fzr Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Witam na forum jestem od niedawna i postanowiiłem się przywitać i napisać pierwszego posta. :wave: Mam taki panel od sterowania klimy jak na dołączonej fotce i w nocy nic na ekranie nie widać .Pytanie czy tak ma być czy u mnie jest spalone podświetlenie ekranu?(bo przyciski są podświetlone).A jeżeli jest spalone to czy jest to do zrobienia czy nowy panel lepiej kupić Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarski Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) Jeżeli przyciski są podświetlone a jedynie ekran nie, to do wymiany są dwie żaróweczki, przyciski mają osobne żarówki nieco inne. Żarówki masz schowane pod tymi szarymi plastykami na górze, musisz delikatnie przekręcić aż poczujesz opór i wyciągnąć. Ja osobiście nie mogłem dostać oryginalnych żarówek to zamontowałem nieco mniejsze. Edytowane 26 Listopada 2015 przez Dziarski Henk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Witam na forum jestem od niedawna i postanowiiłem się przywitać i napisać pierwszego posta. :wave: Witam, choć oficjalnie witamy się tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/1060-chcesz-si%C4%99-przywita%C4%87-jeste%C5%9B-nowy/page-264?do=findComment&comment=1083260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fzr Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Jeżeli przyciski są podświetlone a jedynie ekran nie, to do wymiany są dwie żaróweczki, przyciski mają osobne żarówki nieco inne. Żarówki masz schowane pod tymi szarymi plastykami na górze, musisz delikatnie przekręcić aż poczujesz opór i wyciągnąć. Ja osobiście nie mogłem dostać oryginalnych żarówek to zamontowałem nieco mniejsze. Dzieki wielkie.Miałem oddać do elektronika od rtv bo myślałem że tam są jakięś diody.Dzięki tobie zrobie to sam i browara wypije za twoje zdrówko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaren Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Witaj Dziarski Henk,poradz jak wyciagnac ten caly panel bo mam ten sam problem z podswietleniem klimatyzacji, tzn nie jest podswietlona i po ciemku nic nie widze, to samo z radiem, wyswietlacz widze tylko w dzien czy tak ma byc czy powinien tez byc podswietlony? Mam X-a z 2002r radio jest ze zmieniarka, ktora jest umieszczona pod panelem klimy. Moze ktos doradzi i podpowie jak to zrobic o ile jest tyo do zrobienia :-) Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Malaren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarski Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 X-a już nie mam więc mogę powiedzieć jedynie tyle ile pamiętam. Boczki po bokach tunelu ściągasz ciągnąc wzdłuż tyłu auta, odsłonią się śruby (4) które trzymają stelaż do którego jest przykręcony panel klimatyzacji, zmieniarka i popielniczka. Dostęp do podświetlenia jest od góry więc nie musisz wykręcać panelu ze stelaża. Radio powinno być podświetlone, ale z nim nie pomogę bo go nie demontowałem nigdy. Wydaje mi się że gdzieś na necie widziałem instrukcje jak się do niego dobrać, musisz poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fzr Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 U mnie wyszła taka fazka że parę dni po zamieszczeniu zapytania na forum wsiadam do auta po pracy wieczorem i nie mogę uwierzyć panel podświetlony i działa do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 U mnie wyszła taka fazka że parę dni po zamieszczeniu zapytania na forum wsiadam do auta po pracy wieczorem i nie mogę uwierzyć panel podświetlony i działa do tej pory He he... nissan czuł pismo nosem i wolał podświetlić...nie lubi być rozkręcany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaren Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Dzieki wielkie za odpowiedz, jak tylko bede mial chwilke wolna postaram sie do tego dobrac i podswietlic bo dla mnie jest to dosc uciazliwe jak cos nie dziala a powinno. Poprzedni uzytkownik chyba bardzo oszczedzal na energii el. zeby za duzych rachunkow nie placic ;-) bo u mnie w tym Nissanie ciemno jak w dzungli, nawet kontrolka od wlaczonych swietel mijania nie dziala (a chyba takowa powinna byc) a zegar wskazjacy temperature silnika i poziom paliwa w zbiorniku swieci tylko poowicznie i w nocy nie mam pojecia ile mam paliwa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 nie pamiętam kontrolki mijania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Witam, u mnie również spalone są żaróweczki...gdzie mogę takie nietypowe dostać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Było coś na temat od #17 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/80861-podświetlenie-panelu-sterowania-klimatronikiem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekdh12 Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Witajcie, mam pewien problem od wczoraj mam jakby sklejone dwa przyciski wiatraczka i mode. Wcześniej było wszystko okej, przez 2 tyg nie używałem panelu bo nie był mi nawiew potrzebny. Nagle patrze że dwa przyciski są jakby sklejone, klikam jeden i ruszają się dwa. Przec chwile nawet pozostają oba wciśnięte próbowałem je rozruszać ale nic z tego. Czy ktoś może demontował i czyścił taki panel? Bo zastanawiam się czy demontować go i próbować rozkręcić czy wystarczy podważyć przyciski aby wyszły, wyczyścić i założyć spowrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Ramka cała srebrna ładnie odchodzi jak ja pociagniesz. Cała jest na zatrzaskach więc nic nie połamiesz. I tam jest dostęp do owych pokręteł i przycisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 jacekdh12 proszę uzupełnij w stopce rocznik samochodu, bo panel klimatyzacji był w dwóch wersjach i trudno coś podpowiadać. Ty masz chyba tą pierwszą wersję jak poniżej (wnioskuję po wersji silnika - di) i dlatego twoje zapytanie przeniosłem do tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekdh12 Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) Dzięki za przeniesienie i odpowiedź, tak u mnie x trail 2.2 di z 2002 roku. Będe próbował na dniach rozmontować panel ale z tego co widzę nie po schemacie chyba uda się bez wyciągania go z konsoli. Jak się wszystko uda przy okazji zrobie fotki i wstawie w temacie. edit. Wystarczyło podwazyc nozem przycisk, z boku miał jakis syf wyczyścić i wsadzić spowrotem. Edytowane 13 Maja 2019 przez jacekdh12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi