borge Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 czy w zwiazku z art. 208 ust. 1 ustawy o powszechnym obowiązku obrony Rzeczpospolitej Polskiej... (tzw. obowiazek swiadczen rzeczowych), otrzymaliscie decyzje administracyjna o przeznaczeniu Waszego auta do sluzby wojskowej po ogloszeniu mobilizacji, na czas wojny?ostatnio na topowych portalach internetowych zaczely pojawiac sie niepokojace informacje w tym temacie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Mamy suvy a nie terenowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 A Kari ma napęd na ośkę, więc mu wieżyczki na dachu nie zamontują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) @ karibox, w Dowodzie Rejestracyjnym, w pozycji L masz wpisana cyfre 1 czy 2? a ze masz SUV a nie 'terenowca' bedziesz mogl uzasadniac jak juz dostaniesz decyzje jesli dalej jestes przekonany o slusznosci swojego przekonania, ignoruj ten temat pozdrawiam Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Topowy portal internetowy, tj. oniet, wyrtualna, fakt czy też pudelek? BTW, takim papierkiem można sobie... ozdobić ramkę. Choć, jak znam życie, niektórzy posiadacze takiego papierka będą się lękać sądu wojskowego, gdy auto padnie, a w domu nie będzie funduszy na naprawę - bo jak tu oddać na wojnę auto z niesprawną klimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Trendy jakie obecnie mamy ... wszyscy wiedzą Przypomnę, że nie poruszamy na forum tematów politycznych ... vide Regulamin Kiedyś w Terrano próbowaliśmy zgłębiać temat ale skończyło się na treści powyższej ustawy Cóż, nie pozostaje nic poza nadzieją że o nas zapomną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 L masz wpisana cyfre 1 czy 2? L to liczba osi. Nie widziałem jednoosiowego auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 U mnie w WKU twierdzą, że nie musi być jednak terenowiec, zwykłe duże auto też może być. Nie wiem teraz czy cb demontować czy nie? Może się tfu przyda w walce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Topowy portal internetowy, tj. oniet, wyrtualna, fakt czy też pudelek? BTW, takim papierkiem można sobie... ozdobić ramkę. nie zgadles, dzien zaczynam od lektury pomponik.pl ; ) na razie mozna sobie ozdobic sciane ale nie zapominaj kto jest ministrem resortu obrony i ze w dniu ostatnich (?) wyborow parlamentarnych skonczylismy z polityka koncepcja ; ) 'cieplej wody w kranie' L to liczba osi. Nie widziałem jednoosiowego auta... i wlasnie dlatego podlega obowiazkowi mobilizacji ; ) a serio to rzeczywiscie moj blad, zasugerowalem sie ze ta '2' oznacza osie napedowe, przepraszam! U mnie w WKU twierdzą, że nie musi być jednak terenowiec, zwykłe duże auto też może być. jak beda mieli 'kaprys' moga zwykle auto osobowe, motocykl a nawet motorower ; ) czy X-Trail jest terenowcem? jest, przynajmniej wg. zalacznika nr 1 Rozp. Ministra Infrastruktury z dnia 24 pazdziernika 2010 r. w sprawie homologacji typu poj. samochodowych i przyczep 4.1. Pojazdy kategorii N1 o maksymalnej masie nieprzekraczającej 2 ton i pojazdy kategorii M1 uznaje się za pojazdy terenowe, jeżeli mają następujące cechy konstrukcyjne: a) co najmniej jedną przednią i jedną tylną oś napędzane jednocześnie, nawet jeśli taki napęd jest odłączalny, b ) co najmniej jeden mechanizm różnicowy z blokadą lub urządzeniem o podobnym działaniu oraz zdolność pokonywania wzniesień co najmniej 30 % dla pojazdu bez przyczepy, oraz dodatkowo spełniają co najmniej pięć z sześciu niżej podanych warunków: - kąt natarcia co najmniej 25°, - kąt zejścia co najmniej 20°, - kąt rampowy co najmniej 20°, - prześwit pod osią przednią co najmniej 180 mm, - prześwit pod osią tylną co najmniej 180 mm, - prześwit między osiami co najmniej 200 mm; dla X-Traila II jest to odpowiednio: wzniesienia 30% 28' 24' 21' 210 mm 210 mm ? nasze dywagacje 'zabiora, nie zabiora' sa bezcelowe a nawet powiedzialbym szkodliwe spolecznie ; ) pytanie brzmi: czy ktos z obecnych na forum otrzymal taka decyzje administracyjna? pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Powiem Wam co by nie mówić o Borgu to ma niezłą średnią i co 10 post plusuje, zadroszczę. Szacunek. Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Gdzieś kiedyś czytałem czy widziałem w TV ,że takie listy to wysyłają do właścicieli landrowerów , G-klasy itp aut. Myślę ,że nasze mogli by chcieć dopiero w trakcie działań wojennych. Poza tym śladami programu "będzie pan zadowolony" można łatwo unieruchomić auto , powiedzieć ,że zepsute i niech się bawią w zabieranie na wojnę X-traila na lawecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi