monkahead Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Moduł dotarł wczoraj 28.06, kupiony 04.06, wysłany 10.06, kwota po przeliczeniu z MasterCard 78,37zł. Z wykresu instalacyjnego wychodzi, że można dodatkowo podłączyć przewód szary (4P - The Door Actuator Unlock Signal Input) i wtedy chyba lusterka się rozkładają w momencie otwarcia pojazdu, a nie przekręcenia kluczyka w stacyjce. Czy tak? Czy wtedy +12V trzeba chyba podłączyć do stałego plusa, a nie po stacyjce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 będziesz wachlował lusterkami otwierając tylko auto żeby coś z niego wyciągnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Zainstalowałem. Działa, nie wachluje. Wysłano z Nokia Lumia 930 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Witam, Czyli w końcu jak podłączyłeś? Z otwieraniem po zapłonie, czy po impulsie otwarcia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Po zapłonie. Wysłano z Nokia Lumia 930 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiSp Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Witam. Podłączyłem moduł zgodnie z istrukcją i zdjęciami ale działa mi dość dziwnie. W pozycji środkowej przełącznika - po zamknięciu polotem działa prawidłowo -składają sę lusterka - po przekręceniu kluczyka - nie otwierają się W pozycji górnej przełącznika - po zamknięciu pilotem - składają sie - po przekręceniu kluczyka - rozkładają się Ma ktoś może numer albo oznaczenie kostki do której sie wpina + i sygnał sterowania, żeby zidentyfikowac to w BCM Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMac Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Po demontażu plastików po lewej stronie są trzy wiązki przewodów z kostkami. Moduł podłącza się do środkowej wiązki do dwóch przewodów. Jeden przewód o ile pamiętam różowy podłączasz do czerwonego przewodu jak masz miernik to jest tam +12 ja dodatkowo podłączyłem przez bezpiecznik 15A. Drugi przewód podłącza się do sterownika centralnego zamka, to jest do przewodu kol. szarego w tej samej kostce. W kostce są dwa szare, a trzeba podłączyć do tego który znajduje się bliżej przewodu czerwonego. Można to sprawdzić miernikiem jak z pilota zamkniesz drzwi to na tym szarym pokaże się chwilowo +12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiSp Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Witam Podłączenia przewodów jest dokładnie tak jak opisałeś i jak jest opisane we wcześniejszym wątku, zasilanie oraz sygnał na szarym przewodzie jest - OK. Dużą nidogodnością jest to że w trybie, manualnego otwarcia lusterek po zamknięciu pilotem zamykają się również lusterka. Używanie naprzemian trybu automatycznego i manualnego powoduje dziwne działanie tego modułu - no cóż może to po prostu chińszczyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 U wszystkich działa jak należy ... więc może to monter Wysłano z Nokia Lumia 930 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiSp Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Witam Monterem jestem ja. Problem wynika z tego że podczas podłączenia napięcia do modułu lusterka były złożone, a moduł działa jak przekaźnik bistabilny. Po podaniu napięcia w stanie rozłożonym i srodkowym położeni przełącznika jest OK, - ale pozostała kwestia manuala tzn.- przy przełączniku ustawionym na zamknięcie , podczas odpalania - otwierają się lusterka (wyjazd z ciasnego garażu) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Taki urok tego rozwiązania. Niemniej jednak w pozycji "neutral" wszystko działa jak należy i o to chodzi. Już zdążyłem zapomnieć o tym przycisku, a samochód i tak mi się nie mieści do garażu więc nie mam takiego problemu. Wysłano z Nokia Lumia 930 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Witam, Tak swoją drogą, ciekaw jestem co "siedzi" wewnątrz obudowy modułu składania lusterek. Żeby nie okazało się, że jest tam tylko przekaźnik bistabilny za kilkanaście pln... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Trzeba było otworzyć. Ja się nie znam na elektronice. Wysłano z Nokia Lumia 930 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Witam, Trzeba było otworzyć. Ja się nie znam na elektronice. Ja nie mam modułu... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broda31 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Czy w każdym modelu Qashqai J10 ten moduł bedzie działał ???Czy są jakieś wyjątki ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Witam, Tak swoją drogą, ciekaw jestem co "siedzi" wewnątrz obudowy modułu składania lusterek. Żeby nie okazało się, że jest tam tylko przekaźnik bistabilny za kilkanaście pln... Pozdrawiam. To jest, zdaje się, wpisane w ICAN (czy jak się tam magistrala nazywa), więc musi być jakiś moduł komunikacyjny. Tytaptalkowane na notatniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Też od dzis sie cieszę modułem a działa tak. Zamykam drzwi ,pilot i lusterka sie składają , otwieram z pilota wsiadam stacyjkę przekręcam lusterka sie otwierają .przycisk który mamy do on/off lusterek nie reaguje na żadną pozycję jak by go nie było w jakiej pozycji by nie byl moduł robi za kazdym razem to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Witam, przycisk który mamy do on/off lusterek nie reaguje na żadną pozycję jak by go nie było w jakiej pozycji by nie byl moduł robi za kazdym razem to samo. To chyba coś źle Ci działa... Z tego co zrozumiałem wpisy poprzedników, moduł powinien działać tylko w położeniu neutralnym przełącznika lusterek. Lusterka powinny normalnie się zamykać (gdy przełącznik w pozycji zamknij) i otwierać (gdy przełącznik w pozycji otwórz). W skrajnych pozycjach włącznika lusterka powinny pozostawać w zadanej pozycji (zamkniętej lub otwartej). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Tak właśnie działa mój w pozycji neutralnej sam składa I rozkłada lusterka, składa 10 sek po wyłączeniu zapłonu rozkłada po przekręceniu kluczyka. można też wymusić zamkniecie lub otwarcie przełączając przełącznik w żądane położenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) ale jesli chcę zamknąć i otworzyć ręcznie poprzez naciśniecie przełącznika to zamykaja sie lub otwierają, to działa.chodzi mi o to że gdyż ale.....ustawiamy przełącznik w pozycji otwarcie - moduł robi to co powinien ustawiamy przełącznik w pozycji neutralnej -moduł robi to co powinienustawiamy przełacznik w pozycji zamykanie- moduł robi to co powinienczyli chodzi mi oto w jakiej pozycji by przełącznik nie był moduł otwiera i zamyka lusterka.i tu taj pojawia sie pytanie ,co to bedzie zimą gdy przyjdą mrozy i przymarznie lusterko może to grozić spaleniem silniczka lub modułu.co odłączyć go na zimę??z tego co czytam u każdego moduł działa inaczej...od taka chińszczyzna składana małymi chińskimi rączkami lusterka otwierają się po przekręceniu w pozycje "zapłon"a zamykają po wciśnięciu "zamknij" na kluczyku lub na drzwiach Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez m@rcin sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Może zmienić moduł na taki który działa? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Może zmienić moduł na taki który działa? działa każdy tylko każdy inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, działa każdy tylko każdy inaczej To chyba nie tak... Każdy działa dobrze, tylko Twój źle. Musi być możliwość zostawienia lusterek w pozycji zamkniętej lub otwartej, chociażby właśnie w zimę. Pozdrawiam. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez bhtom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) to ciekawe co źle jest zrobione? moduł taki sam jak na zdjęciach w poprzednich postach,podłączony tak jak koledzy podłączali gdzie jest błąd ? Ok panowie. A zróbcie test, ustawcie przełacznik w pozycję otwarte lusterka i ciekawe co u was moduł zrobi? Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez m@rcin sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu81 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 to ciekawe co źle jest zrobione? moduł taki sam jak na zdjęciach w poprzednich postach,podłączony tak jak koledzy podłączali gdzie jest błąd ? Ok panowie. A zróbcie test, ustawcie przełacznik w pozycję otwarte lusterka i ciekawe co u was moduł zrobi? Witam U mnie jest tak samo jak u Ciebie Jak mam w pozycji zamknietej to i tak mi otworzy lusterka po zaplonie. Musze je wtedy jeszcze raz zamknac manualnie , wolalbym zeby sie nie otwieraly bo mam waski garaz. Z kolei jak mam w pozycji otwartej to lustera skladaja sie po zamknieciu pilotem. Widocznie trafilismy na tego samego chinskiego ludzika , montera modulu . Chyba ze znalazles jakis patent na to ???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi