JackSet Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Witam, Czekam na odbiór - zamówienie z końca lipca - ale dostałem wiadomość że w związku z problemem z tym silnikiem, pojazdy nadal oczekują w Holandii na stocku; a Nissan dopiero bada problem. Czy komuś wiadomo coś więcej w tym temacie? http://www.fakt.pl/motoryzacja/nissan-x-trail-powazne-problemy-z-ukladem-napedowym-,artykuly,586844.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Wpłaciłeś całość czy tylko zaliczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 oczywiscie zaliczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 No, to nie będziesz się tak mocno gryzł w święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Witam, Czekam na odbiór - zamówienie z końca lipca - ale dostałem wiadomość że w związku z problemem z tym silnikiem, pojazdy nadal oczekują w Holandii na stocku; a Nissan dopiero bada problem. Czy komuś wiadomo coś więcej w tym temacie? http://www.fakt.pl/motoryzacja/nissan-x-trail-powazne-problemy-z-ukladem-napedowym-,artykuly,586844.html Niestety słyszałem, że Nissan ma problem z silnikiem 1.6 DIG-T w X-trailu i dostawy są wstrzymane do momentu usunięcia usterki. Przyznam, że wizerunkowo nie najlepiej to wygląda. :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burgi Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Podobno nowe oprogramowanie silnika jest już u dilerów. Dzisiaj widziałem mojego X na warsztacie przygotowywanego do wydania. Jak dobrze pójdzie to może w przyszłym tygodniu będę nim jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Podobno nowe oprogramowanie silnika jest już u dilerów. Dzisiaj widziałem mojego X na warsztacie przygotowywanego do wydania. Jak dobrze pójdzie to może w przyszłym tygodniu będę nim jeździł. jak odbierzesz to plis o komentarz w tym watku czy wszystko OK i w ogole jakie wrazenia. z gory dzieki No, to nie będziesz się tak mocno gryzł w święta. raczej w ogole nie bede sie gryzl bo mam czym jezdzic a 100k pracuje w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) c Edytowane 10 Listopada 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burgi Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Z pewnego źródła wiem, że wydawanie nowych X-Traili ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Z pewnego źródła wiem, że wydawanie nowych X-Traili ruszyło. tez otrzymalem info od dilera ze w ciagu 20 dni bede odbieral 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 jak się długo czeka to lepiej smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrokodylKłap Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Witam, Czy jest może już ktoś z forumowiczów posiadaczem T32 z silnikiem 1.6 dig-t i może opisać jak w rzeczywistości sprawuje się ten silnik i jakie jest realne zużycie paliwa? pozdr. KrokodylKłap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Witam, Czy jest może już ktoś z forumowiczów posiadaczem T32 z silnikiem 1.6 dig-t i może opisać jak w rzeczywistości sprawuje się ten silnik i jakie jest realne zużycie paliwa? pozdr. KrokodylKłap Tu sprawdzisz realne spalanie: https://www.spritmonitor.de/en/overview/33-Nissan/306-X-Trail.html?fueltype=1&vehicletype=1&constyear_s=2015&power_s=96&power_e=98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burgi Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Silnik jest OK. Jeździ się nim trochę jak Dieslem zaczyna ciągnąc już od 2 tys. obrotów choć najciekawiej robi się przy ok. 5 tys. obrotów. Spalanie zależy w szczególności od ciężkości Twojej nogi. U mnie na trasie ( nie autostrada ) najmniej wyszło 5,8 l/100 km, najwięcej 11 l/100 przy dynamicznej jeździe po mieście ( podaję wskazania komputera ). Średnio po kilku bakach paliwa spalanie wychodziło u mnie ok 7,8 do 8,0 l/100 benzyny ( realne nie wskazanie komputera ) przy aucie demo na dotarciu. Dodam tylko, że jeździłem na benzynie 95 premium lub 98 premium, ponieważ w instrukcji jest napisane, że trzeba używać benzyny min. 95 premium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 A jaka moc ma ten silnik w x-trailu, 163KM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burgi Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Tak 163KM. Dziwne, że ten sam silnik w Juke ma 190 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Ludziska nie patrzcie wyłącznie na te konie mechaniczne - spójrzcie na moment obrotowy. Moment jest 240Nm, tak samo jak w Juke'u. http://www.autocentrum.pl/prezentacje/nissan-x-trail-1.6-dig-t-oszczedna-benzyna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 no to odebrany !!! jest dobrze. Spalanie bez problemu książkowe do zrobienia. Na trasie przy 120 km/h około 7 litrów. Po mieście poniżej 8 tez się udaje. Najmniejsze spalanie na trasie 40 km (jazda podmiejska 60-80 km/h) komputer pokazał 5.4 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jeśli tyle wyjdzie ci w przysłowiowym praniu to wynik bardzo dobry ! Niem wiem na ile ten komp przekłamuję ale ja zakładam,że 1 literek trzeba doliczyć , przynajmniej zawsze tak to wychodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Jeśli tyle wyjdzie ci w przysłowiowym praniu to wynik bardzo dobry ! Niem wiem na ile ten komp przekłamuję ale ja zakładam,że 1 literek trzeba doliczyć , przynajmniej zawsze tak to wychodziło. no i sprawdziłem na dystrybutorze: na odległości 550 km z kompa wyszło 7 a realne 7.5 wiec 0.5 trzeba dodawać. W poprzednim QQ 1.5 dci realnie dodawałem 0.4 do wskazania z komputera wiec zaskoczony nie jestem. Ale różnica poniżej 1.5 miedzy ON i Pb (przy tej samym stylu jazdy) to dla mnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi