krzys73 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) 2 godziny temu, DINO napisał: jaki silnik?? 1.6 na podwójnych wtryskach?? zamień AC-W02 na Barakudy (pewnie się nie da bo to kit z AC i jest najlepszy dla ACkowych gazmenów ale spróbuj, 5 lat na elektronikę nie na resztę bo jak widzę bez limitu kilometrów niezły ubaw, podpytaj dokładnie co wchodzi w gwarancję, wqurwiają mnie takie niedopowiedzenia. podpytaj o zdjęcie kolektora do wiercenia i nowe uszczelki, w tym silniku to nei problem bo trzeba go zwalić do zmiany świec dzięki za odzew https://photos.app.goo.gl/fDQvYsCMienjBWrVA jestem totalnym amatorem ale chyba to podwójny wtrysk. O gwarancje dopytam jutro, i mam zapytać czy dają nowe uszczelki kolektora ? A co do wiercenia to mam zapytać czy ściągają kolektor ? sory za takie pytania ale trudno się pytać o coś o czym się nie ma pojęcia . zapomniałem napisać ze to autoryzowany serwis stag jeszcze pytanko odnośnie tego AC to jakiś badziew ? Edytowane 9 Października 2018 przez krzys73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 masz 8 wtryskiwaczy, czyli albo ster na 8 cylindrów albo na 4 + emulator na kolejne 4 cylindry, tu raczej bez zdejmowania kolektora się nie da dobrze nawiercić, pytam o uszczelki bo dostępne raczej tylko w serwisie czyli jeżeli masz w okolicach to dostępne w innym przypadku hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys73 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 6 minut temu, DINO napisał: masz 8 wtryskiwaczy, czyli albo ster na 8 cylindrów albo na 4 + emulator na kolejne 4 cylindry, tu raczej bez zdejmowania kolektora się nie da dobrze nawiercić, pytam o uszczelki bo dostępne raczej tylko w serwisie czyli jeżeli masz w okolicach to dostępne w innym przypadku hmmm czyli mam zapytać czy ściągają kolektor ? jak odpowie tak to zapytać to co z uszczelką kolektora? a jak odpowiedz brzmi nie to szukać innej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 logika wskazuje, ze nie da się tego zrobić bez zdjęcia kolektora o uszczelkę możesz podpytać czy w cenie montażu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys73 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 reasumując 1 dopytać o gwarancję czy jest tylko na elektronikę czy na reduktor i listwę też . 2 wymiana listwy AC-W02 na Barakudy 3 czy w cenie jest wliczony koszt wymiany uszczelki kolektora ( rozumiem że obecna się zniszczy podczas ściągania ) jeszcze pytanko odnośnie barakudy z czego wynika że jest lepsza? dobrze mieć jakieś argumenty podczas rozmowy. Oczywiście jak to nie problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys73 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 https://www.czesciauto24.pl/elring/7992216 takie coś znalazłem w sieci ,czy to ta uszczelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 ad1. tak ad2. tak ad3, pod wpływem temperatury usztywnia się i ponowne założenie może spowodować nieszczelność może to ta, nie wiem moi dostawcy po VIN-ie mają stany magazynowe 0, ( za tydzień mam JUKA z tym silnikiem do gazowania ) tylko serwis ale może to ta nie przeczę tak samo miałem w Daci Duster z silnikiem 1.6 nissana też uszczelka tylko serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys73 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 bardzo dziękuje za wskazówki jak się czegoś dowiem to się podzielę informacją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys73 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 no to sprawa wygląda tak gwarancja 5 lat na wszystko co do uszczelki to powiedzieli ze nie było przypadku ze trzeba wymienić, a co do zmiany wtryskiwaczy to możne i by była tak możliwość ale wiąże się to z dodatkowym kosztem i nie wiadomo jak by było z gwarancją, a i ze niby parametry tej listwy są takie same jak Barakudy i hanny. a z innej beczki dzwoniłem do innego gazownika który te silniki gazuje instalacją firmy LEVATO model easy fast ze tylko ta instalacja jest dobra, dożo mi mówił wyłączaniu i załączaniu wtrysków i o regulacji itd niestety moja pamieć zawodzi no i nie bardzo wiedziałem co do mnie gada .a całość 3,300 z 2letnia gwarancją bez limitu km, przegląd co 15k km cena za przegląd 150zł. czy to jest lepsza opcja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 1 minutę temu, krzys73 napisał: no to sprawa wygląda tak gwarancja 5 lat na wszystko co do uszczelki to powiedzieli ze nie było przypadku ze trzeba wymienić, a co do zmiany wtryskiwaczy to możne i by była tak możliwość ale wiąże się to z dodatkowym kosztem i nie wiadomo jak by było z gwarancją, a i ze niby parametry tej listwy są takie same jak Barakudy i hanny. no to grubaśnie czyli masz 5 lat z bani i za free wymiana jeżeli będzie awaria, pewnie też pod warunkiem, że u nich serwisowane auto co 10kkm 2 minuty temu, krzys73 napisał: a z innej beczki dzwoniłem do innego gazownika który te silniki gazuje instalacją firmy LEVATO model easy fast ze tylko ta instalacja jest dobra, dożo mi mówił wyłączaniu i załączaniu wtrysków i o regulacji itd niestety moja pamieć zawodzi no i nie bardzo wiedziałem co do mnie gada .a całość 3,300 z 2letnia gwarancją bez limitu km, przegląd co 15k km cena za przegląd 150zł. czy to jest lepsza opcja ? LOVATO, kolejny nawiedzony gość co zakłada jedynie słuszne i dedykowane instalacje tylko do tego samochodu quwa ludzie mają fantazję jak miałbym taki wybór to zestaw pierwszy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys73 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) 19 minut temu, DINO napisał: no to grubaśnie czyli masz 5 lat z bani i za free wymiana jeżeli będzie awaria, pewnie też pod warunkiem, że u nich serwisowane auto co 10kkm przeglądy wiadomo u nich trzeba robić a co do dystansu to mówili o godzinach jazdy tylko nie pamiętam ile tych godzin ale ze niby w mieście to wychodzi 10kkm a na trasie sie robi więcej .a i przez pierwsze 2 lata w przypadku awarii na trasie mogę skorzystać ze 100 punktów w całej Polsce za free . a i ze niby instalacja sama da znać ze trzeba jechać na przegląd. Edytowane 10 Października 2018 przez krzys73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 czyli to partnerski AC, instalacja da Ci znać bo ustawią w niej aby brzęczało bardzo wqurwiajaca opcja, powiedz aby nie włączali, że sam będziesz pilnował wystarczy popatrzeć na przejechane kilometry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys73 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 No nie wiem w moim przypadku to dobra opcja bo pewnie bym zapomniał .a ta elektronika da radę? bo trochę mi namieszał ten gość od Levato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 LOVATO, nie Levato 3 minuty temu, krzys73 napisał: a ta elektronika da radę? dobra opcja da radę, do tego większość gazmenów sobie poradzi z podłączeniem i sam tez dasz radę, bo program dostępny za free 2 minuty temu, krzys73 napisał: No nie wiem w moim przypadku to dobra opcja bo pewnie bym zapomniał . do pierwszego razu jak będzie Cię brzęczyk wqurwiał przy rozruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys73 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 good luck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawada230 Opublikowano 25 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Witam, szukam informacji dotyczącej LPG do Nissana Qashqai 2012 1.6 117KM czy tu się nadaje ten silnik. Byłem w kilku warsztatach i ilu fachowców tyle opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterrro Opublikowano 6 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2024 Witam jak tam auta na gazie silnik 1.6 co polecacie aktualnie? PozdrawiamWysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi