Gość sashxxx Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 nie wiem co w mojej nysce 2.0Di ale od pewnego czasu bardzo wolno spadaj obroty jest to strasznie denerwujace bo podczas zmiany biegu slychac tak jakbym nie popuscil pedalu przyspieszenia:(moze ktorys z kolegow sie spotkal z czyms takim?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Może linka się blokuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 hmmm.. nie wiem musze to sprawdzic moze to faktycznie linka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamm Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 a co to za wersja 2.0Di ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 W10 2,0 dm3 o jednopunktowym wtrysku paliwa (SR20Di) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysno Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 ja mam to samo. jednak gdy się zatrzymuję, obroty szybko spadają. poprzedni właściciel twierdził, że serwis nissana uznał że tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igor Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Witam U mnie jest cos podobnego od jakiegos miesiaca.czekam na jakies rady P10 2.0SLX LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filonxxxl Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Mam identycznie, jak samochód jedzie (lub tylko się toczy) obroty spadają wolno, a jak się zatrzymam to momentalnie... jakieś czary??? Też się zastanawiam czy tak ma być i im dłużej się zastanawiam, tym bardziej dochodzę do wniosku, że nie (to mój 26-ty samochód i w żadnym nie było czegoś podobnego...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 no to widze ze nie tylko ja mam taki problem:) moze ktos ma jakis pomysl na ta przypadlosc?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertss Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 cześć mam 100 nx SR 20 DE i mam to samo, podejrzewam że silnik dostaje gdzieś lewe powietrze albo przepływomierz jest brudny lub co gorsza kończy zywot. Jeśli ktoś mia doświadczenie jak szukać nieszczelnosci w układzie dolotowym to proszony jest o wypowiedź :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertss Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 a tak w ogóle to czy macie na wolnych obrotach nierównomierną prace silnika tak jakby jeden gar nie palił? na pewno nie są to świece i przewody, po zwiększeniu obrotów jest ok. jeszcze jedno samochód nie jedzie tak ochoczo jak kiedyś, sprawdzałem sondę lambda na kodzie błyskowym i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grand Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Sprawdżcie oczywiście sondę. W przypadku mojego kuzyna , który buja się SUZUKI to zadziałało jak się okazało jeżdził na zamienniku , który teoretycznie byl sprawny. NIE MA SOND UNIWERSALNYCH !!!!!!!!!!!!!!!! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macias-1981 Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 To w wiekszości nissanów starszych typowa przypadłość...U mnie ten problem wystąpił po założeniu gazu ale wymieniłem przewody i świeczki i jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 hmmm.. no swieczek i przewodow jeszcze nie wymienialem:) moze warto bedzie o tym pomyslec bo jak jestem wlascicielem nyski to nie wymienialem:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gacek112 Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 Ja bym stawił na sonde lambda. Kolega miał tak samo w Omedze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 no i niestety wymienilem swieczki i jest ciagle tak jak bylo jade niebawem na zagazowanie nyski i zobaczymy co bedzie na gazie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwpawel Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 Są dwie możliwości. Silnik krokowy, który odpowiada za wolne obroty lub sonda, choć co do sondy miałbym pewne wątpliwości, bo może i obroty spadały by powoli, ale silnik też by gasł. Trzecia możliwość to EGR. Jak macie gaz to najlepiej go zaślepić. Przy jeździe na gazie zbiera się smolisty syf, a to może zakłócić normalną pracę. U mnie (w SR20DE) po przeczyszczeniu silnika krokowego i zaślepieniu EGR-u problem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 panowie zuwazylem ze mam jakis wyciek pod gaznikiem i mam pytanie czy to moze byc przyczyna ze te obroty b. wolno spadaja??moze jakies falszywe powietrze ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi