bhtom Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Witam, 8 godzin temu, grzeslobo napisał: instalacja nie wymaga żadnego cięcia ani lutowania. Sorry, ale instalacja na szybkozłączki, bez użycia lutownicy to zwykłe druciarstwo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 2 godziny temu, bhtom napisał: instalacja na szybkozłączki, bez użycia lutownicy to zwykłe druciarstwo. Jestem tego samego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeslobo Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 W dniu 14.05.2019 o 06:25, bhtom napisał: Witam, Sorry, ale instalacja na szybkozłączki, bez użycia lutownicy to zwykłe druciarstwo. Pozdrawiam. Zgadzam się, że lutowanie jest najbardziej pewnym i profesjonalnym sposobem łączenia instalacji. Nie wskazywałem w swoim wpisie wyższości szybko złączek na lutowaniem przewodów. Proponuję jednak zapoznać się z opisem przekaźnika do składania lusterek o numerze KE963-BR001 o którym pisałem - poniżej link do instrukcji montażu. https://www.dirkes.de/ebay/HiFi/EBAL_KE963BR001.pdf W przypadku tego sterownika - lutownica oraz mało profesjonalne szybko złączki są zbędne. Zdjęcia zamieszczone w moim wpisie dotyczyły kolorów przewód z których można pobrać impuls np. z centralnego zamka. Z wcześniejszych wpisów wynikało, że w przypadku innych sterowników (wymagających lutowania przewodów), użytkownicy wpinali się np. w przewód od kierunkowskazów co powodowało nieprawidłowe działanie sterownika. Krytykę oczywiście przyjmuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 dzisiaj dotarło chyba Chińczyk ma jakieś zapasy w UE bo nie długo to trwało lekko zmodyfikowałem podłączenie bo nei miałem tego przejścia pod bezpieczniki i poszło +12 we wtyczkę i zaraz obok dwa kable do sterowania działa tak jak ma działać czyli sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Witam, W dniu 3.06.2019 o 20:04, DINO napisał: czyli sukces I znowu szybkozłączki... Brrr... ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 to było na szybko będzie lutowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekeR Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 W dniu 3.06.2019 o 20:04, DINO napisał: dzisiaj dotarło chyba Chińczyk ma jakieś zapasy w UE bo nie długo to trwało lekko zmodyfikowałem podłączenie bo nei miałem tego przejścia pod bezpieczniki i poszło +12 we wtyczkę i zaraz obok dwa kable do sterowania działa tak jak ma działać czyli sukces A gdzie siwy kabelek od modułu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekeR Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 (edytowane) W dniu 3.06.2019 o 20:04, DINO napisał: dzisiaj dotarło chyba Chińczyk ma jakieś zapasy w UE bo nie długo to trwało lekko zmodyfikowałem podłączenie bo nei miałem tego przejścia pod bezpieczniki i poszło +12 we wtyczkę i zaraz obok dwa kable do sterowania działa tak jak ma działać czyli sukces U mnie nie bardzo działa podłączyłem jak kolega wyżej i działało do momentu włączenia kierunkowskazów obojętnie którego lusterka się składają. W słupku środkowym za kierowcą nie mam żadnej złączki, już zdurniałem. Pozostaje mi chyba ciągnięcie kabli od strony pasażera. Edytowane 24 Lutego 2021 przez JacekeR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Podłączyłeś nie pod sygnał z centralnego tylko pod kierunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekeR Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Czyli pozostaje mi pociągnąć ze strony pasażera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Szukaj od strony kierowcy na słupku między drzwiami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekeR Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Tyle tylko że u mnie nie ma żadnej kostki w słupku, idą przewody bezpośrednio w drzwi wiązką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Szukaj sygnału w tych wiązkach gdzie się wpinałeś, ciasno trochę ale dasz radę . Od kierunków już znalazłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekeR Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Dziękuje za pomoc udał się , faktycznie była kostka w słupku mocno schowana. Podpiąłem pod jasno niebieski kabelek i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Sprawdź jeszcze kierunkami czy się nie składają i w drogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek808 Opublikowano 3 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 (edytowane) A ja mam pytanie, dlaczego w QQ acenta 2019 lusterka nie rozkładają się automatycznie przy zapłonie lub otwarciu auta skoro w ustawieniach są takie opcje do włączenia? Edytowane 3 Marca 2021 przez Maciek808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 3 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 41 minut temu, Maciek808 napisał: A ja mam pytanie, dlaczego w QQ acenta 2019 lusterka nie rozkładają się automatycznie Zadaj to pytanie w dziale J11 tam szybciej możesz dostać odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi