Gość Andrzej G Opublikowano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 7 godzin temu, cinek321 napisał: ... czy na felge nissana mozna zastosowac oponę 205/55 r16 ? Niby kalkulator opon podaje ze mozna zamienic, ale czy kupno szerszej opony nie bedzie mialo konfliktu z felgą ? Specyfikacja dopuszcza opcję 205/55 r16 4 godziny temu, cinek321 napisał: Profil opony zmniejszy się się tylko o 4 mm więc nie dużo. Standardowa felga R16 u nissana to chyba 6.5 ? Masz podane w specyfikacji auta, jakie felgi i oponki możesz stosować i tego się trzymaj, bo jak gdzieś "pukniesz" a ubezpieczyciel zauważy odstępstwo, to nie będzie przeproś i zaczną się schody. Pirelki całoroczne oglądałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek321 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Pirelli v Michelin mniej więcej podobne opinie, jak i cena (za 205/55 R16) (miedzy 310 a 330 zł). Wymieniam najprawdopodobniej na początku lipca ( Oponeo ma dostawę do serwisu tam gdzie robię swoje autka ) . Głównie chodziło mi o dobór rozmiaru gdyż 195/60 są znacznie droższe od 205/55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 2 godziny temu, cinek321 napisał: Pirelli v Michelin jeszcze tylko poczytaj o roznicach opon symetrycznych (Pirelli) i kierunkowych (CrossClimate) i mozesz kupowac ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 2 godziny temu, cinek321 napisał: Pirelli v Michelin mniej więcej podobne opinie, jak i cena (za 205/55 R16) (miedzy 310 a 330 zł). Seal Inside i decybele też Cię nie przekonują ?https://www.oponeo.pl/model-opony/pirelli-cinturato-all-season-plus Oczywiście Twoja kasa, Twój wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek321 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Widzę że Pirelli chyba będzie lepsza. Wcześniej jej nie brałem pod uwagę poporstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Ja od razu kupiłem 205 na 55. Cena mniej więcej 3/5 ze 195/60. Nokiany za 9 stówek. Edytowane 13 Czerwca 2020 przez tomkek1912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek321 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Czy u was też tak jest że zawór upustowy turbo seryjnie jest słyszalny z zewnątrz auta przy odpuszczaniu gazu ? Na drogach jest coraz więcej aut z turbo, ale tak naprawdę słyszalne zawory upustowe są dopiero w samochodach sportowych /podrasowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravvsebb Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Ja słyszę turbo jak dodaję gazu a bynajmniej nie jak go dodaję. No ale może nie zwracam na takie dźwięk uwagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 13 godzin temu, cinek321 napisał: Czy u was też tak jest że zawór upustowy turbo seryjnie jest słyszalny z zewnątrz auta przy odpuszczaniu gazu ? Na drogach jest coraz więcej aut z turbo, ale tak naprawdę słyszalne zawory upustowe są dopiero w samochodach sportowych /podrasowanych. Chodzi Ci o takie pyknięcie, jak odpuszczasz gaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek321 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Zawrót upustowy turbo robi " TSSS" , pyknięcie to na 90 % klapka przepustnicy. No i Nissan dostał nowe oponki, wybór padł jednak na Crossclimate + - w testach wypada jako jedna z najlepszych opon wielosezonowych dostępnych na rynku. Wleciały w rozmiarze 205/55 r16 zamiast 195/60 r16 Edytowane 24 Czerwca 2020 przez cinek321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwony Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Ja tak trochę z innej beczki - szukałam i znalazłam tylko ten wątek. Czy był ktoś na przeglądzie gwarancyjnym no. 5 (czyli, że niby po 5 roku)? Co jest w planie takiego przeglądu, ile zapłaciliście? Dzisiaj się umówiłam ale trochę mnie przeraża cena 1550, którą wymienił Pan przez telefon.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert406 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Wyżej kilka postów masz moją fakturę po przeglądzie pięcioletnim . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwony Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Tak tak, już znalazłam, dzięki. Czyli w sumie to co powiedział nie jest taka zła cena bo to było niby bez zniżek ^^ No nic, wizyta 1 lipca. Zobaczymy jak wyjdzie ostatecznie. Mam jeszcze głupie pytanie - to moje pierwsze auto z którym jadę na taki przegląd gwarancyjny do ASO. Ile trwa taki przegląd? Normalnie czekaliście na samochód czy do domku i powrót po kilku godzinach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert406 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Moja cena była po zniżkach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek321 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Jestem po 1 dłuższej trasie na nowych oponkach: 180 km w temp 27 stopni (droga zapewne min 35 stopni bo dziś naprawdę ciepło ), Crossclimate + świetnie trzymają i co największa różnica to cisza. Rożnica specyfikacji to 2db, 69 v 71. Ale w odsłuchu to mega różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi