Gość chiquito Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 mam probem. zrobilem mojej almie kuku z reflektorem, i w taki sposob mam do wymiany lampe od strony pasazera-przednia, i teraz mam pytanie. czy jest mozliwa naprawa lampy np. wymiana czesci soczewkowej- tzn caly odblask itp.. ale od strony wewnetrznej?? albo czy w gre wchodzi wymiana calego reflektora, co oczywiscie najtansze nie jest...a jesli juz wymiana to czy na rynku sa dostepne jakies tansze zamienniki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Napewno możesz kupić oryginały na allegro. Co do zamienników to słyszałem, że do almerek już ktoś to robi. Ale nie mam zielonego pojęcia kto. Może warto spytać się delikatnie w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 nie ma sensu kupowac zamiennikoow jak oryginaly uzywane (wygladajace jak nowe) mozna kupic w bardzo dobrej cenie. co jakis czas pojawiaja sie na allegro i tam bym radzil szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ARTUR-CEGŁA Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 byłem w niedziele na giełdzie samochodowej w słomczynie i widziałem takie lampy jakich szukasz cenili je po 350 zł.pewnie coś byś jeszcze urwał.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Tiaaa... ja mam taką używaną lampę wstawioną. Tylko niewiem czemu jak stoję na luzie to mi prawe oko strasznie drga. Ostatnio jak sprawdzałem to się okazało, ze lustro jest naruszone w reflekrotrze i tylko wymiana na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulik Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Nie kupuj zaminnika!!! Chyba, że jakiejś naprawdę renomowanej firmy. Moj kolega pożałował na lampy Helli ( oryginalne ) przy naprawie swojego samochodu. Kupił jakiś zamiennik do Golfa. Okazało się, że nowy reflektor świaci wszędzie tylko nie na drogę. Jak pojechał do stacji diagnostycznej to facet powiedział, ze jedyne co może zrobić to wymienić lampę. Kupił oryginał ( używany ) i jest o niebo lepiej niż z nowym "zamiennikiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Tiaaa... ja mam taką używaną lampę wstawioną. Tylko niewiem czemu jak stoję na luzie to mi prawe oko strasznie drga. Ostatnio jak sprawdzałem to się okazało, ze lustro jest naruszone w reflekrotrze i tylko wymiana na nową. ej qbas przerobiles almere na traktor ze jak stoisz i masz na jalowym to ci sie wszystko trzesie hehe. sorry za ot. po prostu kiepska sztuke trafiles. mimo wszystko i tak bym wolal uzywany oryginal jesli chodzi o lampy trzeba dobrze poszukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 No wiem, że tak trafiłem i tyle. Po prodtu 2.2 diesel jak jest zimny to potrafi potrzęść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 po 2 dniach szukania w koncu namierzylem oryginal uzywany w bardzo dobrym stanie za 300 zł, zreszta gosc mi go zalozy na miejscu i bede mogl zobaczyc jak swieci. a powiem wam co jest na rynku sa lampy firmy depo(429 zl za szt) oraz tyc(479zl za szt.) problem w tym ze wypelnienia maja koloru czarnego, a moje lampki sa szare. A teraz najlepsze dzwonilem do aso cz-wa moj ulubiony pan z dzialu czesci;) oznajmil mi ze lampa kosztuje jedyne 1250 zł hahahahahaha lubie ich za poczucie humoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 no i bardzo dobrze ze juz zrobiles a w aso to norma 8) poza tym depo to wielkie G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 A Tyc jaki jest? gościu mi zaproponował Tyca za 250 zł i tak się zastanawaim bo zupełnie nie mam odniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 z doswiadczenia moowie ze lepiej brac oryginalne tego typu czesci. zamienniki to zamienniki a "prawie robi duza rooznice" orygianly uzywane nie sa wiele drozsze a mozna je dosyc latwo dostac z rozbitych aut w super stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi