Zbych12 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Witam Chciałem odświeżyć temat. Czy ktoś zna jakąś dobrą firmę w Łodzi lub okolicach, która wymieni przednie głośniki i wytłumi drzwi w iksie. Mam jeszcze jedno pytanie - czy jest jakiś lepszy zamiennik do systemu 4 kamer - chodzi mi o wymianę samych kamer w celu polepszenia obrazu. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Windmill_PL Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgadza się, obraz z kamer 360 jest tragiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Mam jeszcze jedno pytanie - czy jest jakiś lepszy zamiennik do systemu 4 kamer - chodzi mi o wymianę samych kamer w celu polepszenia obrazu. Dzięki Tak, oczy dookoła głowy.Co Ty w nowym, miarę nowym aucie, chcesz wymieniać kamery? Jeszcze kilka lat temu, nikt nie myślał o kamerach, a teraz oczekuje się HD. Czym jeździłeś wcześniej, że taki kiepski obraz jest wg Ciebie? Moim zdaniem, jako wspomagacz kierowcy, spełnia zadanie i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybkicus Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Witam Chciałem odświeżyć temat. Czy ktoś zna jakąś dobrą firmę w Łodzi lub okolicach, która wymieni przednie głośniki i wytłumi drzwi w iksie. Mam jeszcze jedno pytanie - czy jest jakiś lepszy zamiennik do systemu 4 kamer - chodzi mi o wymianę samych kamer w celu polepszenia obrazu. Dzięki Na jakie głośniki przednie bedziesz chciał wymienić? Ja planuję z wiosną zająć się samemu wytłumieniem wnętrza Ostatnio wyceniałem koszty materiałowe mat butylowych i pianek na komponentach AB i StP: podłoga / bagażnik/boczki/nadkola/drzwi. i wyszło ok. 1 500 PLN, ale można przy tym popłynąć na dużo więcej. W przypadku drzwi należy przyjąć średni koszt materiału na poziomie ok. 250-300 PLN/komplet x 2 Edytowane 31 Stycznia 2018 przez szybkicus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych12 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Głośniki jeszcze nie wybrane, na razie rozpoznaję cenowo i technicznie. Kamer nie wymieniam tylko pytam, czy jest taka możliwość. Fakt, ze samochód względnie nowy (2 lata) ale to nie zmienia faktu, że obraz z kamer jest badziewny, choć coś tam dają. Pytam o możliwość podpięcia innych kamer ale nie na siłę i w zależności od kosztów. Bardziej myślę o wytłumieniu drzwi i ewentualnej zmianie głośników ale to też później najpierw trochę pojeżdżę na tym co jest. Zresztą samochodem codziennie będzie jeździła żona, ja przy dłuższych wyjazdach i jak jedziemy gdzieś razem więc osobiście jakiegoś mega parcia na zmiany na razie nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixokret Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Dzień Dobry Pierwszy post Jakiej max. wielkości pendrive z muzyką jest obsługiwany? Kupiłem 64GB, ale widzę że jednak za mały i zastanawiam się nad 128GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carp22 Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Witam. Chyba mam problem z fabrycznym radiem mianowicie gubi mi sygnal stereo i po minucie, dwóch słuchania dźwięk staje sie taki przytłumiony , pomaga ponowne naciśnięcie zaprogramowanej stacji ale po chwili znowu to samo . Próbowałem wł-wył RDS i TA nic to nie daje. Samochód ma pół roku model przed FL . Ktoś mial coś podobnego ? Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 słaby sygnał z anteny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carp22 Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Czyli trzeba odzwiedzic serwis niech robia na gwarancji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Jeśli to jednak DAB to możliwe, że trzeba zrobić update w serwisie. tu jest wątek w UK http://www.x-trail-uk.co.uk/viewtopic.php?f=114&t=45649 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carp22 Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Dzięki. Dam znać po wizycie w ASO. Byłem dzisiaj w serwisie , jesli sa jakieś problemy z radio to pierwsze co robią to aktualizację która trwa 70min ale nie bylo dzisiaj gościa od tej roboty ( sobota) . Podobno mam jeszcze jakieś oprogramowanie z 2013 roku a samochód z 2017 .....Przy okazji odebrałem aktualizację nawigacji map . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 daj znać co tam wymyślą jeśli aktualizacja nie pomoże, a co do map to chyba też cudów jeszcze nie ma, i tylko tak mówią, że aktualizacja poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carp22 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Taką karte dostałem. Mapy podobno sa z grudnia 2017 i ta karta i tak by na mnie czekala jako pierwsza aktualizacja czy odebral bym ja teraz czy np. w lipcu nic innego bym nie dostal . Oczywiście dam znać co z radiem po aktualizacji bo dzisiaj jade . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash72 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Dzień dobry mam pytanie do carp22 czy wgrali Ci to nowe oprogramowanie w serwisie ? A jak tak to czy zostały po wgraniu twoje ustawienia radia czy nie ? Edytowane 20 Lutego 2018 przez flash72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carp22 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Tak wgrali wczoraj nowy soft . Ustawienia radia zostaly te same jedynie język do zmiany i nawigacji nie widział i musialem wyjąć karte z nawigacji i włożyć jeszcze raz . Edytowane 20 Lutego 2018 przez carp22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash72 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3mka Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam takie pytanie. Czy w T32 Tekna wersja po FL da się też uruchomić jakąś kombinacją ukryte menu serwisowe aby zmieniać zaawansowane parametry audio ? Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez 3mka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berto Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Witam, nie wiem czy w dobrym wątku ale nie mogłem znaleźć info w innych, czy w T32 jest możliwość regulacji głośności dźwięku powiadamiania o połączeniu tel? Obecnie mam tak tak głośno że jadąc i w tle gra radyjko to jak ktos do mnie zadzwoni to mało zawału nie dostaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Nie jestem pewien, moze byc to powiazane z dzwiekiem rozmowy -glosnosc. Moze zmniejsz glosnosc rozmowy przez bluetooth i sprawdz czy o to Ci chodzilo Drugie rozwiazanie to zmniejsz glosnosc w tel polaczen po bluetooth - pewnie masz na max wiec i glosno powiadamia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 13 godzin temu, berto napisał: Witam, nie wiem czy w dobrym wątku ale nie mogłem znaleźć info w innych, czy w T32 jest możliwość regulacji głośności dźwięku powiadamiania o połączeniu tel? Obecnie mam tak tak głośno że jadąc i w tle gra radyjko to jak ktos do mnie zadzwoni to mało zawału nie dostaje. Pozdrawiam Mam to samo w Kaśce,miałem się za to zabrać ,ale zawsze szkoda czasu. Ale da się to ustawić bo w poprzedniej miałem ciche powiadamianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSCon Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Koledzy czy ktoś z Was dowiadywał się jak to jest z wymiana fabrycznego radia ? Chodzi mi o możliwości aby nie stracić gwarancji. Widziałem, ze są dostępne radia obsługujące wszystkie funkcje razem z kamerami 360 . Dla mnie fabryczne radio to tragedia i do pełni szczęścia chciałbym je wymienić na godne auta z 2018 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Jeśli nie tniesz przewodów,a wymiana jest plug&play to nie stracisz gwarancji,co zazwyczaj sugerują serwisy,chcąc zarobić na wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechu11 Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Witam. Widzę że temat dotyczy audio, mam więc pytanie dotyczące radia, model T 32 z 2017 r. Od początku mnie to denerwowało, trochę się przyzwyczaiłem ale temat mnie ciągle nurtuje. Chodzi o to, że zmiana stacji zaprogramowanych pod 1,2,3 ... itd w radiu nie jest tożsama ze zmianą stacji na kierownicy za pomocą + i -. Ciekawi mnie czy może pojawiła się nowsza wersja oprogramowania radia. Może ktoś ma jakiś pomysł. Pozdrawiam Edytowane 3 Listopada 2018 przez wojciechu11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) W dniu 26.04.2018 o 08:28, 3mka napisał: Mam takie pytanie. Czy w T32 Tekna wersja po FL da się też uruchomić jakąś kombinacją ukryte menu serwisowe aby zmieniać zaawansowane parametry audio ? Podbijam ponownie to pytanie. Chętnie pogrzebałbym w ustawieniach zaawansowanych audio. W tej chwili, kiedy wchodzę w menu serwisowe (setup+ gała w lewo, prawo, lewo lub jakoś tak) niestety takich opcji tam (chyba) nie ma... Edytowane 28 Maja 2019 przez seta21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi