Daniel_I Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 ... ma plastik zamocowany dedykowaną do tego spinką? Chodzi o przednią część nakładki progu - wszystko jedno z której strony: Ten plastik ma pod deską takie nacięcie, a z drugiej strony z karoserii wystaje w tym miejscu metalowy, ząbkowany bolec, który do tego wycięcia pasuje: W tym miejscu powinien być jakiś plastikowy kołek, który po wciśnięciu na ten metalowy bolec będzie trzymał ten plastik dociśnięty do karoserii. U mnie po obu stronach nie ma tam nic. W samochodach w salonie też nie ma tam nic, co sugerowałoby, że w - być może - kiedyś montowano tam jakieś spinki, ale z tego pomysłu zrezygnowano. Czy ktoś z forumowiczów ma w tym miejscu jakiegoś rodzaju spinki czy kołki mocujące - a jeśli tak, to czy mógłby je sfotografować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Jutro obadam jak to wygląda u mnie, dzis już nie chce mi sie ubierać i schodzic na parking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Jutro obadam jak to wygląda u mnie, dzis już nie chce mi sie ubierać i schodzic na parking Z góry dziękuję, sprawa nie jest w ogóle pilna - po prostu chciałbym takie kołki kupić, jeśli w ogóle są dostępne, bo ten metalowy bolec wystający z karoserii i wyprofilowane wycięcie w plastiku sugerują, że ten plastik jednak raczej powinien być tam czymś przypięty. Być może zrezygnowali z tego przy okazji liftingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 ... ma plastik zamocowany dedykowaną do tego spinką? Chodzi o przednią część nakładki progu - wszystko jedno z której strony: Ten plastik ma pod deską takie nacięcie, a z drugiej strony z karoserii wystaje w tym miejscu metalowy, ząbkowany bolec, który do tego wycięcia pasuje: W tym miejscu powinien być jakiś plastikowy kołek, który po wciśnięciu na ten metalowy bolec będzie trzymał ten plastik dociśnięty do karoserii. U mnie po obu stronach nie ma tam nic. W samochodach w salonie też nie ma tam nic, co sugerowałoby, że w - być może - kiedyś montowano tam jakieś spinki, ale z tego pomysłu zrezygnowano. Czy ktoś z forumowiczów ma w tym miejscu jakiegoś rodzaju spinki czy kołki mocujące - a jeśli tak, to czy mógłby je sfotografować? W moim z 2011 jest taki nagwintowany kołek ale nic na niego nie nakręcili. Tak to wygląda u mnie .Rzeczywiście jak niedoróbka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 W moim z 2011 jest taki nagwintowany kołek ale nic na niego nie nakręcili. Tak to wygląda u mnie .Rzeczywiście jak niedoróbka. Dzięki za fotkę. Takie same metalowe kołki są na podłodze pod pedałami i do nich zamocowany jest kawałek wykładziny przy pedałach i kolumnie kierowniczej - więc przez analogię raczej jest to miejsce przewidziane do mocowania czegoś i z jakiegoś powodu fabryka tego mimo wszystko nie robiła. Te kołki na podłodze, które trzymają wykładzinę służą do zamocowania takich plastikowych grzybków - przy progach one na pewno nie wejdą, ale mocowanie jest raczej takie samo. Pooglądam sobie różne plastikowe spinki, może coś się uda dobrać i przypiąć te nakładki progów - nawet jeśli to w niczym nie pomoże, to na pewno nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 A u mnie nic tam nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 A u mnie nic tam nie ma. Najprawdopodobniej masz ten plastik troszkę odgięty na zewnątrz i ten metalowy trzpień jest pod nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravczoo Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Pytałem o to w ASO podczas rocznego przeglądu. Sami byli zdziwieni, ale obejrzeliśmy 5 innych juke w salonie i w żadnym nie było ani nakrętki, ani żadnej spinki... Cóż, trzeba się przyzwyczaić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equinoxe Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 W Pulsarze jest identycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.