Gość jarki Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Witam Wymieniam akumulator w swoim niedawno zakupionym sunny-m. Teraz siedzi tam jakis nieznanej firmy Kraft.. cos tam. Nie chce sie bawic w ladowanie (zreszta i tak nie mam prostownika). Kupie nowy tylko powiedzcie czy bedzie OK. Wybralem Centre z katalogu w ktorym podaja dla mojego Nissana model Plus 70Ah prad rozruchu wg EN 540A. Czy nie za duzo te 70Ah? Jaki powienien byc ten prad rozruchu? Nie bardzo sie w tym orientuje a nie mam instrukcji do niego i nie wiem ile zalecal oryginalnie producent. Aha, i jak bezpiecznie odlaczac i potem podlaczac nowy akumulator bo nigdy tego nie robilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Witam Wymieniam akumulator w swoim niedawno zakupionym sunny-m. Teraz siedzi tam jakis nieznanej firmy Kraft.. cos tam. Nie chce sie bawic w ladowanie (zreszta i tak nie mam prostownika). Kupie nowy tylko powiedzcie czy bedzie OK. Wybralem Centre z katalogu w ktorym podaja dla mojego Nissana model Plus 70Ah prad rozruchu wg EN 540A. Czy nie za duzo te 70Ah? Jaki powienien byc ten prad rozruchu? Nie bardzo sie w tym orientuje a nie mam instrukcji do niego i nie wiem ile zalecal oryginalnie producent. Aha, i jak bezpiecznie odlaczac i potem podlaczac nowy akumulator bo nigdy tego nie robilem 45-60 w zupelnosci wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Jak chcesz żeby chodził bezproblemowo parę lat kup bannera. Mój ma 6 lat i 0 problemów. Niezłe są też aku żelowe - mniejsze, tańsze bezobsługowe, kupują je z reguły taksiarze bo oni nie lubią problemów z odpalaniem - każdy kurs to kasa. Najpierw odkręcaj mase (minus) potem plus - podłączanie odwrotnie. W innej klejności też można tylko jak dotkniesz gdzieś kluczem to strzeli :shock: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Ja Centry bym nie kupował . Kiedyś kupiłem i po 2 latach zgon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.