MisilYE Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Czy w fabrycznym radiu sterowanie z kierownicy idzie oddzielnym kablem?(w sensie osobna wtyka) Jak ogarnąć sterowanie z kierownicy przy wymianie radia? Edytowane 20 Maja 2016 przez MisilYE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Jestem prawie pewny, że sterowanie z kierownicy idzie w tej złączce co jest najwięcej kabli (zasilanie, głośniki itp). Najlepiej kupić radio z dedykowaną przejściówką dla Nissana. Dwa razy tak robiłem i nigdy nic nie musiałem przerabiać, aby działało mi sterowanie z kierownicy. Jedyne co musiałem zrobić, to nauczyć nową stację który klawisz za co ma odpowiadać. Można zrobić sterowanie góra/dół na odwrót (bo ponoć Nissan zrobił to na opak - ja już tego nie pamiętam), albo w ogóle po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Ma ktoś może rozpiskę pinów we wtyczce fabrycznej do radia Znalazłem .Dziękuje. Do czego ten niebieski kabelek się podpina ? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 MisilYE chyba zależy od radia, bo u mnie ta przejściówka antenowa, co podłączasz do radia była bardziej podłużna jak na zdjęciu: Nie pamiętam, ale u mnie ten drugi przewód był podpięty do wtyczki (nie był luźny). Wygląda mi to na masę. Jak nie podłączysz i antena będzie odbierać, to chyba nie musisz go podłączać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Stacja zamontowana Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Pochwal się fotkami i powiedz proszę na jaki model w końcu się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Miałem przejściówkę ISO i przejściówkę antenową oddzielnie.radio gra zobaczymy w trasie jak będzie zbierać fale Gms6707 . . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 No fajnie wygląda, jednak Windows wygrał Stosowałeś do niej ramkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 ramka obowiązkowo taka mała cienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Właśnie tak mi się zdawało Kupowałeś w Polsce, czy na Ali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Wszystko w kraju kupione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.Byd Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Właśnie tak mi się zdawało Kupowałeś w Polsce, czy na Ali? Na Ali nie widziałem GMSa, chyba Chinole nim nie handlują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Ale ramki sprzedają taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Moje bez ramki , i jestem bardzo zadowolony. Michałowi raz jeszcze dzieki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Moje bez ramki , i jestem bardzo zadowolony. Michałowi raz jeszcze dzieki . Marku sprawiłeś uśmiech radości na mojej twarzy Miło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Marku sprawiłeś uśmiech radości na mojej twarzy Miło mi Marku sprawiłeś uśmiech radości na mojej twarzy Miło mi Przecież wiesz ze od razu byłem zadowolony , no może z wyjątkiem kiedy strasznie namieszałem w sprzęcie Ale pomogłeś i dałeś radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-BOSS- Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Mam pytnie do tych osób , które używają staji na androidzie.Pobrałem ze sklepu google aplikacje Youtue.Wszysko śmiga itp. ale max rozdzielczośc do ybru to mam 360p.jak zmeć w ustawieniach aby można było oglądać w HD 720p lubFul HD 1080i.Chyba że nie można mając rozdzielczość stacji 1024x600.Ale jak zaąłczam filmy z pendraiva w w 1080p to braż jest jak żyleta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Sprawdź czy nie masz zabezpieczenia na limit ściągania (takie zabezpieczenie żeby nie przekroczyć limitu "data" ) ? Możliwe że po wyłączeniu limitu pojawi się możliwość oglądania z YT w HD ? Każda stacja różni się softem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-BOSS- Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 A ten limit ściąania w sofcie stacji czy modemie operatora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 stacja moze miec apke w ustawieniach ktora zabezpiecza przed np. jednorazowym rozladowaniem konta , jesli jest limitowana ilosc na sciaganie danych . Jesli masz konto bez limitow to apke mozesz odhaczyc . podobne rozwiazania sa tez na telefonach z andkiem ,niestety trzeba grzebać w ustawieniach , ja przez przypadek przestawiłem język na jakis finski ^%%$$% pol dnia (no moze krocej) grzebalem w menu zeby odnalezc "jezyk" pod fotelem zrobila sie kaluza , tak sie upocilem nad tym (zart) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Obecnie używałem modemu z WiFi gdzie mam kartę orange internet. Włączyłem pierwszy lepszy filmik na YT i też maksymalna rozdzielczość to 360. Może jest to specjalnie tak zrobione, aby Ci nie ścinało jak gdzieś jedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysz14 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Oto mój efekt sobotniej pracy ,wszystko śmiga aż miło montaż bezproblemowy. Polecam niezdecydowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-BOSS- Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Widzę , że taka sama stacja multimedialna jak moja (tylko masz firmowaną przez firmęYOING) ja mam bez loga.Stacja faja ładnie się na żywo komponuje z oryginalnymi plastikami we wnętrzu wygląda jak oryginał :-)Kupiłeś z rozdzielczością 1024x600 i procesorem Quadqore (4 rdzenowym ) ?Rozumiem , że jesteś zadowolony ? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysz14 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Wszystko co piszesz jest prawdą pasuje idealnie ,stacja ma rozdzielczość 1024x600 procesor Quad Core 4 rdzenie z android 4.4 kitkat. Jestem zadowolony nawet mega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witam Opiszę w paru słowach moje odczucia I przeżycia z posiadania "adayo ce4k". Ogólnie gdybym miał zamontować to urządzenie ponownie to na pewno bym tego nie zrobił. Ale od początku. Wymieliłem sobie że w moim QQ+2 wymienię stare cd na coś co będzie miało navi I będą działać przyciski na kierownicy. Znalazłem stacje dedykowaną adayo ce4k wygląda fajnie, dedykowana pomyślałem musi być dobrze. koszt 1600 dramatu nie ma z uwagi na bardzo małe okno czasowe w ktorym mogłem ww sprzęt zamontować wszedłem w kontakt z firmą bestronics.pl z Nowego Targu. Pan Janusz mimo iż nie miał urządzenia sprowadził je od importera. Przetestował zabraliśmy się za montaż. Pierwsze zdziwienie nie podpina się sterowania z kierownicy bo kostki nie pasują ale po zagłębieni się w temat okazuje się że radio się uczy kierownicy I jest ok. Radio pasuje idealnie, podświetlenie pomarańczowe wszystko ok. Problem zaczął się przy mapach stacja nie działała z mapami igopromo cały czas wyskakiwały chińskie robaczki I trzeba było resetować urządzenie. Importer poinformował że tylko Automapa I taka została zainstalowana ale przy wytyczeniu trasy 1500 km navi się wiesza trzeba czyścić bufor I od nowa wpisywać trasę. ogólne wrażenia z użytkowania: Nawigacja automapa - jak się przyzywaczaisz że jedz prosto może oznaczać skręć w lewo I że za każdym razem trzeba kontrolować co się wyświetla a co mówi Krzysztof to często nie oznacza tego samego - sprawa upierdliwa szczególnie na autostradach. kijowo że nie można zamontować innych map. cd działa bez zarzut. usb puszczanie piosenek też radio ma strasznie dreniwany interfejs - jak dlamnie porażka rds łapie albo nie łapie. mikrofon wbudowany nie działa I trzeba ciągnąć dostarczony w zestawie. ogólnie wynik 3 na szynach. epilog: Nawi instalowana przełom stycznia I lutego. pewniego czwartkowego popołudnia w długi weekend wsiadam do auta nawigacja się nie odpala tylko logo nissana widać I ani drgnie. zdenerwowanie / qrwi...nie siege zenitu - myśli poco ja to gu..no instalowałem trzeba było kupić tomtoma na Szybę ale chciało się mieć navi w aucie to się ma. dystrybutor nie pracuje w długi weekend zero pomocy w niedziele trasa 3 kraje 1400 km, dzwonie cały weekend nic nie udaje się załatwić z rozpaczy pisze maila do dystrybutora z prośbą o pomoc. Mail z odpowiedzią przychodzi w poniedziałek jak już dojechałem na miejsce że mam wgrać na 2 karty jakiś soft i zainstalować oprogramowanie w radiu od nowa. udało się ale takie rzeczy zawsze dzieją się jak jestem daleko jest długi weekend albo nie masz dostępu do netu. Patrząc na moje przeżycia z adayo ce4k dochodzę do wniosku że był to najgorszy zakup jakiego mogłem dokonać i zdecydowanie odradzam zakup tego urządzenia, mam nadzieje ze mi się rozwali i odzyskam kasę bo to co mam w aucie na pewno nie jest warte pieniędzy które za nie dałem. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi