michoos Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Jak wyżej mam problem z pojawiającymi się odgłosami. występuje wtedy gdy dynamicznie chce ruszyć. Tylko przy ruszaniu przy przyspieszaniu nie występuje. Dodatkowo występuje na prostych kołach ale po zapięciu tylnego napędu odgłos i wibracje spadają o 50%. Na skręconych kołach też ale tylko w prawo w lewo dużo mniej. Sam odgłos przypomina obcieranie koła o nadkole lub plastiku o plastik. Dodatkowo pojawiają się drgania na nadwoziu i kierownicy. Zakładam że skrzynią jest wszystko ok ( automat) bo zmienia biegi płynnie. Ostatnio zakopałem się tak ze ciągnik musiał wyciągać i wygrzebałem z pod auta ( pomiędzy silnikiem i wózkiem) tony zaschniętego błota więc może to jest problem? Zanim znalazłem ciągnik trochę pomęczyłem x-a nie ukrywam. Jakieś typy z waszej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Najpierw wszystko dokładnie obmyj i wyczyść. Później sprawdź łożyska w kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 18 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Z tym będzie kłopot. Bark kanału a spod spodu nie dogrzebie się. Zobaczę na stacji diagnostyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Mają być teraz dni deszczowe, więc pozostają Ci tylko głębokie kałuże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 18 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 żeby znowu się zakopać? ciągnie mnie z utwardzonych dróg w bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Ja nie mam na myśli błota, lecz samą wodę. Może to co będzie pryskać spod kół coś-gdzieś wypłucze i wymyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 18 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) problem się rozwiązał po wizycie na kanale. Miałem bryłę twardego błota pomiędzy wózkiem a wałem przed krzyżakiem. Silnik przy mocnym obciążeniu wychylał się do tyłu i wibracje przenosiły się na nadwozie. 3 sek czyszczenia 2 min zamiatania kanału i po sprawie. M. Edytowane 23 Września 2015 przez michoos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adix71 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 A jak rozpoznac czy, tez wykluczyc, że przyczyną sa lozyska? Mam podobne objawy, dokładnie drgania przy przyspieszaniu od 1800 obrotów silnika.Powyzej prędkości 120km/h zanikają drgania. Zarówno na kierownicy jak i karoserii. Maleja o 50% po podłączeniu tylnej osi. Zmalały po wymianie tarcz hamulcowych-przod. Wyważenie i umycie kół i ogledziny opon nie było przyczyną. Jeden z mechaników typuje półosie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 mogą być winne półosie a zwłaszcza przeguby wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 mogą być winne półosie a zwłaszcza przeguby wewnętrzneDokładnie... ja miałem podobnie już się martwiłem że to dwumasa. Po wymianie lewego wewnetrznego przegubu spokoj zero wibracji. Na bieżni po ktorej poruszają sie te łożsyska-kamienie zrobił się dół, kamienie w tym miejscu wpadały w wibracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi