jarki Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Witam Wymieniam akumulator w swoim niedawno zakupionym sunny-m. Teraz siedzi tam jakis nieznanej firmy Kraft.. cos tam. Nie chce sie bawic w ladowanie (zreszta i tak nie mam prostownika). Kupie nowy tylko powiedzcie czy bedzie OK. Wybralem Centre z katalogu w ktorym podaja dla mojego Nissana model Plus 70Ah prad rozruchu wg EN 540A. Czy nie za duzo te 70Ah? Jaki powienien byc ten prad rozruchu? Nie bardzo sie w tym orientuje a nie mam instrukcji do niego i nie wiem ile zalecal oryginalnie producent. Aha, i jak bezpiecznie odlaczac i potem podlaczac nowy akumulator bo nigdy tego nie robilem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maciejka_sz Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Witam Wymieniam akumulator w swoim niedawno zakupionym sunny-m. Teraz siedzi tam jakis nieznanej firmy Kraft.. cos tam. Nie chce sie bawic w ladowanie (zreszta i tak nie mam prostownika). Kupie nowy tylko powiedzcie czy bedzie OK. Wybralem Centre z katalogu w ktorym podaja dla mojego Nissana model Plus 70Ah prad rozruchu wg EN 540A. Czy nie za duzo te 70Ah? Jaki powienien byc ten prad rozruchu? Nie bardzo sie w tym orientuje a nie mam instrukcji do niego i nie wiem ile zalecal oryginalnie producent. Aha, i jak bezpiecznie odlaczac i potem podlaczac nowy akumulator bo nigdy tego nie robilem 45-60 w zupelnosci wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nowikg Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Jak chcesz żeby chodził bezproblemowo parę lat kup bannera. Mój ma 6 lat i 0 problemów. Niezłe są też aku żelowe - mniejsze, tańsze bezobsługowe, kupują je z reguły taksiarze bo oni nie lubią problemów z odpalaniem - każdy kurs to kasa. Najpierw odkręcaj mase (minus) potem plus - podłączanie odwrotnie. W innej klejności też można tylko jak dotkniesz gdzieś kluczem to strzeli :shock: :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maniek-ol Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Ja Centry bym nie kupował . Kiedyś kupiłem i po 2 latach zgon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.