manix Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Przy tych systemach(których notabene nie ma i nie było w QQ } w razie wypadku drzwi się odblokowuję automatycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) A ja widziałem różne cudeńka podłączane złączem diagnostycznym, które robiły coś w ramach automatyzacji. Poszukałem i znajdłem takie cacko: http://www.aliexpress.com/store/product/Canbus-OBD-Car-alarm-system-For-NISSAN-QASHQAI-cars-With-automatic-door-lock-unlock-function-Suitable/701329_721467513.html Co myślicie? Choć fajniejsze byłoby samo lokowanie bez "alarmu".. === Jeszcze poszukałem i proszę: http://www.aliexpress.com/store/product/Automatic-Door-Lock-Closing-CANBUS-OBD-system-For-NISSAN-March-Qashqai-X-trail-Car-speed-lock/701329_607566006.html Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Jurand15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Minęło już trochę czasu od ostatniego posta więc podbije... Udało się komuś włączyć automatyczne blokowanie drzwi po przekroczeniu jakiejś prędkość i odblokowanie po wrzuceniu na "P" w automacie lub zgaszeniu silnika czy stacyjki w manualu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Pawcio - raczej nikomu się nie udało bo nie ma takiej opcji - w J10 była i sam korzystałem w J11 nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) No to lipa. Od nowszych modeli oczekuje się tego, że będą ulepszane a nie okrajane z przydatnych opcji. Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Fiuk Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Też przeszkadza mi brak tej funkcji w J11 (Acenta, wcześniej Visia). dzwoniłem po serwisach Nissana. twierdzą, że można to zrobić u nich po podpięciu się do komputera. Do jednego podjechałem, nic nie zrobił. Może jeszcze gdzieś spróbuję, ale bez wielkich nadziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmamot Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Hej A dla mnie Panowie najbardziej niezrozumiała przypadłośc w naszych kasznakach to brak możliwości zamknięcia szyb po zgaszonym silniku . Wprost nie do wiary . A co śmieszne że można z powodzeniem zamknć samochód z otwrtymi szybami . Takie coś w tych czasach rywalizacji o klienta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Hej A dla mnie Panowie najbardziej niezrozumiała przypadłośc w naszych kasznakach to brak możliwości zamknięcia szyb po zgaszonym silniku . Wprost nie do wiary . A co śmieszne że można z powodzeniem zamknć samochód z otwrtymi szybami . Takie coś w tych czasach rywalizacji o klienta ? Widocznie szykowali pod moduł domykania,tylko do sprzedaży gonie dali...za wysoka cena by była??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmamot Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Akurat QQ nie musi rywalizować o klienta, bo klienci walą drzwiami i oknami po QQ od lat. Acha rozumiem funkcja nie zamykania okna po zgaszeniu silnika jest po to żeby nadążyli na bierząco z produkcją Po za tym dobrze mi się tym autuniem jeździ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 W skodzie Octavi i w Passacie mam domykanie szyb po zgaszeniu auta przy zamykaniu np. z kluczyka - sprawdziłem - działa . W QQ nie ma - też sprawdziłem - nie ma - nie działa. Ale po co to komu ??!! Przecież jak w aucie jest klima to ja osobiście szyby otwieram tylko w przypadku pobierania biletu na autostradzie lub na parkingu i przy płaceniu - w innych sytuacjach i podczas jazdy szyby zawsze zamknięte - jak by nie ten temat to bym nie wiedział i nie sprawdził w wyżej wymienionych autach - jedynie gdzie by mi to było chyba potrzebne to w przypadku gdyby był dach otwierany to by się przydało domykanie po zamknięciu auta - ciekawy jestem jak jest w X-Trialu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Hej A dla mnie Panowie najbardziej niezrozumiała przypadłośc w naszych kasznakach to brak możliwości zamknięcia szyb po zgaszonym silniku . Wprost nie do wiary . A co śmieszne że można z powodzeniem zamknć samochód z otwrtymi szybami . Takie coś w tych czasach rywalizacji o klienta ? Zgadzam się. Szału dostaje z tą funkcją (a właściwie jej brakiem). Często jeżdżę z psem z tyłu i otwieram mu okno. Dojeżdzam, gaszę, oglądam się do psa, a tu - okno otwarte. No to żeby zamknąć okno, trzeba najpierw "przekręcić stacyjkę". Z drugiej strony - cieszmy się, że nie trzeba uruchamiać silnika, by zamknąć okno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmamot Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Zgadzam się. Szału dostaje z tą funkcją (a właściwie jej brakiem). Często jeżdżę z psem z tyłu i otwieram mu okno. Dojeżdzam, gaszę, oglądam się do psa, a tu - okno otwarte. No to żeby zamknąć okno, trzeba najpierw "przekręcić stacyjkę". Z drugiej strony - cieszmy się, że nie trzeba uruchamiać silnika, by zamknąć okno. No właśnie trzeba uruchomić silnik . w systemie gdzie odpalanie jest przyciskiem start/stop . No chyba że czegoś nie wiem to proszę o wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Nie trzeba wystarczy bez sprzęgła wcisnąć S/S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmamot Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Nie trzeba wystarczy bez sprzęgła wcisnąć S/S Dzięki kubalon . Jak będę w domu sprawdzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekustka Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 A moze ktoś wymyśli jakiś sterownik szczególnie jeśli chodzi o okno dachowe. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 ciekawy jestem jak jest w X-Trialu ? Tak samo - niestety. Po primo,lusterka hulają bez problemu na wyłączonym aucie, czyli jednak gdzieś tam prąd jest. Drugie primo, w dodatkowo zamontowanym alarmie Cobra, pomimo, że można dołączyć moduł domykania, w Nissanie to nie działa.... rozmawiałem z serwisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Bo musisz dołączyć moduł domykania dedykowany do Qashqai'a .W tedy będzie działał po zamknięciu centralnego... Kurde,mam go i nie mam czasu się wziąć za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 rozwiń proszę, co to za moduł? jakiś przykład? PS czy Twój sposób na siłowniki maski, można zaadoptować do x-traila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Dzięki kubalon . Jak będę w domu sprawdzę . Wielu tu narzeka na instrukcję (ja akurat nie) - ale jaka by nie była, to nie rozumiem czemu jej nie czytacie. Choćby, wg mnie najważniejszy, jak awaryjnie uruchomić pojazd w wersji "bezkluczykowej" i wiele innych. Taka instrukcja to jeden wieczór i pojazd nie ma dla nas niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 rozwiń proszę, co to za moduł? jakiś przykład? PS czy Twój sposób na siłowniki maski, można zaadoptować do x-traila? Moduł kupiony z Ali,konkretnie pod Qashqai"a,próbowałem sam założyć ale pokonał mnie czas i mało czytelna instrukcja (tłumaczenie z chińskiego na angielski i z angielskiego na nasz...makabra) Wszystko jest w tym plug&play oprócz dwóch kabli które trzeba gdzieś wpiąć,poddałem się. Gdybym miał X-Traila do dyspozycji chociaż na godzinkę,można byłoby pomyśleć,ale niestety,Wnętrze komory silnika Xa,nie jest takie samo,a w szczególności jego belki i wzmocnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmamot Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Wielu tu narzeka na instrukcję (ja akurat nie) - ale jaka by nie była, to nie rozumiem czemu jej nie czytacie. Choćby, wg mnie najważniejszy, jak awaryjnie uruchomić pojazd w wersji "bezkluczykowej" i wiele innych. Taka instrukcja to jeden wieczór i pojazd nie ma dla nas niespodzianek. To akurat doczytałem jak uruchomić samochód awaryjnie . Nie wiem co się tak tą instrukcją zachwycasz . Jest napisana w tak mało intuicyny sposów że po przeczytaniu paru kartek idzie zasnąć . Co drugie zdanie skontaktój sie z ASO. Powracając do mojego wvcześniejszego zapytania to nadal nie zrozumiem jak można zamknąc samochód bez żadnego ostrzeżenia z otwartą jaką kolwiek szybą . Samochód nie pozwoli zamkąć samochodu jak kluczyk w środku no ok . Ale jak otwarta szyba tak tak prosze bardzo samochód szczelnie zamknięty hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrz464 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Brak blokowania drzwi szczególnie irytował moją żonę, która w poprzednim aucie po prostu czuła się z tą funkcją bezpiecznie. Czego się nie robi dla swoich wybranek, więc za radami znalezionymi na forum niemieckim Nissana rozwiązałem problem kupując na AliExpress moduł wpinany w gniazdo OBD. Przy okazji doczytałem się , że brak w oprogramowaniu funkcji automatycznego blokowania wymusiły nowe przepisy unijne (nie wiem, tego nie sprawdziłem) Zamówiłem i zapłaciłem (14,99 $ z wysyłką) dokładnie 8 lutego, przyszedł wczoraj 11 kwietnia a zamontowałem go dziś - działa idealnie. link do modułu: https://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Car-Auto-OBD-Plug-And-Play-Speed-Lock-Unlock-Device-For-Nissan-Qashqai-2016/32684903309.html?spm=2114.13010608.0.0.NDCZCU Kasa niewielka , wygoda duża , czas oczekiwania dramatycznie długi (ponad 60 dni) peregrynacje modułu przez pół świata poniżej: Po dniu użytkowania małe PS. moduł blokowania drzwi w "gratisie" ma miganie kierunkowskazami przy otwartych którychkolwiek drzwiach. Miganie trwa irytująco długo (coś koło 20 - 30 sekund). Wystarczy więc pakować do auta zakupy pod marketem, żeby zwrócić na siebie uwagę całego parkingu. Wobec takiego szaleństwa dbałości o bezpieczeństwo należy się cieszyć, że w celu poprawienia widoczności moduł nie otwiera okna przy skręcie. Zamieniłem z chińczykiem parę kwaśnych słów w tej sprawie i okazuje się , że aby uniknąć tego migania trzeba to wyraźnie napisać przy zamówieniu (w okienku message napisać np "without flash light function.") Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez andrz464 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Dobrze,że napisałeś o tym miganiu,zdążyłem wysłać wiadomość do zamówienia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 To i ja to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Możesz napisać przy jakiej prędkości sam zamyka zamki i czy bez problemu można otworzyć drzwi od wewnątrz klamkami? Czy jak ktoś wysiądzie a ja dalej ruszam to zamknie się ponownie? A przypadkiem nie zamknie sam drzwi przy pustym aucie i włączonym silniku? z Chińczykami nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi