ludzik Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Porysowałem człowiekowi samochod tak jak widać na zdjęciu. Jesli mam OC i AC to czy szkoda zostanie pokryta przez ubezpieczyciela? ile moze kosztowac naprawa i na czym polegac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twingo Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Po pierwsze jeśli nie masz wykupionej "ochrony zniżek" to je stracisz w zależności od firmy kilka do kilkunastu procent. Naprawa od 300 w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 od 300 do ilu max ? mam leasing, ubezpieczenie jest na leasingodawcę, więc żadnych zniżek nie stracę. Pytanie tylko czy AC zwraca za takie coś czy może jest jakiś limit np. ze do 2000 pokrywam ja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jeśli to będzie robione w prywatnym zakładzie to koszt z reguły 300 złotych za element, w bardziej renomowanym do 500. Jeśli, zaś, będzie to robione z ubezpieczenia we wskazanym przez ubezpieczyciela zakładzie to koszt może urosnąć do 1000-1500 złotych, bo wtedy sobie liczą nawet za powietrze którym lakier jest suszony. Najśmieszniejsze jest to że w tym samym zakładzie taka sama naprawa, ale zlecona przez osobę prywatną kosztować będzie 300-500 złotych. . Pytanie tylko czy AC zwraca za takie coś czy może jest jakiś limit np. ze do 2000 pokrywam ja ? A to już zależy od umowy jaka jest zawarta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Porysowałem człowiekowi samochod tak jak widać na zdjęciu. ile moze kosztowac naprawa i na czym polegac ? Żona kiedyś przerysowła podobnie zderzak dla gościa tylko w seacie tylko przedni, nic nie było pęknięte tylko zarysowanie, firma z naszego oc wypłaciła 2400. Myślę że gość naprawiał w aso i wymienili mu zderzak na nowy bo takiej kwoty się nie spodziewałem. Normalnie można to zrobić dużo taniej, w tym przypadku myślę że wystarczyłoby ponowne lakierowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 O cholera, wypucowałem moje autko i okazuje się, że mam jeszcze rysy na plastikowym zderzaku i błotniku (czy nadkole, nie wiem jak to sie nazywa- platikowa obwódka koła w qashqaiach).... czy da sie takie cos usunac czy bedzie trzeba wymienic zderzak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Wszystko zależy od głębokości owych rys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 czy nadkole, nie wiem jak to sie nazywa- platikowa obwódka koła w qashqaiach.... Samą plastikową listwę można wymienić http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=Qashqai+listwa+nadkole&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-af-dyn-v2-uni-1-3-0118 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.