lemmy69 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 No i stało się to co było nieuniknione ... nie dotrwał, nie wyczekał swojego terminu Niczym 30-tygodniowy wcześniak nie chciał poczekać na swój termin ... tak i mój wysprzęglik z przytupem dał o sobie znać podczas ostatniej tury przedświątecznych zakupów Jakoś tam musiałem dokończyć intermarketowy maraton, dolewanie płynu na niewiele się zdało ... trup i już! Gasiłem dzika na I-ce żeby nie było problemu z wrzuceniem rzeczonej przy ruszaniu ... podczas jazdy jakoś dało się wajchą biegi odnajdywać ... z rozpędu ... no i "zaklęcia" pomagały Zamiennik leżakował w garażu bo z wymianą liczyłem się już wcześniej ... tylko zapomniałem dlaczego wtedy odpuściłem Wężyk ... coś mi na oko nie pasowało W zamienniku gniazdo wejściowe standardowe: 10mm, drobny gwint a u mnie taaaki patent Ale udało się zregenerować ten stary: na szczęście mam takie zboczenie, że nie wyrzucam wszystkiego jak popadnie ... ale staram się selekcjonować i odzyskiwać "a nuż przydatne" detale Tym razem był to maluczki o-ring z jakiejś baterii łazienkowej Rozczłonkowałem stary wysprzęglik, oczywiście wężyka nie starałem się na siłę wykręcać (gdzie ja bym w święta drugi dostał lub tego prawidłowego szukał) Przedmuchałem układ, wyczyściłem wnętrze i tłoczek, nowy oring był nieco grubszy od starego (i o to chodziło Ta pierwsza uszczelka niestety nie podpasowała z zamiennika bo trzpień nowego tłoczka był o 1mm cieńszy względem starszego ... no trudno, tak musi pozostać Z zamiennika pożyczyłem jeszcze sprężynę i popychacz oraz manszetę Wszystko pasowało, sprężynę jeszcze trochę dla pewności działania rozciągnąłem a manszetę zabezpieczyłem ... a jakże trytytką! No i hula Czas operacyjny: od 13 do 16-tej 24 XII 2015 ... później szybki test ... kąpiel ... i już siedziałem przy wigilijnym stole Tak więc każdy nie wyłączając Dzika coś tam dostał w prezencie Aaaa, to się już do końca pochwalę ... "Ride the Lightning" Metalliki i koncertowe DVD (Anthrax, Megadeth, Metallica i SLAYER mada faka! ) Tradycyjnie fotorelacja w załączeniu https://goo.gl/photos/ZQymN4H82uUqLjFq9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Łapa cała? Czy nie było jak zobaczyć? Czekał, czekał, żeby żonie przy wigilii nie pomagać ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin316 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Uszczelka korka oleju też widzę jakaś "patentowa". Wygląda na kawałek jakiejś puszki po piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Uszczelka korka taka była i taka została ... trzyma więc spełnia swoją rolę Łapa działa więc też pewnie cała Mój wkład w przygotowania do świąt to krwawica wyciśnięta z wysprzęglika ... tak to już jest w przyrodzie że kobiety umieją gotować a faceci polować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.