Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kontrolka "Otwartych Drzwi" i rozładowywanie akumulatora.

szembor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wymieniłem akumulator, wszystkie problemy opisane wcześniej zniknęły. W ogóle to samochód lepiej "jeździ" jest to zauważalne. Kupiłem Centra Futura Carbon Boost 53 Ah 540 A model CA530.

Stary aku sprawdziłem przed wymianą i jednak był już do wymiany. 

Edytowane przez szembor

Że problemy zniknęły to mnie nie dziwi,w końcu nowy.Dla pewności sprawdź ładowanie,bo przy słabym,problem może powrócić i to jeszcze w tym miesiącu.

Miałem podobnie nawet gdy ładowałem miernik pokazywał pełne naładowanie a akumulator nie miał wystarczającej mocy aby zamknąć lub otworzyć samochód. Moje porady tylko z doświadczenia ( na wesoło) :wave: Dodam jeszcze że jeśli akumulator pada to nawet podczas jazdy gdy przełączymy światła na drogowe to auto przygasa (nie sprawdzałem czy zgaśnie miałem za daleko do domu,przemęczyłem się trzy godziny na światłach mijania.To ku przestrodze innym.)

Edytowane przez czak66

• 1 rok później...

Odkopuje. Znów to samo. Kontrolka się świeci i przy zamykaniu auta nie migaja światła. Poza tym reszta ok. Ostatnio jeździłem regularnie, samochód nie miał przestojów dłuższych. Martwi mnie stojąca woda na zatrzasku bagażnika. Teraz jest znikoma ilość ale po deszczu jest tam jej bardzo dużo. Zwarcie w zamku?

post-30856-0-65420800-1506337215_thumb.jpg

Posprawdzaj wszystkie krańcówki i będziesz miał odpowiedź.

Tak.Skoro świeci Ci się kontrolka to tak po prostu nie sprawdzisz,musiałbyś odkręcać i sprawdzać miernikiem,ew. zaróweczką czy mają przejście,czy w którejś przewód się nie urwał i nie zwiera.Być może w przelotce od klapy wyłamał się przewód i zwiera,być może mikrostyk w zamku klapy sygnalizuje.Możliwości jest kilka.

Rozumiem. W tym kierunku będę sprawdzał.

Tak w ogóle to po zamknięciu auta,świeciła się lampka w bagażniku. Odłączyłem ją i problem znikł.... ale nie widzę związku.

Tak, jakiś czujnik. Ale tu nie wiem w którym miejscu jest krańcówka w bagażniku. Po odłączeniu tej lampki, kontrolka drzwi się nie świeci.