TU-134 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 panowie mam kłopocik i nie mogę znaleźć przyczyny a mianowicie : wymieniłem rozrząd , sprzęgło i świece żarowe po paru dniach auto zaczęło źle(ciężko) odpalać ,okazało się ,że wszystkie cztery świece są spalone ????kupiłem nowe i zacząłem sprawdzać i okazało się,że po włączeniu zapłonu świece się grzeją i gasną a po odpaleniu auta dalej grzeją ???? zastanawiam się co jest przyczyną i gdzie szukać przyczyny .Będę wdzięczny za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 A sprawdzałeś czy grzeją cały czas czy może przez kilka minut po odpaleniu jedynie ? W większości aut świece nie gasną wraz z zgaśnięciem kontrolki na desce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 W Yd22 grzeją jeszcze po uruchomieniu silnika. Nie pamiętam jaki czas, a kontrolka nie ma z tym czasem nic wspólnego. Może przekaźnik świec żarowych? Tupolew, zrobiłeś to sprzęgło? Nic się nie pochwaliłeś, chyba że przeoczyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TU-134 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 sprzęgło nowe ,dwu masa wygląda,ze jest ok a świece grzeją min. 3min tyle na pewno dłużej nie sprawdzałem w piątek jadę do elektryka i będzie sprawdzał po kolei przekaźniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 sprzęgło nowe ,dwu masa wygląda,ze jest ok...... Tarcza cienka czy zaolejona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieszek Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Odświeżam temat żeby nie robić nowego. X-trail 114km 2,2 Di ,nie świeci się w ogóle kontrolka grzania świec,słychać pyknięcie przekaźnika,świece sprawdzone i działają tak jak powinny.Jest jakiś bezpiecznik odpowiadający za świecenie kontrolki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.