Gość jarkk Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 Nie zabardzo wiem gdzie umieścić to zapytanie, bo nie ma działu o LPG, ale do rzeczy. Padł mi komputerek "Autronic"czy jakoś tak, gaziarz powiedział, że to największe badziewie, a on może założyć mi nowy za 500 zł razem z robocizną. Temat komputerków jest dla mnie jak czarna magia dlatego proszę o poradę, mianowicie: 1)Jak sprawdzić czy jest faktycznie zepsuty? (W tej chwili mam taki jakiś ręcznie regulowany zawór) :oops: 2)Jeżeli już zakładać nowy to jakiej firmy? 3) Czy kwota 500zł to nie zdzierstwo, skoro całe instal II gen kładą już od 1300zł :? ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jonek Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 Zdzierstwo!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Mam instalke 2 generacji, przy myciu silnika zalałem kompa i do wymiany. Zapłaciłem za używanego kompa 200 zeta z wymianą i dostrojeniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 A jak można nie nadziać się przy kupnie używanego czy to jest do sprawdzenia? PS. Jakiej firmy masz komp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jonek Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 J a zakładałem używany w tej firmie co montowała mi całą instalke i oni wynaleźli mi tą używke. A instalka jest firmy "STEFANELLI". A komputer jakiej marki? Cholera go wie! :? Ale jak chcesz, to mogę się dowiedzieć i dam Ci znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Jakbyś mógł to spoko. A Jeżeli komp będzie innej firmy niż reszta to czy to nie ma znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Jakbyś mógł to spoko. A Jeżeli komp będzie innej firmy niż reszta to czy to nie ma znaczenia?no raczej ma silnik krokowy moze nie pasowac. ja bym szukal nowej centralki autronica nie wiem jaki miales, ja mialem al 700 i powiem Ci ze byl wypas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 No to coś tu śmierdzi i nie ukrywam że śmierdzi gazem bo ja właśnie mam Autronic AL 700. Aha jeszcze jedno; jak załączam zapłon to słyszę takie pykanie z silnika krokowego i zawór podnosi siętrochę do góry, natomiast po zapaleniu i przegazówkach nie zmienia pozycji tak jakby nie reagował, tzn., że jest padnięty? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafp11 Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Ja mam Autrinica i jest ok , sam go sobie reguluje. Na Twoim miejscu podjechabym do innego gazownika niech zerknie. Za zestaw komputerek i silnik krokowy wołają ok 350-400 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 nie przesadzałbym, że to to marka jest do bani. komputerki go gazu to proste urządzenia. pare tranzystorów, kilka funkcji i tyle. To raczej instalacja została spartaczona przez montażystów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 nie przesadzałbym, że to to marka jest do bani. komputerki go gazu to proste urządzenia. pare tranzystorów, kilka funkcji i tyle. To raczej instalacja została spartaczona przez montażystów. Jako ktoś kto nie zna się na tym przekazałem co usłyszałem od gaziarzy. Natomiast w Sączu jest tylko 2 (o których wiem) którzy maja program do Autronica, a ja wolałbym coś bardziej popularnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 JEST PIĘKNIE Zaufałem tamtemu gaziarzowi bo doprowadził moją inst. LPG za śmieszne pieniądze. A ten cfaniak chciał sobie to odbić i mnie naciągnąć na nowy komp., a ja dzięki NKP posłuchałem jednego z klubowiczów i podjechałem do innego gazownika i okazało się, że wszystko OK chodzi, więć wymontował śrubę i założył silnik krokowy od mojego Autronica i wszystko chodzi w porzo. Serdeczne dzieki rafp11 za "pozytywnego kopa" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość schulla Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Jak chciałbyś mieć program do centralki autronic to daj znać na priwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 JEST PIĘKNIE Zaufałem tamtemu gaziarzowi bo doprowadził moją inst. LPG za śmieszne pieniądze. A ten cfaniak chciał sobie to odbić i mnie naciągnąć na nowy komp., a ja dzięki NKP posłuchałem jednego z klubowiczów i podjechałem do innego gazownika i okazało się, że wszystko OK chodzi, więć wymontował śrubę i założył silnik krokowy od mojego Autronica i wszystko chodzi w porzo. Serdeczne dzieki rafp11 za "pozytywnego kopa" Pozdrawiam a nie mówiłem? nie ma czegoś takiejgo jak dobry i zły komputer. Komputer od gazu to jest naprawdę tylko krzemowa płytka z paroma tranzystorami. Instalacje się pierdzielą nie od komputerów, ale od partactwa montażowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafp11 Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Cieszę się że pomogłem. Ten autronic nie jest taki zły. Można sobie zciągnąć A-Mona z netu i samemu sobie regulować, trzeba tylko sobie kabelek załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Cieszę się że pomogłem. Ten autronic nie jest taki zły. Można sobie zciągnąć A-Mona z netu i samemu sobie regulować, trzeba tylko sobie kabelek załatwić a nie można tego kabelka zwyczajnie kupić zamiast załatwiać? Komuna się chyba skończyła i teraz się kupuje różne rzeczy, zamiast załatwiać ;-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafp11 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 o to mi właśnie chodziło co by sobie kupić albo zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi