Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Lutenet !

Doczytałem  teraz ... pełna zgoda bo wszystko zostało w Rodzinie ! Wcześniej wyraziłem myśl o tym ,że obecnie kupujący "rządzi i dzieli"  ... 

Również w kwestii przeglądów tak czynię .

Miło pozdrawiam !

Edytowane przez nowy 2011

Odnośnie przebiegu auta dziś przeczytałem w prasie(na forum nie mogę wkleić skrótu do artykułu!?) , że od stycznia tego roku stacje diagnostyczne mają obowiązek ewidencjonować przebieg samochodu i ten będzie dostępny w bazie danych SKP która wydana odpowiednie zaświadczenie . Może wreszcie skończy się "cwaniactwo" !

Tylko jak ktoś w rok nakręci 80k km to co za problem podjechać do "korektora" i odmłodzić go o 70k km ?

...i tak co roku , handlarz i cwaniak zawsze znajdzie rozwiązanie 

Tak się jeszcze zastanawiam, w związku z tą zmianą przepisów, ile to zmieni? Nowe auta mają pierwszy przegląd po 3 latach, czyli można nakręcić dowolny przebieg, "korekta" i jedziemy na przegląd... To samo z importem. Sprowadzamy auto, "korekta" i przegląd... Coś mi się wydaje, że wiele to się u nas nie zmieni :(

...takie "radykalne odmładzanie" jest nawet przez laika do stwierdzenia ! Bo jeśli ktoś 'robi" przebiegi rzędu 10 tyś. km to nawet po 5-ciu latach auto powinno mieć oryginalne opony. Poza tym podobno można też sprawdzić to czy ktoś ingerował  w licznik wskazań . Obecnie kupujący "rządzi" i jeśli cokolwiek budzi wątpliwości  może  to wyjaśnić lub poszukiwać do skutku .. . Chyba ,że " da się uwieść" okazji :(

Został złożony wniosek w sejmie dotyczący karania i ścigania z urzędu osób "korygujących" liczniki- sprawa w toku.

Witam jestem tu nowy i chciałbym kupić samochód :)

Co myślicie o tym?

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-lpg-4x4-full-opcja-idealny-pl-C31257567.html

Dziś sprawdziłem tego kiszkaja nr rej CSW.

Samochód sprowadzony z Austrii pierwsza rej. 16.12.2006. Przebieg na pewno cofnięty w granicach  50 -80tys Prawa ćwiartka cała wstawiona widać spawy w okolicach prawego kielicha , brak osłony pod silnikiem , silnik świeżo umyty wyciszenie maski  poszarpane tandetnie naprawione , cały malowany z dachem ( 210-400)  a  prawe przednie drzwi brakło skali na mierniku  :)

Chłodnice uformowane w  banana :) Szyba czołowa wymieniona  , uszczelki w drzwiach liczne pęknięcia. Podsufitka zabrudzona w okolicach kierowcy z dziurkami , uszczelka przy dachu panoramicznym zdeformowana ślady ingerencji-nieprawidłowy montaż. Brak rolety-półki bagażnika. Nie wiem jak z poduchami nie podłączałem do kompa , ale po takim dzwonie raczej były wyprute. Cena zaproponowana  przez sprzedającego bez targowania 38tys . To tak na szybko co zdążyłem w 10 min wizyty :) Acha kluczyk w stanie opłakanym liczne ubytki i pęknięcia.

NIE POLECAM!!!

Edytowane przez ADIX
  • Upvote 5

Został złożony wniosek w sejmie dotyczący karania i ścigania z urzędu osób "korygujących" liczniki- sprawa w toku.

Dziś sprawdziłem tego kiszkaja nr rej CSW.

Samochód sprowadzony z Austrii pierwsza rej. 16.12.2006. Przebieg na pewno cofnięty w granicach  50 -80tys Prawa ćwiartka cała wstawiona widać spawy w okolicach prawego kielicha , brak osłony pod silnikiem , silnik świeżo umyty wyciszenie maski  poszarpane tandetnie naprawione , cały malowany z dachem ( 210-400)  a  prawe przednie drzwi brakło skali na mierniku  :)

Chłodnice uformowane w  banana :) Szyba czołowa wymieniona  , uszczelki w drzwiach liczne pęknięcia. Podsufitka zabrudzona w okolicach kierowcy z dziurkami , uszczelka przy dachu panoramicznym zdeformowana ślady ingerencji-nieprawidłowy montaż. Brak rolety-półki bagażnika. Nie wiem jak z poduchami nie podłączałem do kompa , ale po takim dzwonie raczej były wyprute. Cena zaproponowana  przez sprzedającego bez targowania 38tys . To tak na szybko co zdążyłem w 10 min wizyty :) Acha kluczyk w stanie opłakanym liczne ubytki i pęknięcia.

NIE POLECAM!!!

Nic dodać nic ująć, Ten forumowicz spisał się wzorowo :) i oszczędził mi 1000km wycieczki po naszym "pięknym" kraju, jeszcze raz dzięki !!!

btw

ciągle szukam mojego QQ, wymagania: 4x4, 2.0 benzyna, niski przebieg i dobra cena - "tylko tyle" :)

Edytowane przez d5620s

• 2 tygodnie później...

Witam

Jestem zainteresowany tym qq link poniżej, czy może ktoś z was widział to auto albo może się mu przyjrzeć. Z moich obserwacji to zastanawiam się na rurami wydechu czy w tej wersji występują fabrycznie 2 czy to jakaś przeróbka.

Proszę o opinie.

Link http://otomoto.pl/nissan-qashqai-2-1-6-dci-130-km-przebieg-22-tys-C31853058.html

Widac ze to jakis badziew (dubeltówka) ten wydech , a z takim przebiegiem to spadł z lawety  lub do stawu :) lol

Edytowane przez ADIX

• 2 tygodnie później...
Gość bercik2008

Witam wszystkich kolegów na początku chciałbym się przedstawić mam na imię Hubert mam 29 lat i jestem świeżak na forum jeśli popełniłem błąd to przepraszam. Na forum zarejestrowałem się ponieważ chcę kupić Qashqai-a i prosił bym o pomoc znawców. Auto ma mieć napęd AWD i najlepiej żeby była to benzyna ,nie dużo jeżdżę więc diesle odpadają, no i chciałbym żeby była dobrze wysposażona navi kamera itp. Co myślicie o tych modelach 

http://allegro.pl/nissan-qashqai-4x4-navi-xenon-kamera-2010-i3917772501.html

lub ten http://allegro.pl/qashqai-4x4-2-0i-szklany-dach-navi-kamera-jak-nowy-i3924699322.html może ktoś je już zwiedzał lub zna 

Pozdrawiam 

Strider po części zgadzam się z tobą ale chyba nieogólniałbym tak do końca. Czy to znaczy że za granicą to juz nikt nie chce sprzedać czy też odświeżyć sobie samochodu ?? To tylko my stawiamy do salonów niebite i kupujemy nówki ?? Myślę, że patrząc na zachód to bardziej jest ich stać oraz mają lepsze upusty i warunki by częściej odświeżać swoje modele. Natomiast my Polacy jak już kupimy nowy to jeździmy aż opłaci się go sprzedać a i to walczymy o każdą stówkę by jak najwięcej wyciągnąć od kupującego.

Piszesz zwykle bite czy też po powodzi, ale i u nas też są wypadki i kolizje a i powodzie też się zdarzają. Patrząc na statystyki policyjne to nie jesteśmy na szarym końcu w temacie wypadków czy tez innych trgedii na drodze.

A jeżeli juz bity (oczywiście zależy jak) to czy już taki samochód należy przekreślić ?? Czy jeżeli ktoś komuś obił drzwi na parkingu przy Tesco i właściciel pomlował mniej starannie te drzwi to znaczy że już jest to szrot ??

Piszesz, że jak już kupować to tylko w przysalonowych komisach. A czy w salonie nie mogą odkupić powypadkowy, wyklepać, zrobić odpowiednie papiery i postawić do takiego salonu jako bezwypadkowy ?? Ostatnio koleżanka się chwaliła, że na rondzie wjechali jej "w tyłek" :dribble: w 4-letnią KIA Ceed kombi i aby się nie bawić i czekać na naprawę w ASO wzięli sobie nowy model w rozliczeniu :whistle: . Widziałem też salony, które oferują sprowadzane auta z zagranicy dając gwarancję i takie tam....

Faktem jest, że aby kupić dobry używany to trzeba sie naszukać i to musi trochę potrwać.

Żeby nie było to właśnie jestem w takiej sytuacji i też szukam dla żony używanego małego miejskiego. I co ciekawe też moje poszukiwania są skupione głównie na komisach przysalonowych :whistle: . Chociaż czy taki sprowadzony np. w 2009r. i jeżdzony przez jednego właściciela, który sobie sprowadził to zła opcja ....???

A tak z ciekawości... co to znaczy bezwypadkowy ??? PRD mówi jasno co to jest wypadek.

Pozdr

Gość Mateusz_P11_144

Strider podzielam zdanie w 100 %.

Wszystkie "okazje" za granica, nie tylko w Szkoplandzie ale i w Holandii,Francji etc,to z reguły bite lub jakkolwiek rozumieć uszkodzone.
Moja Primera też była. Nie iczestniczyła w karambolu i nie dachowała ale klapa i lampa do wymiany wraz ze zderzakiem.

Takie samochody się sprowadzają bo je się za grosze kupuje i tu goni po delkatnie niższej cenie niż nasz Polski z salonu od x właściciela.

Mnie osobiście dziwi fakt że ludzie nadal wierza w okazje,perełki z de,bezwypadkowe od motomaniaka, czy ostatnio czytałem

audi A4 z 2001 roku od Pani (rocznik 1948)
Wyposażenie: obniżone zawieszenie, system nagłośnienia SONY.- Ktos jawnie nas robi w h..a a niektórzy to łykają jak pelikany ryby a później szlochanie bo auto co ma na liczniku 95 tys w 2014, faktycznie miało w 2012 już 410- Przykład Toyoty Corolli z TVN turbo.

Można mnożyć.
Też czasami sciągnę auto-ale żeby zarobic to musi to być tylko i wyłącznie perełka,z KS i od 1 właściciela.

To prawda co kolega wyżej opisuje. Jestem niestety na etapie kupna auta używanego i jest dramat nawet w Niemczech, co innego na telefon a co innego na miejscu. Swoje poprzednie auto Renault Laguna z 2008 sprzedałem koledze z forum i dziś żałuję :P A on opisuje jakie fajne auto kupił :)

Od dobrego miesiąca poluje i nic, i nie chodzi tu o cene. Oglądałem już wiele aut od Audi, BMW, VW po Citroena a teraz przyszedł czas na QQ.

Jako że nie jeździłem takim samochodem a co gorsza (wstyd się przyznać) nie interesowałem się wcześniej tym modelem to nie wiem jakie ma wady. Na co się przyszykować w aucie z przebiegiem 170tys? Co się posypie i co się zużyje w niedalekiej przyszłości?

Mowa dokładnie o tej sztuce http://suchen.mobile.de/auto-inserat/nissan-qashqai-wilhelmshaven/188548916.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=47&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=GAS&fuels=CNG&fuels=LPG&ambitCountry=DE&zipcode=22309&zipcodeRadius=200&negativeFeatures=EXPORT

Sprawa raczej pilna bo na jutro jestem umowiony.

doradźcie proszę.

Jeśli post w nieodpowiednim miejscu to proszę o przeniesienie.

To prawda co kolega wyżej opisuje. Jestem niestety na etapie kupna auta używanego i jest dramat nawet w Niemczech, co innego na telefon a co innego na miejscu. Swoje poprzednie auto Renault Laguna z 2008 sprzedałem koledze z forum i dziś żałuję :P A on opisuje jakie fajne auto kupił :)

Od dobrego miesiąca poluje i nic, i nie chodzi tu o cene. Oglądałem już wiele aut od Audi, BMW, VW po Citroena a teraz przyszedł czas na QQ.

Jako że nie jeździłem takim samochodem a co gorsza (wstyd się przyznać) nie interesowałem się wcześniej tym modelem to nie wiem jakie ma wady. Na co się przyszykować w aucie z przebiegiem 170tys? Co się posypie i co się zużyje w niedalekiej przyszłości?

Mowa dokładnie o tej sztuce http://suchen.mobile.de/auto-inserat/nissan-qashqai-wilhelmshaven/188548916.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=47&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=GAS&fuels=CNG&fuels=LPG&ambitCountry=DE&zipcode=22309&zipcodeRadius=200&negativeFeatures=EXPORT

Sprawa raczej pilna bo na jutro jestem umowiony.

doradźcie proszę.

Jeśli post w nieodpowiednim miejscu to proszę o przeniesienie.

Nie uważasz że to lepsza oferta?

http://www.superpewniak.pl/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=710&Itemid=8

Przebieg 160tkm to niewiele dla mnie. Moje stare auto które było młodsze od tej kaszanki sprzedałem z przebiegiem 250 tys i pizmako jest bardzo zadowolony.

Co do oferty wyżej to jest golas. Brak napędu na 4 koła i brak automatu który do miasta jest rewelacyjny dyskwalifikuje go w przedbiegach a drobnostki Które konieczne nie są ale jazdę umilają i oko jak skora, navi, ksenony czy kamery tez by się przydały ;)

Tylko pytanie moje raczej jest o to czego mam się spodziewać po tym aucie z tym przebiegiem? Np. w Mondeo MK4 miedzy przebiegiem 160-200tys musiałem wymieniać sprzęgło z dwumasą jak i rozrząd a to koszt ok 8tys. Passat, A4, A6 z tych lat to problemy z m.inn. pompą i jej napędem a to prowadzi do uszkodzenia silnika, BMW to turbo a nie znam smarta 450 benzynowego (mam w domu diesla) ktory przejedzie 120tys bez kapitalnego remontu silnika, nie jest drogo bo ok 3-4tys ale o takich niespodziankach chciałbym wiedzieć przed ewentualnym zakupem. Jest to początek jego produkcji wiec może jakieś wady wieku dziecięcego? O lejacych amortyzatorach wiem, coś jeszcze? Czy to naprawdę jak opisują auto bezawaryjne?

Poszukiwania auta zakończone.

Kaszanka zakupiona :) znaczy zaliczkowana, trzeba ją jutro wymeldować i odebrać dowód z banku i we wtorek zaciągnę ją do domu.

Żadno z wcześniej oglądanych aut nie było tak utrzymane. 1 właścicielka, wszystkie serwisy w ASO, itd. Perełka. Ale jest małe ale, sonda lambda i o tym już opisuje w odpowiednim temacie.

witam serdecznie,

Pisałam tu w maju rok temu. QQ jest nasz! I szczerze napiszę, to świetne auto rodzinne, miejskie (miejsko-wiejskie, niech będzie), świetne dla kobiety (nie urażając jeżdżących nim mężczyzn).

Mam QQ+2, benzyna 2.0, Tekna, 4x4.  I to auto nie ma chyba wad.

Co jest dla mnie bardzo wygodne - kolejność bez znaczenia:

- bezkluczykowy,

- nie nachylam się wpinając dzieci w fotele,

- skóra - wystarczy przetrzeć szmatką ślady po nogach, cóż, zima, dzieci brudzą itp.

- dach - dzieci uwielbiają,

- wygodny bagażnik,

- bardzo łatwo skręca i parkuje, kamera świetnie naprowadza,

- duże lusterka - wszystko widzę

- wcale nie jest duży, a jednak w środku szeroki, wygodny (dla dorosłych pasażerów z tyłu mniej),

- zawieszenie, bardzo wygodny, komfort,

- głośniki,

- auto w środku wygodne, schowki, wszystko pod ręką,

- przyciemniane szyby z tyłu - dzieci nie oślepia słońce, to bardzo wygodne,

- zimą abs działał, czuję się bezpiecznie

Z czego korzystam rzadko:

- 4x4 - bardzo się przydało kilka dosłownie razy na wsi,

- tempomat - tylko raz przez cały rok,

- nawigacja - dosłownie kilka razy,

- osobna strefa klimy dla pasażera,

Jakieś uwagi?

Średnia po mieście 8,2, czasem 8,1. Zastanawiam się, czy udaje się komuś zejść niżej - i jak?

Siedzenia podgrzewają się zbyt wolno (porównując do innych samochodów, którymi jeździłam).

Przyspieszenie - szału nie ma, ale zdecydowanie QQ nie jest czołgiem ani mułem.

Zakręty - z racji wysokości inaczej pokonuje niż niskie auto, czasem dziećmi potelepie.

Tylna szyba szybko się brudzi. Za szybko. Ogólnie auto muszę myć znacznie częściej. Taki klimat:)

serdecznie pozdrawiam i polecam QQ!

• Upvote 7

:thumbsup: Fajnie i rzeczowo to opisałaś , plusik dla Ciebie.

Edytowane przez manix

I to nam się podoba :-D , a nie marudzenie że schowków mało ,że klapą się nisko otwiera itd.itd. Szerokości i dalszego zadowolenia :-)

RudaWawa

Chyba zbyt rzadko piszesz ....ale treściwie !!!

Myślę ,że każdy kto przemyśli zakup tego auta a nie kupi go "okazyjnie"  będzie pozytywnie zakręcony jak TY ;) !

Witam serdecznie.

Przymierzam się do kupna QQ.

Przeglądając ogłoszenia uwagę moją przyciągnał ten egzemplarz: http://moto.gratka.pl/tresc/nissan-qashqai-i-2-0-dci-4x4-i-way-16085970.html#de1e13afd9ca10f6,1 ,

przeglądając dalej trafiłem na: http://moto.gratka.pl/tresc/16425163.html?utm_source=form&utm_medium=email&utm_campaign=pyt

i teraz pytanie: to jest to samo auto ? Co o tym myślicie ? Co sądzicie o samochodzie ?

Umawiac się na jazdę próbną ?

Z góry dzieki za pomoc.

Raczej jest to ten sam samochód , ale cena tak niska że nawet nie godzien zainteresowania :-) Zobacz jakie ceny są tych aut z tego rocznika i z tym wyposażeniem ,a potem przemysl coż to za okazja ;-) :-D