Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wawe

Kluczowym zwrotem w twoim poście jest "bezwypadkowych w super cenach".

Co widac na przykładzie chociażby tego ogłoszenia.

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/suchen-nissan-qashqai-gerne-auch-tausch-gegen-mercedes-a180/331451295-216-16624?ref=search

Skoro Niemiec nie potrafi sobie znaleźć auta i pisze ogłoszenia ze tyle zapłaci to jakim cudem w Polsce te okazje z Niemiec sa jeszcze tańsze?

Ale to wszystko o polskim złomowisku Europy było juz poruszone w tym temacie

Skoro Niemiec nie potrafi sobie znaleźć auta i pisze ogłoszenia ze tyle zapłaci to jakim cudem w Polsce te okazje z Niemiec sa jeszcze tańsze?

Ale to wszystko o polskim złomowisku Europy było juz poruszone w tym temacie

A może ten niemiec jest leniwy i po prostu mu się nie chce ?, kopać w internecie. Miałem okazje poznać kilku niemców ale takich "prawdziwych" to są kompletne lenie, boją się ichniejszego urzędu skarbowego, kasę jak mogą to chowają w skarpecie albo wywożą do austri. O sobie mają mniemanie że są pępkiem europy i wszyscy muszą im usługiwać, a żeby powiedzieć coś w obcym języku nie ma szansy, najważniejszy jest niemiecki i wszyscy muszą go umieć. Mimo tego są dość uczynni i pomocni.

• 1 miesiąc temu...

Ponieważ szukam dla kogoś z rodziny QQ 2.0 Pb, to widziałem już kilka sztuk w Polsce,

Dość mam już trochę tych handlarskich gadek i sztuczek (swoją drogą dlaczego tym zawodem nie mogą zajmować się normalni ludzie tylko osoby o mocno przeciętnym intelekcie i kulturze...)

Rekord jednak pobił ten egzemplarz, więc ostrzegam :

"Nissan Qashqai 2.0 i, Lift , Max opcja Perfekcyjny"  -  rok 2010, przebieg w ogłoszeniu 181 000, Płock, srebrny, 

Nawigacja, xenon, panorama, skórzane grzane siedzenia, 

cytat z ogłoszenia : "Nissan oczywiście BEZWYPADKOWY, powłoka lakiernicza oraz wszystkie szyby oryginalne."

tel do sprzedawcy, celem ewentualnej identyfikacji :)  508 315 507 & dodatkowy 797-598-741

http://otomoto.pl/oferta/nissan-qashqai-2-0-i-lift-max-opcja-perfekcyjny-ID4p83J2.html

Auto było w ASO na sprawdzeniu, uderzone tył, z przodu również naprawiane, 

brak pewnych fabrycznych oznaczeń na elementach konstrukcyjnych,

Przebieg cofnięty z ok. 300 tys na te 181 z ogłoszenia - nie chce pisać w jaki sposób żeby ewentualni handlarze się nie wycwanili, ten nie wiedział że jest jeszcze jedna informacja w w systemie auta, którą można skonfrontować z przebiegiem... 

Wydaje sie dobrym pomysłem , informowanie ludzi o takich autach . Jesli ktos wie lub zna podobne sytuacje, warto wrzucic to w ten temat , moze dzieki temu ktos uniknie sporych kłopotów przy kupnie lub odpusci sobie taki egzemplarz. A swoją drogą, co raz mniej mnie dziwią takie ogłoszenia ....i to jest smutne .

Tak jest jak sie szuka okazji. To auto w Niemczech musiałoby kosztować poniżej 10tys€. Nie ma szans na bezwypadkowego i zbadanego polifta w takiej cenie. Ostatnio szukałem dla jednego z forumowiczów QQ w 2.0 benzynie w wersji +2 i najtańszy przyzwoity egzemplarz był za 12500€ Po negocjacjach do oddania. Cena po zarejestrowaniu wyszła by ok 55tys zł bez prowizji handlarzy. W cenie 9-10 tys € to chodzą dobrze wyposażone przedlifty.

Muszę przyznać racją kajusowi , ceny w  Europie w pełni odzwierciedlają ceny z tutejszego rynku gdzie powinno być taniej z uwagi na RHD 

https://www.donedeal.ie/search/?section=cars&adType=forsale&area=Ireland&words=&source=&max=30&start=0&make=Nissan&model=Qashqai

http://otomoto.pl/oferta/nissan-qashqai-2-0-i-lift-max-opcja-perfekcyjny-ID4p83J2.html

Auto było w ASO na sprawdzeniu, uderzone tył, z przodu również naprawiane, 

brak pewnych fabrycznych oznaczeń na elementach konstrukcyjnych,

Przebieg cofnięty z ok. 300 tys na te 181 z ogłoszenia - nie chce pisać w jaki sposób żeby ewentualni handlarze się nie wycwanili, ten nie wiedział że jest jeszcze jedna informacja w w systemie auta, którą można skonfrontować z przebiegiem.

Żadna to tajemnica wszyscy o tym wiedzą, ale nie wszystkim chce się to robić, przebieg auta zapisywany jest w pamięci licznika gdzie najprościej ustawić żądany przebieg, jak i komputerze auta i tu zaczynają się małe problemy bo są dwa sposoby w jednych można to zrobić przez złącze diagnostyczne szybko i nie zostawia śladów, no i drugi sposób (do nich należy qashqai) trzeba wyciągnąć komp z auta, rozebrać obudowę i w dostać się do pamięci i dokonać korekty. Jak jest dobry szpec to rozbierze i sklei kompa bez śladów, co jest ważne bo komp w qashqaiu jest pod maską na samym widoku i można to od razu poznać jak będzie to robił "paprok". Oczywiście w autach z górnej półki przebieg jest także zapisywany gdzie indziej, ale my tu o nissanie mówimy...... . 

Edytowane przez qqtico

Witam wszystkich.

Od ponad miesiąca przeszukuję ogłoszenia w celu zakupu QQ +2 po lifcie w dwulitrowej benzynie. Ile "jedynychtakich" się naoglądałem :). Rozważałem sprowadzenie samochodu z Niemiec, tu ukłon w kierunku kajusDE praktycznie bezinteresownie zaproponował pomoc, gdy dowiedział się, ile chce mnie wydoić pośrednik. Z drugiej strony ten samochód po prostu tyle tam kosztuje. Za 12.500 euro idzie dostać sensowny egzemplarz, więc po ich kosztach chcieli 59.000 pln za grudzień 2010, 88.000 przebiegu. Bez żalu im podziękowałem, bo być może już w sobotę uda mi się zakupić wyżej wymieniony model z polskiego salonu w wersji 360 za przyzwoitą cenę.

Witam wszystkich.

Od ponad miesiąca przeszukuję ogłoszenia w celu zakupu QQ +2 po lifcie w dwulitrowej benzynie. Ile "jedynychtakich" się naoglądałem :). Rozważałem sprowadzenie samochodu z Niemiec, tu ukłon w kierunku kajusDE praktycznie bezinteresownie zaproponował pomoc, gdy dowiedział się, ile chce mnie wydoić pośrednik. Z drugiej strony ten samochód po prostu tyle tam kosztuje. Za 12.500 euro idzie dostać sensowny egzemplarz, więc po ich kosztach chcieli 59.000 pln za grudzień 2010, 88.000 przebiegu. Bez żalu im podziękowałem, bo być może już w sobotę uda mi się zakupić wyżej wymieniony model z polskiego salonu w wersji 360 za przyzwoitą cenę.

4x4 czy na przód napęd? I automat czy manual?

4x4 czy na przód napęd? I automat czy manual?

Manual bez 4x4. Po przemyśleniach natury egzystencjalnej stwierdziłem, że napęd 4x4 nie będzie mi potrzebny.

Żadna to tajemnica wszyscy o tym wiedzą, ale nie wszystkim chce się to robić, przebieg auta zapisywany jest w pamięci licznika gdzie najprościej ustawić żądany przebieg, jak i komputerze auta i tu zaczynają się małe problemy bo są dwa sposoby w jednych można to zrobić przez złącze diagnostyczne szybko i nie zostawia śladów, no i drugi sposób (do nich należy qashqai) trzeba wyciągnąć komp z auta, rozebrać obudowę i w dostać się do pamięci i dokonać korekty. Jak jest dobry szpec to rozbierze i sklei kompa bez śladów, co jest ważne bo komp w qashqaiu jest pod maską na samym widoku i można to od razu poznać jak będzie to robił "paprok". Oczywiście w autach z górnej półki przebieg jest także zapisywany gdzie indziej, ale my tu o nissanie mówimy...... . 

No nie o to właśnie chodzi kolego :)

Jest jeszcza jedna informacja która konkretnie nie jest przebiegiem, ale zestawiona z nim może sporo powiedzieć

No nie o to właśnie chodzi kolego :)

Jest jeszcza jedna informacja która konkretnie nie jest przebiegiem, ale zestawiona z nim może sporo powiedzieć

To się nazywa wróżenie z fusów, a nie konkrety to takie gdybanie może było może nie..... 

Proponuje najpierw się dowiedzieć, o jaki paramter chodzi, i wtedy dopiero porywać się na produkowanie "porad"...

Zabierz tajemnicę do "grobu"  :wave: .....   niech inni się nie dowiedzą .

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie!

Pochwalę się, że i ja stałem się w sobotę właścicielem Nissana QQ 1.6 114KM z 2009 (końcówka) roku. Zanim go kupiłem uważnie przestudiowałem Wasze posty w tym wątku i chyba dzięku temu udało mi się uniknąć wpadki z tym o to modelem. Tak tak - przez chwilę emocje wzięły górę i faktycznie rozważałem podróż z Wrocławia do Ostrołęki w celu zakupienia tego samochodu, pomimo oczywistych wątpliwości dotyczących przebiegu.

Zamiast tego znalazłem ogłoszenie osoby prywatnej, która sprzedawała QQ będąc jego drugim właścicielem. Pierwszy właściciel miał go w leasingu. Auto z polskiego salonu, sprawdziliśmy w ASO Nissana przed zakupem. Mechanicy nie znaleźli większych usterek - do wymiany tylko tuleje amortyzatorów z przodu oraz tuleje "na sankach". Nie są to naprawy wymagające większych kosztów. Dodatkowo oczywiście filtr powietrza i oleju, no i trzeba wymienić olej czyli dokladnie to czego możnaby się spodziewać. Powłoka lakiernicza bez napraw i rys, grubość 80 um mniej wiecej. Auto posiada instalacę gazowa BRC (sekwencyjna), ktorą i tak i tak chcialem do niego zalozyc. Zainstalowana w 2011 roku, jezdzi bezproblemowo. Bogate wyposażenie dodatkowe, praktycznie żadnych śladów użytkowania dyskwalifikujących autko. Z zewnątrz auto orurowane więc nabiera bardziej agresywnego wyglądu - bardzo mi się podoba.

W skrócie - jaram się i jestem mega zadowolony, zwłaszcza, że udało się wynegocjować niezłą cenę (dzięku umiejętnościom negocjacyjnym żony) :)

Link do autka:

http://kupgo.pl/offer/9833/Nissan-Qashqai-16-LPG-Salon-Polska-2009r

Sprzedający bardzo sympatyczny, nic nie ukrywał, pokazał wszystkie rzeczy w aucie oraz przeszłe oraz istniejące problemy. Nie udawał, że jest hiper ekspertem itp itd. Takich sprzedających Wam wszystkim życzę. 

W tym wątku jest naprawde sporo ciekawych informacji które są nieocenione przy zakupie auta. Dzięki Wam bardzo zo dobrą robotę :)

Mam pytanie - czy łatwo wymienia się klamki w QQ? Klamki w moim są srebrne ale miejscami niestety poschodził plastik i chciałbym je wymienić albo na takie same albo najlepiej na metalowe,. żeby nie było takich problemów w przyszłości. Czy takie coś można zrobić samemu czy raczej nie ma sensu porywać się na taką wymianę bez specjalistycznej wiedzy i narzędzi?

Przednie orurowanie ma niewielkie wgniecenie po poprzednim właścicielu - czy orientujecie się czy da się to naprawić, czy też trzebaby wymienić całą przednią sekcję?

Pozdrawiam serdecznie!

Edytowane przez ciemex

W temacie klamek ...jeśli nie ma mechanicznych pęknięć to można kupić nakładki ze stali nierdzewnej za niecałe 200 zł., które się przykleja na taśmę.

Myślę , że ładnie się prezentują.

Gratuluję też Tobie udanego zakupu i witamy wśród Nissanmaniaków!

Dzięki za odpowiedź. Mój post nie był precyzyjny - chodzi o klamki wewnętrzne - zewnętrzne są ok :) Tak czy siak poszukam na allegro. Z tego co widzę nie dam rady sam tego zrobić w sumie i chyba wolałbym nawet się za to nie zabierać :)

pozdrawiam,

Edytowane przez ciemex

Na pierwszy rzut oka nowe najtańsze dywaniki gumowe(śmierdzące). Auto ma kilka wgniotek (koszt wyciagnięcia nie duży) ale przebieg podejrzanie niski. Jak dla mnie auto sprawdzaj przebieg oraz elementy blacharskie włącznie z tym co masz pod karoserią czyli podłużnice oraz wnęki. (tablicami się nie sugeruj handlarze używają do przejazdu z innego auta)

Edytowane przez ADIX

Witam,

Dzwoniłem do gościa, twierdził, że za dużo o aucie nie może powiedzieć. Rzekomo nie bite, uszkodzone miało dwa zawory wydechowe w głowicy. Usterka została naprawiona. Twierdził również, że w autach sprowadzanych ze Szwajcarii łatwo zweryfikować przebieg wpisując VIN na jakiejś stronie w necie.

Znalazłem trochę droższe ale może chociaż pochodzenie gwarantowane: http://otomoto.pl/oferta/nissan-qashqai-1-6-benzyna-1-wlasciciel-salon-polska-serwisowany-w-aso-fv23-ID6ya5lP.html#6e9a2cd2d6;promoted

Minusem jest kilka rys, przy wlewie paliwa, na tylnych prawych drzwiach i na przednim zderzaku (dostałem bardziej szczegółowe zdjęcia na maila).

Pozdrawiam.

Dwa zawory ? tylko? daj sobie spokój jak nie jest silnik zrobiony na zicher tylko sztukę to padlina !!!! W ogóle bym omijał szerokim łukiem.!!!