzie trzeci i kto wie czy nie ostatni przegląd w ASO :) - no chyba że nie będzie w okolicy fachowca od QQ.

Pozdr

Odnośnie przebiegu auta dziś przeczytałem w prasie(na forum nie mogę wkleić skrótu do artykułu!?) , że od stycznia tego roku stacje diagnostyczne mają obowiązek ewidencjonować przebieg samochodu i ten będzie dostępny w bazie danych SKP która wydana odpowiednie zaświadczenie . Może wreszcie skończy się "cwaniactwo" !

Pewnie masz to na myśli:

"Z dniem 1 stycznia 2014 wprowadzony został faktyczny obowiązek rejestracji przebiegu pojazdów przez stacje SKP w czasie badania na podstawie nowelizacji rozporządzenia Ministra Infrastruktury i Rozwoju z dnia 18 grudnia 2013 roku w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów oraz wzorów dokumentów stosowanych przy tych badaniach. W załączniku nr 8 do tego rozporządzenia w ust. 2 został dodany punkt 19 o brzmieniu "odczyt licznika przebiegu pojazdu w momencie badania". Stacje kontroli pojazdów tym samym zostały zobowiązane do zapisywania wskazań licznika przebiegu w rejestracjach informatycznych stacji oraz na zaświadczeniu dla właściciela lub posiadacza pojazdu."

No i bardzo dobrze! Oby to tylko nie wywołało nowej okazji do łapówkarstwa...