Sylwek Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Witam, jestem tu nowy. Mam problem z moją Almerką N16 motor QG15DE benzyna z gazem. Ze względu na duży przebieg silnik był robiony (głowica pierścienie) chodzi nieźle, tylko co jakiś czas łapie muła, skojarzyłem że to ma związek z temperaturą silnika (wentylatory startują, temperaturę pokazuje ok.) więc zamontowałem dodatkowy włącznik wentylatorów i w cyklu miejskim odpalam wentylatory na stałe i troszkę pomogło. Wyskakują błędy 335(czujnik pozycji korbowych) i 420 (wydajność systemu). Wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu, nie pomogło. I najważniejsze po takim mule robię sobie przerwę w jeździe na przykład 15 minut na skasowanie błędu odpalam autko i jadę czasem i dwa tygodnie bez problemów. Może jakaś porada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 jakie korekty ma silnik?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Niestety nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 to może warto od tego zacząć bo nikt tu nie ma szklanej kuli, może być zalany lub coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 lambda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadozer Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Warto sprawdzić czy przepływka dobrze działa, u mnie w 1.8 przepływka wywalała błedy dopiero przy wysokich obrotach a na niskich (poniżej 3000obr/min) był muł i do tego źle sondę było widać (wg wskazań przez OBDII sonda umarła). Wymiana przepływki bolała ale:1. poprawiła się praca silnika, nie ma muła2. spadło spalanie3. pierwsza sonda ożyła wg odczytu przez OBDII Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.