owojtek Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Po prawie dwóch latach szukania i długim czasie od rejestracji na forum w końcu mam powód do założenia galerii. Wygląda on następująco: MODEL:- Nissan 350z Z33, 2007- EuropaSILNIK:- VQ35HR- program robiony w VTG- 349KM, 373Nm wg. pomiarów poprzedniego właściciela- była instalacja nitro od NX, ale już nie ma- olej: Mobil 1 5W50 Peak Life- płyn chłodniczy: ?UKŁAD DOLOTOWY:- K&N TyphoonUKŁAD WYDECHOWY:- testpipe’y- cat-back INVIDIA GeminiUKŁAD NAPĘDOWY:- skrzynia seria- LSD seria- olej w skrzyni: ?- olej w dyfrze: ?ELEKTRONIKA:- ESP- ABS- Kierownica wielofunkcyjna- Elektryczne szyby i lusterka- Tempomat- Centralny zamek- 6x airbag- Klimatyzacja- Podgrzewane fotele- Regulacja elektryczna foteliZAWIESZENIE:- seriaUKŁAD HAMULCOWY:- układ Brembo- klocki: TRW- tarcze: ?- płyn hamulcowy: ?NADWOZIE:- folia niebieski mat + czarny dach, lotka i fragmenty lusterek- usunięte oznaczenie modelu- przyciemnione tylne szyby- przyciemnione tylne lampyKOŁA:- felgi seria, pomalowane na czarny mat- dystansy: przód - 20mm, tył - 20mm (w bagażniku , może wróca jak znikną R888)- opony: przód - Bridgestone RE050 235/45/R18, tył: Toyo R888 275/40/R18WNĘTRZE:- seria, jasna skóra- audio BOSE- fabryczna nawigacjaINNE:- i trochę fortek: Edytowane 3 Maja 2016 przez owojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 348hp? ile nm? kurde, niezły wynik, pochwalisz się wykresem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 373Nm. Jak dojdę do tego, żeby zeskanować to wrzucę. Czekam z niecierpliwością, żeby zmierzyć to u Coobcia, bo nic chce mi się wierzyć, że wykręcił tyle bez nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Bez nitro myślę że max 300 będzie Ale sam jestem w ch*j ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Widziałem go na cwiartce w Olsztynie. Coobcio chyba ma jakiś jego wykres wydaje mi się ze kiedyś wspominał ale nie pamiętam szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 VTG twierdzi, że wystroiło go na 310KM bez nitro: https://plus.google.com/photos/+PrzemekJ%C4%99dryczkowski/albums/6022942700149508049/6022942703355570354?pid=6022942703355570354&oid=104169724095812413372 ale co się działo potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Poszukajcie w dziale kilka pytań o 350z - tam chyba było rzucone ogłoszenie z allegro i Coobcio chyba coś tam komentowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 chyba widziałem ją na PTP?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Widziałem go na cwiartce w Olsztynie. Coobcio chyba ma jakiś jego wykres wydaje mi się ze kiedyś wspominał ale nie pamiętam szczegółów Rodzinne strony poprzedniego właściciela. Można nawet znaleźć filmiki i zdjęcia z Night Power z tym autem. chyba widziałem ją na PTP?? Dobrze widziałeś. Wcześniej jeździłem pralką. Z tego co patrzę to jakiś taki naturalny trend. Ludzie z Prelude przesiadają się na Zety a wszystko przez brak tylnego napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 calkiem inne auta i nie ma co nawet porównywać ale pozytywnie wspominam prelude Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Inne zdecydowanie, ale nie na tyle, żeby Preludowiczów do Zet nie ciągnęło. Też swoją wspominam z łezką w oku. Zresztą do dzisiaj nie zdarza się, żebym się nie obrócił jak jedzie 4gen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Bardzo zajwiskowo wyglądająca zetka za sprawą tego koleru. Dbaj o nią i niech cieszy Z czasem wrzucimy ja na rolki, ale jak nie ma katów i ma porządny wydech to obstawiam że realne 310KM moze mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 No ładnie wygląda, oklejana chyba w Olsztynie, robota powinna być dość profesjonalna. Sam na nią patrzyłem, ale inną ustrzeliłem. Powodzonka i koniecznie do Kuby na rolki ją daj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Dzięki. Rzeczywiście oklejenie wygląda na zrobione profesjonalnie. W okolicach długiego weekendu Zeta dostała nowy olej silnikowy i filtr (Mobil1 5W50 i filtr OEM). Mocno zdziwiło mnie, że filtr do 3,5-litrowego silnika jest taki malutki, ale w końcu nie boje się o to czy zatrę silnik Miał wlecieć też nowy olej do dyfra (Castrol 75W140), ale nie starczyło czasu. Ciągle otwarta pozostaje kwestia czym zalać skrzynię. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Ja wlewałem shella bodajże 75w90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 O widzę że kolegą lubi sam pogrzebać, fajnie, fajnie to się chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Lubi, lubi, ale ostatnio miałem przestój. Dupowóz jednak ma jeździć, a nie stać na cegłach. Zabawka to zupełnie co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Ładna, mój gust! Przypomina mi tą młodszą ale grubszą siostrę Edytowane 10 Maja 2016 przez GodISmE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Dzięki. 370ka hortexa zdecydowanie daje radę. Jak na nią patrzę to coraz bardziej się zastanawiam nad czarnym dołem zderzaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 za***isty kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Pędzelek, dwie butelki Meguair's, kilka ręczniczków z mikrofibry i po niedługim czasie jasne skóry wyglądają świeżo i czysto. No i są zdecydowanie bardziej miękkie i lepiej chronione. Niestety, czyszczenie odsłoniło kilka pęknięć i zadrapań. Liczyłem, że to jednak tylko brud. ------------------------ Weekend okazał się dobrą okazją, żeby wrócić do wymiany oleju w skrzyni i dyfrze. I tu ponownie 1:0 dla Zety. Próba odkręcenia korka wlewowego w skrzyni skończyła się tym: Na szczęście złamał się klucz, ale sam korek się trzyma. Trzeba będzie do tego wrócić z lepszym sprzętem. Ostatecznie chociaż wyprowadzenie na spacer się udało: 29.06.2016 ------------------------ Wczoraj wieczorową porą Zeta wzbogaciła się o: - olej w skrzyni: Motul GEAR 300 75W90- olej w dyfrze: Castrol Syntrax Limited Slip 75W140 Wymiana tym razem już bez problemów, w warsztacie samoobsługowym KMF. Przy okazji, czy ktoś z Was spotkał się z niebieskim olejem do skrzyni manualnej? Co to za cudo? Edytowane 29 Czerwca 2016 przez owojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sp1N Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Motul Gear Competition 75W140 Jednak ten olej stosuje się raczej do tylnych mostów, jest dość gęsty i ma klasę lepkości API GL-5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Chyba zalanie 75W90 do skrzyni, a 75W140 do dyfra pomogło... Dodatkowo dowiedziałem się, że silnik trochę momentu trzyma, a opony kleją, bo... urwałem mocowanie dyfra :] Takie śmieci udało mi się jeszcze zebrać z drogi. Po śrubie nie było śladu. Mam takiego klopsa i pytanie: Czy w takim układzie, z poliuretanową tuleją, mam do kupienia tylko tą śrubę, która idzie przez tuleję do dyferencjału, czy coś jeszcze? No i jaka to śruba, bo wydaje mi się, że nie fabryczna? Edytowane 21 Lipca 2016 przez owojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 fabryczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Z tego co patrzę, to fabryczna będzie raczej za krotka do takiej tulei jak jest założona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi