Baska Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Panowie, i Panie Zajechałam silnik w aucie i bez takich tam ze kobieta jestem :0 pracuje jako kierowca wiec nie jestem jakims tam laiczka która kupiła auto i tylko jezdzi:) wszystko na czas robione . Wczesniej nie brał oleju , wymieniłam olej i wszytko co potrzeba w ostatni dzień czerwca , po przejechaniu 2 miesiecy 12000 tys kilometrów wywaliło panewki itd( nie było oleju) wiem moja wina ze nie sprawdziłam ale zadna kontrolka czy woda sie nie podniosła , nic...kompletnie nic nie wskazywało ze silnik zaraz szlak trafi. Zadnego wycieku czy cos... sucho i w zbiorniku na olej tez sucho Mój mechanik stara sie na gowie stanac by zrobic, ale wyszedł problem z wałem korbowym i d*pa.... moze ktoś... cos...pomoze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Może tu coś pozyskasz; Zadzwoń pod numer 506982330, drugi numer 693152109 i e-mail cezar.n@onet.pl, adres Wygnanów 148, 21-306 Czemierniki, firma AUTO-NISSAN Częci Samochodowe Cezary Nieznajek. Facet rozbiera Nissany i jest bardzo kompetentny co do wiedzy o tych autach z podziałem na roczniki nawet. Zamówione części w rozsądnych cenach wysyła kurierem pod dowolny adres. (Nie za bardzo odpowiada na e-maile, nie ma czasu ich przeglądać, lepiej dzwonić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 nie jestem jakims tam laiczka która kupiła auto i tylko jezdzi:) wszystko na czas robione ...... zadna kontrolka czy woda sie nie podniosła , nic...kompletnie nic nie wskazywało ze silnik zaraz szlak trafi. . a może jesteś laiczka jednak silnik przy takich awariach, jak brak oleju zawsze daje jakieś oznaki zawodowy kierowca czuje subtelne różnice w pracy a co dopiero zacierający się silnik. przy zatarciu tego silnika nigdy bym go nie naprawiał, tylko kupił sprawdzoną używkę z małym milażem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baska Opublikowano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Kolego, jezdze autami od 24 lat, pracuje w pomocy drogowej, jezdziłam swego czasu w KJS I teraz od czasu do czasu za pilota wiec nie pisz mi ze sie nie znam. napisałam ze nie było zadnych oznak, zadna kontrolka sie nie zaświeciła.Wyjechałam z ronda , stracił moc i wtedy silnik zaczał klekotac .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 oki, co się stało to się nie odstanie .... teraz już wiesz , że kontrolka oleju nie jest do monitorowania poziomu, ale bagnet (zgodnie z instrukcją obsługi ) ja mam takie przekonanie, że jak zaświeci się ta kontrolka to nie jest dobrze, bo silnik pracował już na niskim poziomie, poczytaj o zasadach działania tego czujnika, to żaden pewny wyznacznik. co do ubytku oleju znam przypadek w VQ35 co ubywał olej niedokręconym filtrem oleju i nie było plam pod autem, akurat olej był wymieniany w tym silniku co 3tyś mil (mineral) więc szukano dlaczego z poziomu prawie max, zrobiło trochę mniej niż min. po zmianie oleju i filtra nigdy to już się nie pojawiło, silnik ma obecnie 312tyś mil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.