Mikellin Posted March 13, 2022 Share Posted March 13, 2022 Witam, posiadam X traila (2002 rok 2.2 di) i mam problem z radiem fabrycznym i sterowaniem radia z kierownicy. Generalnie ten system działa jak chce - tylko czasami prawidłowo, np. Po naciśnięciu przycisku od zwiększania głosnosci zmienia się stacja, albo zmniejsza się głośność, albo wcale nie reaguje. I tak samo z każdym innym przyciskiem na kierownicy. Czasem też żaden przycisk na konsoli radia nie reaguje (zawsze działa tylko pokrętło od głośności i włączania radia). Zdarza się też, że w trakcie jazdy radio samo się podgłaśnia, aż do max głośnosci. Czy ktoś miał podobny problem albo wie/podejrzewa co może szwankować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunder Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 Zapewne taśma w kierownicy jest przetarta i trzeba wymienić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mały Stanley Posted April 16, 2022 Share Posted April 16, 2022 U mnie samo się zgłaśnia jak są wiadomości . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRZEGORZ59ZG Posted January 4 Share Posted January 4 Miałem podobny problem z Primerą P12 winna była słaba masa przy taśmie w kierownicy. Pomogło zwykle dołożenie drugiej masy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts