Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] nie działają szyby elektryczne

Gość krkxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krkxxx

Witam wszystkich.

Ostatnio kupiłem nissana primerę p12 rocznik 2004. Podczas jazdy testowej wszystko działało, jednak po dojechaniu do domu stwierdziłem, że nie działają mi szyby elektryczne. Na początku sprawdzałem tylko u kierowcy, ale u pasażerów również szyby nie działają. Jaka może być tego przyczyna?

I jeszcze przy prędkości około 120 km/h oraz 3000 obrotów samochód zaczyna szarpać i zapala się napis "check". Co z tym zrobić?

Ad.1 Szyba od  kierowcy działa czy nie? Jeśli tak ,a reszta nie - to zobacz czy nie jest wciśnięta blokada pozostałych szyb - znajduje się w panelu sterowania szybami w drzwiach kierowcy.

Ad.2  Podjechać na diagnostykę komputerową - zobaczyć jakie błędy pokaże - być może to jakiś czujnik szwankuje lub gorsza sprawa - łańcuch rozrządu.

Trzeba to sprawdzić ,ale bez podpięcia pod komp  :bezradny:

Gość krkxxx

hmm, a on znajduje się w środku samochodu? i jak wygląda?

czy może ktoś napisać, gdzie jest bezpiecznik, bo każdy sprawdziłem po kierownicą

Zachęcam do samodzielnego przeszukiwania zasobów forum....Wchodzimy w dział modelowy ( w tym przypadku P12 lub Primera ogólny) ...U góry jest okienko magiczne - wpisujemy tam frazę , której szukamy - np. opis bezpiecxników .... i param! Wyskakuje lista tematów, gdzie poruszane było to zagadnienie....

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/97428-opis-bezpiecznik%C3%B3w-primera-p12/?hl=%2Bopis+%2Bbezpiecznik%C3%B3w

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...