TomekX-TRAIL Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Witam serdecznie koledzy...od 3 dni słychać po zapaleniu auta za każdym razem taki dziwny szum... tak jak by coś się obracało krzywo, miało bicia...Jak dodaje gazu to słychać taki specyficzny dźwięk takiego delikatnego można to nazwać brzęczenia delikatnego...Myślę nad zrzuceniem paska i wtedy zobaczyć jak się to zachowuje...czarny scenariusz to pompa wspomagania? Która cholernie droga i ciężko dostać... albo jeszcze pompa wody...Jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Poczytaj forum jest już o tym, niczego nie zrzucaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Poczytaj forum jest już o tym, niczego nie zrzucaj Może jakaś rada konkretna...? przede wszystkim gdzie to opisane na forum ponieważ przeszedłem krok po kroku wszystkie strony tego działu i nie widzę... Edytowane 7 Grudnia 2015 przez TomekX-TRAIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 no dałem Ci radę, niczego nie zrzucaj tak ma buczeć a potem przestaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 O tym, że ma buczeć a potem przestaje to wiem kolego... tylko że to słychać którąś rolkę, dźwięk dokładnie od strony pasażera się wydobywa...któraś rolka, koło pasowe, pompa wody, pompa wspomagania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) no napisałeś, że po zapaleniu to zrozumiałem, że tylko na chwilę. Sprawdź raczej klimę i jej sprzęgło. O pompach w B się raczej nie słyszy na forum. Wyłącz klimę przy odpalaniu Edytowane 7 Grudnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 no napisałeś, że po zapaleniu to zrozumiałem, że tylko na chwilę. Sprawdź raczej klimę i jej sprzęgło. O pompach w B się raczej nie słyszy na forum. Wyłącz klimę przy odpalaniu Klima cały czas przecież jest wyłączona... trzeba wcisnąć AC żeby sprężarka się załączyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) To praktycznie sam sobie odpowiedziałeś. Po stronie pasażera jest właśnie to. Może nagraj, Zeshky ostatnio trafił usterkę na ucho może i tym razem da radę. Jednak śledze forum i o tym co piszesz to rzadkość. Pompa wspomagania to buczy jak pralka. Może pasek się zużył i haczy nierównościami. Ewentualnie pompa wspomagania 350 nowa i 40 używka od primery (allegro). A jak montowałeś te lampy to może jakiś kabelek tam nie ociera albo jak odpalasz auto z tymi halo to może alternator ma nienaturalne obciążenie. Edytowane 7 Grudnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Kolego... halogeny startują z jakimś napięciem z długimi więc one nie mają tu nic wspólnego...Odkręciłem koło, odpaliłem i już sam doszedłem co jest...pompa regenerowana wspomagania przy zdaniu starej 1200zł... więc 350zł to nie wiem do jakiego auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Ok http://allegro.pl/pompa-wspomagania-nissan-primera-p12-x-trail-2-0-i5833140701.html ale ja bym kupił tę http://allegro.pl/pompa-wody-primera-p12-nissan-x-trail-2-0-16v-i5336495718.html Edytowane 8 Grudnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Problem rozwiązany, usterka uszczelniacza wału oraz rozsypane łożysko sprężarki klimatyzacji... to tak głośno szumiało... uszczelniacz nowy podwójny oraz nowe łożysko... nissan znów pięknie cichutko pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi