Adamus89 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Witam,Po roku użytkowania Murano pojawiły się problemy z odpalaniem itd. W dużym skrócie zdecydowałem się na remont silnika i hamulców. Aktualnie pozostał problem w postaci zapalających sie kontrolek informujących VDC off, Slip, Service Soon. Czynnosci takie jak dolewka płyny h-cowego, wymiana czujnika położenia wałka niczego nie zmieniły. W dalszym ciągu stan j/w.Badanie komputerowe wykazało kody błędów : P1800,P1700,P1715,P0345,P0715C1143 Odwiedziny w kolejnym już trzecim warsztacie niczego nie zmieniły a jedynie pochłoneły forsę. Natomiast pobyt w serwis nissana dobitnie mnie wyszczuplił a wymieniony czujnik połozenia wałka tylko na kilka godzin spowodował wygaśnięcie Service Z w/w błędów pozostał tylko P0715.Wobec tego jutro jadę reklamowac tą usługę gdyż na wyswietlaczu deski nic się nie zmieniło. Wręcz przeciwnie, bo odczułem, że biegi włączają sie na wydłużonej pracy silnika a i silnk stracił swa płynnośc.jutro sie doezwę co Ci spece zadecydowali.Niemniej jednak proszę użytkowników którzy mieli podobny problem i móglby sciślej ukierunkować mnie w usunięciu tych wskazań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murano z50 2003 usa Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Witam serdecznie. Miałem podobny problem stwierdzono awarie katalizatora po wymianie wszystko jest ok, znajomy mechanik podpowiedział że można podlozyc parę podkladek pod czujnik za katalizatorem i serwis sam zgaśnie, ale tego już nie sprawdziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.