'Jerry' Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Witam. Jestem posiadaczem Nissana X-Traila T31 2.0 DCi 173KM 2013/14 r. wersja LE bez kluczykowa (ręczny przycisk LOCK). Kupiłem go po wypadku (wymieniane lewe nadkole, zderzak, obie lampy i poduszki powietrzne) i mam dwa problemy. Problem pierwszy: Nie mogę przejść z trybu LOCK na tryb START. Gdy wciskam hamulec i chcę przełączyć stacyjkę na liczniku pojawia się napis :KEY IS NOT DETECTED" no i oczywiście elektromagnes nie "odbija". Stacyjkę można odblokować tylko "manualnie" wkładając kluczyk do stacyjki. Ponadto gdy stacyjka nie jest w trybie LOCK samochód można odpalić bez kluczyka w samochodzie Problem drugi: W samochodzie włączył się tryb awaryjny. Czyli oczywiście max 3tys obrotów/min i nie działa tempomat. Po skasowaniu błędów u mechanika wszystko było ok przez 2 tyg. no i znowu to samo... na panelu świeci CHECK i pomarańczowy trójkąt. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 nie znam sie bo mam auto od niedawna ale samo kasowanie bledow bez usuniecia przyczyn chyba niewiele pomoze wrzuc jakie bledy to moze ktos z kolegow bedzie mial wiedze co naprawiac oczywiscie na drugim kluczyku dzieje sie to samo? bateryjki sprawne? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
'Jerry' Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 bateryjki sprawne. Jak przypomnę sobie jakie kody wyskakiwały to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AUTO-REMA Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Witam. Jeżeli jest to samochód powypadkowy to możliwe że komputer zapamiętał wypadek i cały czas wchodzi w tryb awaryjny. W niektórych samochodach ale ciężarowych przy włączonym trybie awaryjnym nie potrzeba kluczyka w samochodzie (z powodu np. holowania) nie wiem czy stosowane jest to też w samochodach osobowych, ale poszperam w internecie na ten temat. A wracając jeszcze do kluczyka. Może w kodach usterek pisało "brak łączności między sterownikiem a kluczykiem immobilizera" ? Pozdrawiam. Diagnosta/Mechanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Czy zamki w drzwiach otwierają się bezdotykowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
'Jerry' Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Drzwi zamykają się przez naciśnięcie przycisku na drzwiach lub na klapie bagażnika tylko wtedy gdy stacyjka jest w trybie LOCK. Gdy jest ona w trybie 1 (stacyjka wyłączona ale nie ustawiona na zablokowanie) po naciśnięciu przycisku słychać krótkie powtarzające się "pikanie" tak jakby były otworzone drzwi lub kluczyk był w środku Edytowane 15 Lutego 2016 przez 'Jerry' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 akurat to nie jest bledem, ma byc w trybie LOCK zanim zamkniesz drzwi przyciskiem na klamce albo pilotem, zerknij na Instrukcje obslugi (3-17, 3-18) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AUTO-REMA Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 @borge ja w swoich nissanach mogę zamknąć drzwi i przez pilota i przez przycisk gdy nie mam na LOCK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 hmmm, i nie sygnalizuje Ci tego brzeczyk? nie pojawia sie zaden komunikat? nie mam pojecia czy to wada czy zaleta,' Instrukcja obslug'i w rozdz.' System inteligentnego kluczyka' i dalej 'Przewodnik opisujacy mozliwe problemy' (3-17, 3-18) nakazuje ustawienie wylacznika zaplonu w pozycje LOCK, w przeciwnym razie rozlega sie dzwiek brzeczyka a na ekranie pojawia sie komunikat ostrzegawczy zreszta wydaje sie to logiczne zeby ustawic na LOCK, uzywajac systemu z tradycyjnym kluczem, zanim wysiadziesz z auta i zabierzesz ten klucz ze stacyjki tez przekrecasz go maksymalnie w lewo zeby go wyciagnac kupujac auto zostalem uczulony przez sprzedajacego zeby ustawiac zaplon na LOCK gdyz w przeciwnym razie moze dochodzic do poboru pradu co przy dluzszych postojach moze skonczyc sie szybszym wyladowaniem akumulatora pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AUTO-REMA Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Poczytałem wczoraj trochę i w T31 przed liftem można było zamknąć drzwi na trybie 1. Po lifcie już nie było to możliwe. U mnie to było możliwe ponieważ przy "składaniu" nissana musiałem zrobić ręczne odłączanie elektromagnesu na dwa przyciski, dlatego mogłem zamknąć samochód na trybie 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 U mnie trzeba wcisnąć sprzegło i hamulec Jak wymieniłeś poduszki naprawiłeś centralkę od poduszek ? Mozna zamknąć gdy nie ma pozycji LOCK popika i przestanie a na tablicy mruga okrągła czerwona kontrolka i akumulator po kilku dniach pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
'Jerry' Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Centralka byłą naprawiana. Skontaktowałem się z panem diagnostą i problem jest ze sterownikiem. Nie ma komunikacji pomiędzy kluczykiem a komputerem. Możliwe że w trakcie wypadku sterownik też "dostał". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzaku33 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 (edytowane) . Edytowane 27 Grudnia 2019 przez Krzaku33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi