Zigzag Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Ostatnio zauważyłam, że moja mała kopie prądem, jak wsiadam. Iskrę widać nawet gołym okiem - przeskakuje, gdy wkładam kluczyk do stacyjki. Potrafi też kopnąć z drzwi lub nawet z wajchy pod siedzeniem. Nie za mocno, ale czuć. Aku stosunkowo nowy, ma niecałe 1,5 roku, nie zauważyłam, by się rozładowywał. W sumie nie przeszkadza za bardzo mi ten problem z kopaniem, ale boję się, żeby coś poważnego z tego nie wynikło, jakieś uszkodzenie. Czy mam się pośpieszyć do elektryka, czy można poczekać, co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Myślę że to ,,elektryzowanie'' nie jest z winy instalacji elektrycznej auta . http://informator.zumi.pl/jak-naprawic/dlaczego-samochod-sie-elektryzuje/9fwcl Także nie ma się czym przejmować, auta Ci nie uszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigzag Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Haha, nie wiedziałam, GhostDriver, że to naturalne zjawisko, i że może przybrać takie rozmiary wszak nie każdy samochód kopie Ale pewnie masz rację. Dzięki za wyjaśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Takie kopanie choć niezbyt przyjemne to nie zabija i nie uszkadza pojazdu To tylko nagromadzenie ładunków elektrostatycznych których odprowadzeniem mógłby zająć się pasek elektrostatyczny umieszczony pod podwoziem tak by dotykał ziemi. Ale jeśli jest sucho to też nie odprowadzi ładunku. Najlepiej robi to gdy ziemia jest wilgotna. A kupić możesz go na którejś z aukcji na poniższej stronie lub w każdym sklepie motoryzacyjnym; http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=pasek+antystatyczny&bmatch=base-relevance-aut-1-1-0310 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 U siebie osobiście zauważyłem, po stosowaniu jakiegoś płynu do płukania odzieży po praniu. Zmiana płynu /powiedzmy że na inny zapach a przy okazji i firmy/ problem odpuścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigzag Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 mirekg9, a to jest dość zabawne, że płyn do prania może mieć wpływ zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 mirekg9, a to jest dość zabawne, że płyn do prania może mieć wpływ zobaczymy Nie do prania, tylko do płukania (niby antystatyczne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Ja mam tak w obu autach po swetrze i polarze. Dobrze jest sobie zamontować uziemienie, ale jakoś mi się nie chce zawsze jest dobry jakiś kop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Nie ma to jak porządne kopnięcie, szczególnie z rana ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.