jerzyokonin Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Witam, moja Micra K11 97 przestała odpalać. Sprawdziłem na ile to było możliwe - immobiliser mryga, gaśnie po przekręceniu kluczyka, jest iskra, jest paliwo, odpiąłem komputer gazowy, sprawdziłem bezpieczniki, wyciągnąlem kompa - kontrolka z tyłu pulsuje po załączeniu. Kolega poradził zalej paliwem i zobaczymy. Wypuściliśmy paliwo za filtrem żeby przy okazji sprawdzić pompę - sika. Micra zagadała na tyle na ile jej wystarczyło paliwa wlanego przez przepustnicę. Na jednym wtryskiwaczu sprawdziłem jest +12V na pozostałych nie badałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 A pompa paliwo podaje? Nie rozumię tego ... Wypuściliśmy paliwo za filtrem żeby przy okazji sprawdzić pompę - sika.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyokonin Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Witam, może źle napisałem. Żeby pozyskać trochę paliwa zdjąłem wężyk doprowadzający paliwo do listwy. Wężyk do słoika. Stacyjka w pozycji kontrolki się świecą. Pompa pompuje benzynę. Znaczy się pompa działa i jest benzyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 To teraz proponuję zainteresować się tym tematem http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/89981-k11-przepustnica-i-zaw%C3%B3r-krokowy-czyszczenie/ Myślę że wszystko ładnie opisane i się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 a ciśnienie na pompie jakie?? bo to, ze podaje nie znaczy, ze jest sprawna wyjąć listwę wtryskową, na rozruch i zobaczyć czy sikają wtryskiwacze, jaka instalacje?? może coś się rozlutowało jak było wcześniej rozcinane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyokonin Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Wszystkie cztery zgubiły właściwe sterowanie - niepełne podawanie masy sterującej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.