Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przedłużona gwarancja J10 warto ?

twingo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie zrozumiałeś mnie ...."powiedziałem przekornie" i " z uśmiechem" :)

A ja teraz Ciebie nie rozumiem .... Może dlatego , że nigdy nie korzystałem z AC a zawsze ubezpieczałem .

Nigdy też nie przedłużałem gwarancji kupując na 5 lat nowe i raczej "sprawdzone" auta i przejeżdżając tyle co autor tego wątku .

Powiem więcej . Jeśli  wychodziłbym z założenia ,że miałbym przejechać nim 50tyś. km. i wymieniać silnik lub skrzynię biegów to na pewno nie kupiłbym takiego auta !

To nie złośliwość, tylko rozwinięcie myśli. Kto o zdrowych zmysłach, kupując nowe auto,myśli o wymianie silnika po 50kkm? Kto w ogóle myśli, źe dopadnie go jakaś grubsza i przykra naprawa? Każdy liczy ze będzie w miarę super hiper w okresie gwarancji ,a przedłużający dba tylko o to ,by ten spokój trwał o rok czy dwa dłużej. Tyle i tylko tyle.Pzdr.

:)

Pytałem o Wasze opinie ponieważ w autach po 2000 roku w projektach aut udział księgowych jest większy niż doświadczonych konstruktorów. Nie ma znaczenia przebieg gdy auta wychodzą z linii produkcyjnych z błędami i wadami seryjnymi.

Ubezpiecza się tylko ten kto musi (przypadek OC) lub ten którego na to stać ( AC ).

Ja akurat mogę, ale nie muszę dlatego pytam.

Łatwo policzyć, że rok spokoju będzie mnie kosztował 125 zł miesięcznie. Uważam, że warto. Wszystko jest kwestią ceny.

Dzięki wszystkim za opinie.

Edytowane przez twingo

Tym tokiem rozumując, zaraz po wykupieniu AC ,należałoby przyfasolić w słup, by mieć satysfakcję ze się przydała.

Powiem Ci Manixio w tajemnicy. :shiftyninja:

Czasem mam taką chęć.

Tylko nie mam odwagi. :D

Ja nie zauważam złośliwości bo przecież twingo już postanowił i nie nasz to "cyrk i nie nasze małpy" :)

A jednak wbrew Twoim przypuszczeniom (moim też) tak myśli jak piszesz i tak zrobił !

Przypomnę ; kupił Qq "sprawdzonego" z przebiegiem 30tyś.km , planuje roczne przebiegi 10tyś.km i taką opcję wybrał.Może jestem naiwny , łatwowierny ale rozpisując się tu nie chcę się z nikim sprzeczać a tylko chciałbym aby takie przypadki nie stały się regułą a były tylko wyjątkim. Ale bogatemu wszystko wolno !;)