bhtom Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Witam, Pisz do nich śmiało. Wysyłają bez problemu nawet 2 sztuki. Sam u nich zamawiałem, zapłaciłem przelewem i za kilka dni miałem sprężynki Pozdrawiam. PS: Nie wiem czy kolor ma jakieś znaczenie, ale jak będziesz pisał do nich, napisz kolor i symbol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyran Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Też zamawiałem mailowo i błyskawicznie przysłali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picad Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Zamiast dodatkowej radiolinii wykorzystałbym istniejące zdalne sterowanie i oryginalnego pilota. Dwa następujące po sobie przyciśnięcia przycisku otwierania na pilocie otwierałyby klapę bagażnika. Jedno przyciśniecie otwiera tylko drzwi. Ewentualnie sekwencja zamknięcie >> otwarcie, otwierałaby jednocześnie drzwi i bagażnik. Jakby co mogę zaprogramować takiego scalaczka. Tylko nie jestem pewien jaki sygnał dostaje siłownik drzwi przy otwieraniu. Czy jest to np. krótki impuls 12V dla siłownika. A może z innego miejsca można wyciągnąć ten sygnał ??? Edytowane 20 Lipca 2016 przez picad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Też nad tym myślałem i pewnie, że tak by było lepiej, ale nie raz mi się zdarzyło dwa razy nacisnąć "otwórz" w pilocie, a co jak ktoś ma otwieranie dwustopniowe? W dodatku u mnie sekwencja otwórz-zamknij-otwórz-zamknij otwiera wszystkie szyby. Chyba najlepszym rozwiązaniem było by np. naciśnięcie przycisku pilota na dajmy np. 3 sekundy. Tylko w QQ jest problem, bo impuls do siłownika pojawia się na krótko. Temat warty rozmyślenia, szczególnie właśnie przez elektronika, można też jeszcze coś innego wymyślić, co zewrze przewody dochodzące do przycisku na klapie i nam ją otworzy Edytowane 20 Lipca 2016 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Witam, Tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/103281-j10-zdalne-otwieranie-klapy-baga%C5%BCnika/ dorzuciłem coś od siebie jeśli chodzi o sterowanie otwieraniem klapy. Działa pięknie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Bhtom, rozumiem że to sterowanie masz też z dodatkowego pilota, bo alarmem sterujesz z drugiego pilota? Chyba, że masz jakąś mądrą "bezpilotówkę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Mam dodatkowego pilota do alarmu, którym otwieram również bagażnik (osobny przycisk w pilocie). Fabrycznego, w kluczyku, praktycznie nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picad Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Na jakiego maila piszecie ??? Ja nie mam żadnego odzewu od nich po napisaniu na maila znalezionego na stronie penta polska. Dzwoniłem również do nich, ale mój rozmówca sprawiał wrażenie niezorientowanego w tych sprężynkach. Czy zamawialiście w firmie Jartech ??? Na innych forach zamawiają w Jartech sprężynki serii V20-???. Nie jestem pewien czy są odpowiednie do naszych: Średnica zewnętrzna: 20 mm Średnica wewnętrzna: 10 mm Drut 4,0 x 2,1 mm Długość: 32 mm (w ścisku max 17mm) Sztywność 45N/mm Edytowane 22 Lipca 2016 przez picad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Witam, Ja pisałem na: penta@penta-polska.pl Moje zapytanie "obsługiwał" p. Andrzej Słota (tel. 605 888 227) Numer telefonu podałem z korespondencji mailowej z p. Andrzejem. Naprawdę nie miałem żadnego problemu, odpowiedź na maila dostałem w tym samym dniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzyk67 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witam, Czy ktoś ma wypróbowany patent ze sprężynkami na oryginalnych nissanowskich siłownikach - jeśli tak to czy działa wszystko sprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witam, Witam, Czy ktoś ma wypróbowany patent ze sprężynkami na oryginalnych nissanowskich siłownikach - jeśli tak to czy działa wszystko sprawnie? Ja mam na oryginalnych siłownikach. Latem było wszystko oki, ale teraz, gdy są chłodniejsze dni, klapa uchyla się tylko, nie otwiera całkiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 U mnie to samo. Jak samochód pobędzie trochę na zewnątrz, a jest chłodno to klapa tylko odskakuje. Nie jest to wina sprężynek, tylko siłowników - za małe ciśnienie zimą. Tu pewnie sprawdziłyby się te od Laguny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) Ja zrobiłem z oryginalnym pilotem trzy razy dusimy na otwieranie i klapa się otwiera Edytowane 25 Marca 2017 przez bigtomi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Sprężynki na siłownikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Sprężynki na siłownikach? Tak jak z pierwszego posta tylko że bez dodatkowego pilota tylko oryginalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANKES3 Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 No to bomba. Jak tego dokonałes? Jaki moduł czy sterownik, jak to zwać potrzebny do tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bdyn Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Super rozwiazanie podziel sie prosze lub da namiary na siebie po info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) 660731544 Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez bigtomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzyb Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Super sprawa tylko zastanawia mnie czy otwieranie klapy z przycisku działa normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Witam, U mnie działa normalnie. Dodatkowe sterowanie jest podłączone równolegle z fabrycznym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Witam, U mnie działa normalnie. Dodatkowe sterowanie jest podłączone równolegle z fabrycznym. Pozdrawiam. U mnie też działa normalnie Edytowane 22 Października 2017 przez bigtomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plaski69 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Kolego Bigtomi, może podzieliłbyś się pomysłem i instrukcją jak sterować otwieraniem z oryginalnego kluczyka zamiast tego dodatkowego pilota ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Ja zrobiłem z oryginalnym pilotem trzy razy dusimy na otwieranie i klapa się otwiera Wielkie WOW, możesz opisać jak tego dokonałeś, nie każdy chce Ci zawracać głowę (pewnie wielu myśli, że to może zbyt trudne itp.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qashlak Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Witam udało się komuś ogarnąć otwarcie za pomocą fabrycznego pilota ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 czy jest na sali elektronik?? https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=17609870#17609870 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi