DINO Opublikowano 19 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 dobra chyba mam pomysła aby to zrobić na Arduino na 4 (dla bezpieczeństwa) klikniecie pilota w określonym czasie będzie się podnosić klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 ok, sprawa wstępnie potwierdzona, będzie zliczanie kliknięć zamka w drzwiach kierowcy, jak by ktoś wiedział, który to kabel było by miło bo nei musiał bym poszukiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 19 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Może pomoże? Zobacz do tematu :Moduł składanych lusterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel18 Opublikowano 19 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Najłatwiej i najszybciej , środkowy słupek wyciągasz gumę wiązki tylnych drzwi i już masz kostkę . Niebieski przewód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 popróbujemy jak czasu starczy eraz jest akcja składanie lusterek ale sprężyny zamówione czyli bagaznik tez w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeslobo Opublikowano 19 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Montowałem taki sterownik jak pod powyższym linkiem www.elektroda.pl. W skrócie opisałem go po tematem siłowników do J10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 daj linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 DINO Zakładasz oryginalny moduł do lusterek czy z Ali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Zamówiłem z Ali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Na klapę bagażnika to i ja mam chęć poczekam na Ciebie ,opiszesz to mi będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 spoko, sprężynki zamówiłem, teraz tylko napisać kod do NANO i powinno działać tylko ten czas bo priorytet to instalacja LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Siłowniki też wymieniasz czy zostajesz przy starych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 zostaje przy starych, jak coś będzie nie tak to wymienię nie ma sensu wcześniej, zastanawiam się czy dodatkowo nei dorobić doświetlania np przez 15s przy zamykaniu pilotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Jak mrugniesz długimi po wyjęciu kluczyka to nie świeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 a nie wiem nie sprawdzałem jak złożę to sprawdzę bo akcja "LPG" rozpoczęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 https://allegro.pl/oferta/coming-leaving-home-kia-nissan-opel-suzuki-7201910608 Coś takiego zobaczyłem może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 90złociszy a w projekcie to kwestia dopisania może 3 linijek kodu czyli zakup nieopłacalny finansowo bo i tak będzie moduł tylko wgrywać nowe funkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 W dniu 20.05.2019 o 16:27, MisilYE napisał: Jak mrugniesz długimi po wyjęciu kluczyka to nie świeci? nie działa, mam inny problem AKU było odpięte i po wprowadzeniu cyferek aby odblokować NC1 wszystko OK tylko nie można wyłączyć radia, wciśnięcie POWERA powoduje uruchomienie NAVI nei wiem o co caman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid303 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 (edytowane) Witam. Wracając do tematu. W pierwszym etapie planuję montaż sprężynek na fabrycznych siłownikach oraz montaż przycisku otwierania klapy na desce rozdzielczej (przycisk od Infinity FX II). Nie planuję otwierania z pilota, ponieważ mam system Keyless i nie chce mi się pilota wyciągać z kieszeni. Mam pytanie, czy ktoś bawił się z montażem czujnika otwierania nogą pod tylnym zderzakiem? U mnie myślę o jakiejś "dwukanałowej". Pierwszy sygnał "zwiera" tyki przycisku otwierania centralnego zamka na blendzie klapy bagażnika a drugi sygnał "zwiera" styki przycisku otwierania bagażnika. pozdrawiam Edytowane 21 Maja 2022 przez Dawid303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Kurde powiem ci ryzykowny może być ten montaż fotokomórki,jak dojdą sprężynki do klapy to nie wiem czy zdążysz zabrać nogę zanim dostaniesz po zębach klapa,chyba że będzie to z małym opróżnieniem otwierało 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bystry_p Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Witam. Mam Qashqai+2 z 2012r. Mam pytanie odnośnie siłowników i sprężynek. Kupiłem siłowniki z Krosna dedykowane do modelu. Kupiłem sprężynki o wysokości 32mm tak jak w temacie ale one nie mieszczą się przy całkowitym opuszczeniu klapy. Sprężyna ściśnięta ma wysokość 15mm i jest to o 5mm za dużo by klapa się zamknęła. Siłownik nie ma tyle wolnego miejsca pomiędzy końcówką a głównym korpusem. Co wy montujecie, że to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bystry_p Opublikowano 25 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Witam ponownie. Czy ktoś jest w stanie zmierzyć suwmiarką, linijką czy czymkolwiek odległość przy prawie domkniętej klapie pomiędzy głównym korpusem amortyzatora a nakręcaną końcówką. Potrzebuje wiedzieć jaka jest u was przestrzeń na zmieszczenie sprężyny, która odbija klapę. Podejrzewam, że w Qashqai +2 jest inaczej niż w waszych zwykłych wersjach i dlatego u was działa a u mnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi