Gość Primera.SLX.99 Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Witam. Przeczytałem opis wymiany żarówek http://nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=14&a...cid=3&tid=7 no i teraz myśle żeby kupić diody LED. Tylko nie wiem które są dobre,prosze o pomoc. Które beda pasowac do mojego nissana: 1. http://allegro.pl/show_item.php?item=66439935 2. http://allegro.pl/show_item.php?item=67103289 z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Podswietlenie diodami wyglada bardzo fajnie na zdjeciach. W rzeczywistosci swieci slabiej niz zarowka (zegary jako calosc), bo dioda nie ma takiej zdolnosci rozpraszania swiatla. Natiomiast te diody z 2go linka to zwykle 5mm tylko podpilowane, czyli najgorsze co moze byc. Jesli chodzi o diodowe oswietlenie to przerobilem prawie wzystko i efekty sa ok, ale zadna rewelacja. Jedyne na co bym sie teraz pokusil to dioda 12V 10mm o kacie swiecenia 180stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Primera.SLX.99 Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Ja szukam gotowych zamienników. Czyli wyjmuje stare wkładam nowe i gotowe. Nie chce sam ich przerabiać czy coś bo nie umiem. Może jakiegoś linka do dobrych żarówek ? Albo gdzie można takie dostać w WAWIE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Rozgladnij sie za czyms takim jak zarowki z kolorowego szkla - nie mylic z malowanym, bo to szajs - sa drozsze od zwyklych, bialych czy malowanych ale sa zdecydowanie ladniejsze i nie traca koloru. Sam chetnie kupil bym takie, jednak trudno je dostac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Kolego. Jest tutaj pare rzeczy jakie powinienes wiedzieć. W opisanym temacie jaki jest. Oprócz tych żaróweczek, które są opisane w temacie przez Scyzor-a są jeszcze 5W-atowe takie same jakie są w przednich reflektorach służące jako światła postojowe. Te malutkie 1.2W są o ile pamiętam 3 głównie do podświetlenia miejsca gdzie znajduje się zegarek z temperaturąi datą oraz tam gdzie są kilometry i w jednym rogu licznika. Reszta jest na większych tych 5W. Druga rzecz jakiej przypuszczalnie nie wiesz i chcesz zmienic podświetlenie to ta, że wszystkie rzeczy, które są czerowne w liczniku (pole rezerwy paliwa, wskazówka obrotomierze, prędkościomierza, paliwa oraz temperatury silnika) będą w sumie nie widoczne. Ponieważ gdy na czerwony kolor poda się niebieski to robi się czarny, a z czarnymi ciężko się jeździ. JA to szybko zmieniłem jak tylko zalożyłem. Zrobiłem tylko podświtelenie kilometrów i zegarka na niebiesko oraz przełączniki nawiewu. Reszta jest na biało. Udało mi się w prawdzie zrobic to na białych diodach wygląd super. A jeszcze podświetliłem na niebiesko (bo często mi się przepalała żaróweczka w miescu pod przełącznikami ogrzewaniagdzie jest taki schowek podręczny. CO do tych diód z allegro to ja mam typu tego drugiego linku. Te pierwszego są lipne z tego co słyszę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Primera.SLX.99 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Kolego. Jest tutaj pare rzeczy jakie powinienes wiedzieć. W opisanym temacie jaki jest. Oprócz tych żaróweczek, które są opisane w temacie przez Scyzor-a są jeszcze 5W-atowe takie same jakie są w przednich reflektorach służące jako światła postojowe. Te malutkie 1.2W są o ile pamiętam 3 głównie do podświetlenia miejsca gdzie znajduje się zegarek z temperaturąi datą oraz tam gdzie są kilometry i w jednym rogu licznika. Reszta jest na większych tych 5W. Druga rzecz jakiej przypuszczalnie nie wiesz i chcesz zmienic podświetlenie to ta, że wszystkie rzeczy, które są czerowne w liczniku (pole rezerwy paliwa, wskazówka obrotomierze, prędkościomierza, paliwa oraz temperatury silnika) będą w sumie nie widoczne. Ponieważ gdy na czerwony kolor poda się niebieski to robi się czarny, a z czarnymi ciężko się jeździ. JA to szybko zmieniłem jak tylko zalożyłem. Zrobiłem tylko podświtelenie kilometrów i zegarka na niebiesko oraz przełączniki nawiewu. Reszta jest na biało. Udało mi się w prawdzie zrobic to na białych diodach wygląd super. A jeszcze podświetliłem na niebiesko (bo często mi się przepalała żaróweczka w miescu pod przełącznikami ogrzewaniagdzie jest taki schowek podręczny. CO do tych diód z allegro to ja mam typu tego drugiego linku. Te pierwszego są lipne z tego co słyszę. Pozdrawiam. Podaj mi jakieś linka do żarówek których używałes. Mam rozumiec ze musze kupic 3 małe i ile tych 5W ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Te duze maja 3W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.