ANDRZEJ104 Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Kolego nie szalej " czujnik Hall"a " jako czujnik ABSu ?????????????????????????????????????????????????????????? Pierwszy raz słyszę !!! Rezystancji nie znam ale da się tak sprawdzić czujnik uszkodzony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
switch Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Kolego nie szalej " czujnik Hall"a " jako czujnik ABSu ?????????????????????????????????????????????????????????? Pierwszy raz słyszę !!! Rezystancji nie znam ale da się tak sprawdzić czujnik uszkodzony . Oczywiście, że istnieją czujniki ABS typu hallotron Nie wiem, co ma mikra ale np mój Peugeot 206 z 2002 ma z tyłu na bębnach czujnik halla z pierścieniem magnetycznym Mniejsze z reguły są czujnikami halla. np ten: http://e-autoparts.pl/czujnik-predkosc-obrotowa-kola-p-1595296.html Ze zdjęcia wklejonego przez Ciebie zakładam, że ten jest czujnikiem indukcyjnym (rozmiar to sugeruje). http://motofocus.pl/technika/8824/rodzaje-czujnikow-abs Edytowane 4 Marca 2016 przez switch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djvaldi Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Panowie sytuacja wygląda następująco. Kupiłem 2 używane SPRAWNE sterowniki ABS, w warsztacie podstawili pierwszy - dalej się świeciło. Podstawili kolejny - to samo, ABS się świeci i jest jego brak. Wszystkie czujniki sprawdzone zostały jeszcze raz, autko ponownie było podpięte pod komputer i dalej nie wykazało żadnych błędów tak jak poprzednio. Reasumując siedziało tam 3 sterowniki ABS-u i na każdym nie działał. Albo to pech ze 3 na 3 były złe, chyba ze wina leży nie po stronie sterownika tylko gdzieś indziej, z tym że wszystko było juz sprawdzone i prześwietlone centymetr po centymetrze... rozkładam ręce ... HELP ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Pompe sprawdzali i ogólnie szczelność? Sam też możesz zajrzeć czy w okolicy pompy nie ma wycieków, czy nie jest mokra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djvaldi Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) podstawialiśmy 3 pompy i cały czas to samo, wszystkie suche a kontrolka cały czas świeci i ABS-u brak. Mozna tak kupować pompe za pompa ale czy to ma sens skoro juz 3 siedziały i teoretycznie 2 sprawne ... Edytowane 7 Marca 2016 przez djvaldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 podstawialiśmy 3 pompy i cały czas to samo, wszystkie suche a kontrolka cały czas świeci i ABS-u brak. Mozna tak kupować pompe za pompa ale czy to ma sens skoro juz 3 siedziały i teoretycznie 2 sprawne ... Skoro świeci się kontrolka, to muszą być wygenerowane jakieś błędy. Coś jest nie tak. Najlepiej jakbyś spróbował podłączyć się pod KTS-a może on pozwoli przetestować abs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djvaldi Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 no i problem dalej nierozwiązany .... podpinałem juz pod 3 komputer i ponownie nie znaleziono żadnych błędów. czlowiek w serwisie powiedział mi ze jest brak komunikacji miedzy komputerem diagnostycznym a sterownikiem ABS. Nasuwa mi się tylko jedno ze pompy ABS ktore kupiłey i ktore podsawiono po kolei były po prostu zepsute chociaz sprzedający twierdzili że są ok. ale czy 3 pompy moga byc niesprawne ? wina napewno lezy gdzie indziej... ja po prostu juz rozkłądam ręce bo za kazda zmiane pompy 100 zł a zmieniłem juz 3, plus podłączanie pod kompa 3 razy po 50 zł i inne usługi tez kosztują. po prostu płynę i efektu zero ...pomocy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 A czy próbowałeś diagnozować w aso? Wiem że micry mają problemy z komunikacją poza ich sprzętem. Za samą diagnozę nie powinni Cię skroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djvaldi Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 tak, byłem pod 2 komputerami jak juz wyżej pisałem między innymi w ASO. w Kazdym miejscu gdzie byłem najpierw podpinali auto pod komputer i wszędzie brak błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi