baq84 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Tak samo jeździ na benzynie jak i na gazie ciesnienie po 11 Mam automatyczna skrzynie biegów czy jest to możliwe ze przełączyła sie w tryb awaryjny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarniX Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Witam Panie i Panowie. Jestem posiadaczem X-Treka T30 2.0 103 kW 2066 rok 170kkm w automacie . Mianowicie problem nagły, który się pojawił tzn brak mocy oraz przeciaganie skrzyni biegów. Auto pod gorke V max 40km na godzine. po odczytaniu błedów z kompa tzn : P0731, P0113. Problem nie ustępuje. Wymienione oleje w silniku skrzyni biegów, mostach. Wszystkie fitry paliwa oleju silnika, świece, pasek osprzętu . Nie mam juz pomysłow . Przepływomierz został podmieniony nie pomogło. Czy jesteście w stanie mnie jakoś nakierować. wymiana oleju nie pomogła oraz filtra w skrzyni . Auto dziwnie nie tylko nie ma mocy tzn nie reaguje na pedał gazu lub bardzo wolno ale również skrzynia dalej dziwnie pracuje przeciąga biegi coś jak gdyby się zacina . Od czasu do czasu pojawiał się błąd sondy lambda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 P0731 oznacza błąd konwertera skrzyni, problem z cewkami. Skrzynia ma problem z przeliczania 1 biegu poszła w tryb awaryjny i dlatego tez 40 km/h P0731 Gear 1 Incorrect ratio Konwerter do sprawdzenia/naprawy Olej wymieniałeś dynamicznie ?? czy tylko statycznie? P0113 to błąd czujnika temp powietrza dolotowego. P0113 Intake Air Temperature Circuit High Input Błąd sondy wywala bo ECU dostaje z przeplywki złe parametry potem dobiera do złego wskazania złe parametry i wywala sondę. Niestety czujnik temp masy dolotowej jest w przepływce. Podmieniłeś na nowa czy tez używkę? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarniX Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 (edytowane) Olej wymieniony Dynamicznie. Przepływomierz wyciągniety z Pathfinder 2,5 diesel działająca w tym aucie , u mnie nie pomogło moc nie wrociła. Edytowane 23 Grudnia 2018 przez BarniX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekradek7155 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) W dniu 20.12.2018 o 21:40, BarniX napisał: Witam Panie i Panowie. Jestem posiadaczem X-Treka T30 2.0 103 kW 2066 rok 170kkm w automacie . Mianowicie problem nagły, który się pojawił tzn brak mocy oraz przeciaganie skrzyni biegów. Auto pod gorke V max 40km na godzine. po odczytaniu błedów z kompa tzn : P0731, P0113. Problem nie ustępuje. Wymienione oleje w silniku skrzyni biegów, mostach. Wszystkie fitry paliwa oleju silnika, świece, pasek osprzętu . Nie mam juz pomysłow . Przepływomierz został podmieniony nie pomogło. Czy jesteście w stanie mnie jakoś nakierować. wymiana oleju nie pomogła oraz filtra w skrzyni . Auto dziwnie nie tylko nie ma mocy tzn nie reaguje na pedał gazu lub bardzo wolno ale również skrzynia dalej dziwnie pracuje przeciąga biegi coś jak gdyby się zacina . Od czasu do czasu pojawiał się błąd sondy lambda co prawda mam manual ale też swego czasu auto stopniowo traciło moc aż w końcu czujnik wału padł i po wymianie auto odżyło i to mocno co ciekawe też mi pokazywało błąd przepływomierza ale teraz już tego nie robi Edytowane 7 Stycznia 2019 przez radekradek7155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi