lisek Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Słuchajcie, mam taki (na szczescie ostatni!) problem z niedawno kupioną P10. Może ktoś z was spotkał się z takim problemem i coś mi poradzi, lub przynajmniej powie gdzie szukać zaworu nagrzewnicy i co trzeba rozebrać, żeby się tam dostać. Mam taki dziwny problem z przepustnicą nagrzewnicy ogrzewania. Jak ustawie na full zimne, to jest zimniutko. Super. Jak ustawie na full gorące, to jest cieplutko. Super. Więc gdzie problem ??? Nie mam stanu pośredniego. Jeśli przesune na gorące do oporu to leci bardzo gorące powietrze, jak przesune je chociaz o centymetr w strone zimnego to leci juz lodówka, a powinno leciec nadal ciepłe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Kolego z tego co pamiętam to nie ma tam zaworu do nagrzewnicy, ale nie jestem pewny na 100 %. JA proponował bym sprawdzić linke od tego ogrzewania. Może pancerz się wyczepił i ta klapka otwiera się i zamyka jak nie powinna ????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 A moze masz zapowietrzony uklad chlodzenia?? Sprawdz poziom plynu w zbiorniczku wyrownawczym i w chlodnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 16 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Kolego z tego co pamiętam to nie ma tam zaworu do nagrzewnicy, ale nie jestem pewny na 100 %. JA proponował bym sprawdzić linke od tego ogrzewania. Może pancerz się wyczepił i ta klapka otwiera się i zamyka jak nie powinna ????????? No nie jest to wykluczone, ale skoro nie ma zaworu w nagrzewnicy to czym steruje linka? A moze masz zapowietrzony uklad chlodzenia?? Sprawdz poziom plynu w zbiorniczku wyrownawczym i w chlodnicy. Raczej wątpie gdyż silnik grzeje sie dobrze, pozatym jak ustawie na ciepłe to jest ciepłe, problem ze niema stanu pośredniego , powiedzmy "letnie" Jest albo gorące, albo lodowate :-) Dlatego stawiam na sterowanie ogrzewaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Linka steruje "klapką", która przepuszcza powietrza bezpośrednio z dmuchawy lub przez nagrzewnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 16 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Linka steruje "klapką", która przepuszcza powietrza bezpośrednio z dmuchawy lub przez nagrzewnicę. No to mam punkt zaczepienia :-) Dzieki za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.