Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Parę pytań o qq J10 - 2.0 benzyna 4x4 - sprawy serwisowe

-BOSS-

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie się przywitam :) i witam wszystkich posiadaczy qq.
Mama parę pytań odnośnie tego modelu, a dokładnie jednostki benzynowej 2.0 z napędem 4x4.
-silnik jest na łańcuchu ale mam pytanie o osprzęt tego silnika - co ile należy ewentualnie  wymieniać paski akcesoriów ?
-jeśli silnik jest na łańcuchu to co z pompą wody - przecież ona ma jakąś żywotność - w instrukcji przeglądów nie zauważyłem aby była jakaś wzmianka o tym , o jej wymianie?
-Napęd 4x4 jest załączany przez sprzęgło wiskotyczne itd. czy w tym modelu napęd ALL MODE trzeba "jakoś serwisować" sprawdzać stan jakiś podzespołów - jeśli tak to jakich - wiem , że to nie jest terenówka z mostem gdzie trzeba wymieniać oleje - ale zapewne trzeba coś skontrolować - moje pytanie co ? :-)
-w instrukcji też nie ma wzmianki o wymianie oleju w skrzyni biegów - czy się w ogóle w tym modelu wymienia ?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi !

-jeśli silnik jest na łańcuchu to co z pompą wody - przecież ona ma jakąś żywotność - w instrukcji przeglądów nie zauważyłem aby była jakaś wzmianka o tym , o jej wymianie?

Pompa wody napędzana jest paskiem i wymienia się ją jak zacznie "lać"

https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=Nissan&ssd=%24HQARW1d0BwUFDEg0JTp6AFhkBHBRBhoGWA%24&vid=2768&cid=&uid=102410

-Napęd 4x4 jest załączany przez sprzęgło wiskotyczne itd. czy w tym modelu napęd ALL MODE trzeba "jakoś serwisować" sprawdzać stan jakiś podzespołów - jeśli tak to jakich - wiem , że to nie jest terenówka z mostem gdzie trzeba wymieniać oleje - ale zapewne trzeba coś skontrolować - moje pytanie co ? :-)

-w instrukcji też nie ma wzmianki o wymianie oleju w skrzyni biegów - czy się w ogóle w tym modelu wymienia ?

Tu poczytasz http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/97930-wymiana-oleju-w-4x4/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...