carbomer Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 W jaki sposób demontuje się większą tuleję wahacza? Od karoserii odkręca się dwie śruby ale jak ściąga się ją z wahacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 możesz breszką spróbować ale wahacz bierze się w całości na stół. Jednak lepiej kup nowy w całości. Cena będzie podobna. Tu jest stary sposób na nasadkę. http://www.audi80.pl/topics75/audi-80-b3-wymiana-tulei-wahacza-vt40028.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carbomer Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Wahacz 350, a tuleja z łapą alu koło 100 zeta. I problemem w przypadku zakupu tulei z łapą nie jest jej wybicie z uchwytu a ściągnięcie z trzpienia wahacza. Teoretycznie wystarczy odkręcić łapę od budy i... no właśnie nie wiem jak ściąga się tuleje z trzpienia nie widzę tam śruby, nakrętki czy innego cuda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 na tej tulei się nie skończy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Wciskana na siłę. Najłatwiej rozciąć na gumie dookoła ( lub palnikiem ją wypalić ) i jak już będziesz miał tylko resztki gumy z wewnętrzną częscią tulejki to naciąć wzdłużnie i zejdzie. przy montażu pod takim samym kątem musisz nową wprasować ( o ile masz prasę ) Ja kupowałem tuleję bez łapy ( 40zł ) i wymieniałem. Nie zgodzę się też ,że na tej tulei się nie skończy. U mnie sworzeń wytrzymał dwie tuleje czyli warto pogrzebać a nie przepłacać za cały wahacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.