artur1223 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 witam Wszystkich-od 1,5 roku jestem a w zasadzie moja zona posiadaczką mikry k11 1,0 16v 2001 lift,w tym czasie wymieniony został rozrząd (stary się posypał),głowica po remoncie,pierscienie.Obecnie problem polega na tym ze jak mikra chodzi to naprawdę niezle się zbiera ale za chwile ni stąd ni owąt przestaje palic na czwarty cylinder a czasami na 4 i 1,benzyne czuc wtedy na kilometr o telepaniu się nie wspomnę.Swiece wymieniłem,cewki przemieniałem i zawsze jak telepie jest to 4 bądź 4i1(przy wypinaniu kostek nie reaguje),bywa ze wystarczy przegazować ja dobrze na sprzęgle i jej przechodzi albo zresetować,odlaczyc kleme na jakiś czas.Ma ktoś pomysł gdzie dalej szukac?komputer błedów nie pokazuje także nie bardzo wiem gdzie dalej szukac-dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 a check zapala się przy odpalaniu ? bo jak tak telepie to powinno wyskakiwać "Missfire " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur1223 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 nie nie zapala się, tak sobie mysle czy może być to cos z modułem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 a check zapala się przy odpalaniu ? bo jak tak telepie to powinno wyskakiwać "Missfire " tz przy przekręceniu stacyjki na włączone kontrolki ? nie nie zapala się, tak sobie mysle czy może być to cos z modułem skoro wcale nie masz kontrolki bo oto pytałem to check najprawdopodobniej nie posiada żarówki w zegarach i świeci się cały czas !!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur1223 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 nie przy przekręceniu stacyjki zapala się,po odpaleniu gasnie i co tez dziwne przy telepaniu nie zapala się tak ze po podpięciu kompa nie ma zadnych bledow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.