Loxeal Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Witam ! Do czego służy płytka pod miska olejową w Serence benzyna 1,6, Wychodzą z niej dwa kabelki. Pod jedną miską w jednej serence jest taka płytka a pod drugą nie ma. Czy to jest jakis czujnik, czy podgrzewanieoleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Podgrzewanie oleju. Kwestia na jakie napięcie ta płytka chodzi, można to po zakończeniu, o ile jest, przewodów czyli po wtyku, poznać. Lepszym rozwiązaniem jest oryginalna grzałka w blok silnika wkręcana, lub na przewody chłodnicze zakładana. Tyle ze te ciecz podgrzewają a ta o która Ty pytasz olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Ida dwa kable więc to bedzie grzałka oleju. Nie wiesz na jakie napiecie ona chodzi w nissanach na stałe z Akumulatora czy zewnetrzne 230 V. Czy to jakaś specjalna wersja sereny np. na kraje skandynawskie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Nie mam pojęcia, nie spotkałem się dotychczas z autem by miał fabrycznie montowane taki gadżet, z reguły były to samoróbki z których jedna zakończyła się spaleniem samochodu wraz z garażem. Czy kabelki zakończone są jakąś kostką wtykiem a jeśli tak to gdzie ona jest zamocowana, czy luźno wiszą ? Możesz sprawdzić podłączając najpierw 12V i sprawdzając czy nie ma przebicia na masę pojazdu, jeśli nie będzie grzało można spróbować z 230V, Z reguły takie grzałki są zasilane napięciem 230V bo podłączenie pod akumulator jest zabójstwem dla niego, ale wszystko zależy od pomysłowości tego co montował urządzenie, może uruchamiał przez prostownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Wiesz wymieniam teraz silnik na drugi zapasowy który kupiłem kilka lat temu. Oryginalnie w mojej Serence nie było żadnego grzania miski. W silniku zapasowym jest coś takiego i bardzo mnie to zastanawia co to za "patent". Dla bezpieczeństwa najprawdopodobniej nie będę tego podłączał chyba że znajdę rzetelny opis tego patentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Zrób zdjęcie końcówek przewodów i samej płytki. Szkoda że nie sprawdziłeś tego jak silnik był jeszcze zapasowym silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Po zdjęciu miski olejowej wewnątrz jest wbudowany specjalny cylinder w którym pewno jest grzałka. Z płytki wychodzą tylkodwa zwykłe przewody. Na rysunkach w serwisówce też jest taka płytka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Z tego co piszesz to by wyglądało na coś fabrycznie zamontowane a w serwisówce nie ma opisu na ile wolt to jest i jak podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 W serwisówce ten dynks ro czujnik poziomu oleju. Czy ktoś z kolegów ma w serence czujnik poziomu oleju ? Gdzie wyswietla się informacja o niskim poziomie oleju.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 To zmienia postać rzeczy, pytałeś o płytkę pod miska olejową a to by mogła być tylko i wyłącznie grzałka, choć przy benzynie takich raczej się nie stosuje ale na sybir czy inne skandynawskie kraje czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Pod miska jest płytka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 No a te kabelki to idą do tego cylindra wewnątrz miski czy do tej płytki..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Płytka jest pod miską, kabelki ida do płytki, nad płytką wewnatrzmiski jest cylinder gdzi e jest czujnik oleju. Pytanie gdzie powinny iść kabelki od płytki ? Czy ktoś ma takie rozwiązanie w swojej Serence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Miałem w swojej coś takiego. Niski poziom oleju wyświetlał się na desce. Kontrolka pomarańczowa. Nie dobierałem się do miski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi