borge Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 witam zastanawiam sie czy warto inwestowac i zalozyc oryginalny subwoofer do T31? mam watpliwosci co do jakosci dzwieku z powodu umieszczenia glosnika w kole zapasowym ktos z wlascicieli wersji LE Platinum ew. posiadajacy taki glosnik we wnece kola zapasowego moglby sie podzielic wrazeniami? druga sprawa to pytanie czy oprocz glosnika nelezy dokupic jakis wzmacniacz? rozmawialem z pracownikiem firmy zajmujacej sie caraudio i uslyszalem ze oryginalny sub. Bose do T31 posiada wzmacniacz aktywny wewnatrz, prawda czy falsz? pozdrawiam edycja: poniewaz admin na moja prosbe przeniosl temat z Car Audio przypomne sie ; ) nikt nie mial subwoofera w kole zapasowym? nikt nie slyszal jak taki glosnik gra? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Ja słyszałem taki głośnik w innych autach, najczęściej bose. Zrobisz lepiej montując wzmak i lepsze głośniki w drzwiach, efekt będzie lepszy. Ewentualnie skrzynka do bagażnika. Każda będzie lepsza niż taki sub. Kable zasilająco sygnałowe i tak musisz ciągnąć. Ten z xa jest chyba w Renault i Mazdzie i tam je słyszałem. Z tego co pamiętam to były aktywne. Jednak nic to nie da bo jest tam 16cm głośnik i chude kabelki jak w radiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berni32 Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 te subwoofery nie są jakies mega, ale za to są tanie i proste w montażu. Pracownik miał racje ten subwoofer ma wzmacniacz wbudowany wiec nie musisz kombinować tak jak w przypadku wzmacniaczy firm głośników do których potrzeba dodatkowy wzmacniacz. Jak nie jesteś audiofilem i chcesz niedrogo poprawić bas to jest to jakieś rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 cena to 300-400 zyli. A jest Kolo co chce na alle 1000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciniak Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Panowie, a da radę zamontować taki oryginalny subwoofer do T31 z 2008r. z fabryczną nawi? (duży ekran u góry) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 poszukaj wtyczki w boczkach lub w zapasie. Jak jest taka biała chyba z 4-6 przewodami to ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Jak nie jesteś audiofilem i chcesz niedrogo poprawić bas to jest to jakieś rozwiązanie. audiofilem nie jestem, nie wierze w skutecznosc 'zlotego' interkonekta za tysiace zlotych do zestawu grajacego choc mam swiadomosc dzialania ustrojow akustycznych cena to 300-400 zyli. A jest Kolo co chce na alle 1000. wiem, ten tanszy to tylko subwoofer, ten za 1000 to caly zastaw ze wzmacniaczem do satelitow BTW ciekaw jestem czy na wiazce z tylu jest kabelek z wtyczka czy trzeba bedzie sie 'wciac' i dopiero wyprowadzic ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 jest wiązka z wtyczką. jak nie ma to musisz prowadzić identycznie jak do nowej skrzynki łącznie z zasilaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.