hot_rider Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 W zestawach poliuretanow nie ma w komplecie zadnych srub Tapniete przez p8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Tego się domyślam, ale to co jest założone nie wygląda na żaden z dostępnych na rynku zestawów. Docelowo na pewno będę musiał kupić tuleję, OEM śrubę i będzie ok, ale teraz priorytetem jest ogarnięcie na tyle, żebym dojechał do hali garazowej i na przegląd 19.01.2017 ------------------------ Daaawno się tu nic nie działo, ale Zeta żyje i ma się dobrze.Nowa, poliuretanowa tuleja wleciała razem z oryginalną śrubą. Dzięki za wszelkie podpowiedzi. Bardzo się przydały. Przy okazji wyszło na to, że poprzedni mechanik, który serwisował to auto był jakimś młotem i wymieniając tuleję założył coś co na pewno nie było do Nissana i nie starczyło mu inwencji, żeby pomyśleć jak to działa. Rozwiązanie, które zmontował zwyczajnie musiało ściąć tą nieszczęsną śrubę… Smutną pamiątka po opadniętym dyfrze są wgnioty w rurach wydechu. Znacie może kogoś kto wyciąga takie rzeczy? Reszta sezonu minęła bez niemiłych niespodzianek. Niebieską można było spotkać na kilku zlotach i spotach m.in. środy z Luckymotion, Motomanii czy spontanicznym mikrospocie Zetek (pozdrawiam obecnych). https://plus.google.com/photos/112101221556441658372/album/6296681298453104049/6325273365239277346 https://plus.google.com/photos/112101221556441658372/album/6296681298453104049/6325273365262518658 https://plus.google.com/photos/112101221556441658372/album/6296681298453104049/6327849681811787298 Sezon zakończył się szybko, bo we Wrześniu. Potem wyjeżdżałem, a nie było pewności jaka pogoda spotka mnie po powrocie. Dlatego najpierw wybrałem się na wizytę w pobliskim SPA:https://www.facebook.com/onemanarmydetailing/posts/1126274067449061 a następnie nakryłem kocem, żeby Niemiec zazdrościł. Zdjęcia uzupełnię jak zgram.W międzyczasie ściągnąłem nowy zbiornik wyrównawczy płynu chłodzącego i pedały z 380RS Plany na zimę głównie dookoła rzeczy eksploatacyjnych. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez owojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 gdzie dostałeś te pedały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 https://www.z1motorsports.com/interior/nismo/nismo-380rs-gas-pedal-p-3957.html W Europie wychodzą horrendalnie drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Bede mial za kilka tyg. Takie Tapniete przez p8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Miały być zdjęcia ja to "trzymał pod kocem i tylko w niedziele do kościoła jeździł", to są... ale nawet w niedziele nie jeździ 01.03.2017 --------------------------------- A jak u Was minął śledzik/ostatki? Takie ostatnio mam towarzystwo na hali. Też V6 Edytowane 1 Marca 2017 przez owojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Z dobrych wieści Mobil1 5w50 oryginalny Maszyna wczoraj u nas zwitała na szybką rewitalizację Oj właściciel musiał się napracować, bu w to miejsce zaparkować, by auto nie zgasło, nie nie za szybko nabierało prędkości skacząc przy tym jak żaba: A to za sprawą tak druciarsko zrobionego sprzęgła i koła zamachowego że "ręce opadają" to delikatne stwierdzenie Haha widać ślady walki po tym jak ktoś pięknie zainstalował poliuretany w dyfrze, to że odwrotnie te przednie zostały zamontowane to pół biedy ale tylny został jakoś tak zamontowany że dyfer niemalże wypadł z auta i pogiął wydech ale to zostało naprawione przed przyjazdem do mnie A no i w ogłoszeniu było napisane że jest jednomasa - fakt jest krzywo pospawana przerobiona z seryjnej dwumasy no ale i przy okazji odchudzona Sprzęgło też zarąbiste pochodzi z jakiegoś Nissana 200SX S14 albo Sky Line, przerobione na spieka - na powyższym zestawie normalnie jeździć się nie dało Wleciało najbardziej komfortowe jednomasowe ACT Street Light: Tylko nie wiedzieć czemu raz moja chińska waga pokazała 8,7kg a za drugim razem 7,9... Coś zły dzień miała - ta pierwsza wartość jest prawidłowa Na deser jeszcze większy Hit, świece zapłonowe, które miały niewielki przebieg, profilaktycznie mieliśmy sprawdzić tylko jedną: Ale widok okazał się epicki i doskonale nadający się do mojego działu na fejsie pt. "Zło i Kut...s" :D Z pierdół w aucie były jeszcze kiedyś wymieniane klocki hamulcowe, oczywiście zostały źle zamontowane hehe Takie Druciki... Autko pod odchamieniu władowaliśmy na rolki i muszę przyznać wyszło dość dobrze tzn. nie wiele gorzej od serii ciągnie w przedziale obrotów od 2000 do 6000obr.min a od 7000 do 7500 nawet lepiej wypada, za to dramatyczny jest zakres w obrotach miedzy 1200 a 1800, w którym to auto się ksztusi i generuje mało nm, na ale w końcu maszyna według zapewnien sprzedającego była niby modyfikowana i strojona w VTG gdzie wypluła na tamtejszej hamowni 349KM i 373Nm - może nowe świece zapłonowe zaszkodził, bo u nas wypluła tylko 302KM i 353Nm tak więc takie niesprawności są jak najbardziej do przyjęcia: Swoją drogą zastanawiam się czy jakby jakby wgrać seryjną mapę to ile by mocy doszło ?? Na pewno poprawił by się dół w obrotach...A tak to karoseria iglizna jakich mało, śrubki nie skorodowane, bardzo przyjemnie się robiło to auto, folia położona mistrzowsko !! A i felgi dobrze pomalowane, z druciarni to jeszcze jakieś takie paskutne kierowniczki zimnego powietrza pozostały po poprzedniej ekipie fakowców co maczali przy aucie swe dłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Doktor Coobcio znów uzdrowił kolejnego pacjenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Wojtek jak to jest z Twoimi zewnetrznymi klamkami są lakierowane czy oklejane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 co się tak prawym pasem toczyłeś dzis na autostradzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Może nie chcieli wywołać efektu krwi z uszu Siedzi tam Invidia dual i w aucie nie ma katalizatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 co się stało z tymi świecami?! resztki udało się wyłowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Musial juz tak jezdzic od dluzszego czasu ze swiecami w takim stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Coobcio, jeszcze raz dzięki za ogarnięcie tematu. Profi robota. Po dokrętce z uszczelniaczem wału wygląda, że teraz już wszystko dzdiała jak powinno. Autko jeździ zupełnie inaczej, da się ruszać Ogólnie poczucie zmiany auta w ramach dwóch krótkich wizyt. Magia proszę Państwa Wojtek jak to jest z Twoimi zewnetrznymi klamkami są lakierowane czy oklejane ? Klamki są w folijce, tak jak reszta auta. Ty swoje zostawiłeś w alu? co się tak prawym pasem toczyłeś dzis na autostradzie? a gdzie tu się spieszyć jak człowiek na urlopie Czym jechałeś? Może nie chcieli wywołać efektu krwi z uszu Siedzi tam Invidia dual i w aucie nie ma katalizatorów Bez przesady, aż tak źle nie jest. Przecież słychałeś jej przy 220km/h bez wydechu i krew nie poszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Coobcio, jeszcze raz dzięki za ogarnięcie tematu. Profi robota. Po dokrętce z uszczelniaczem wału wygląda, że teraz już wszystko dzdiała jak powinno. Autko jeździ zupełnie inaczej, da się ruszać Ogólnie poczucie zmiany auta w ramach dwóch krótkich wizyt. Magia proszę Państwa Klamki są w folijce, tak jak reszta auta. Ty swoje zostawiłeś w alu? a gdzie tu się spieszyć jak człowiek na urlopie Czym jechałeś? Bez przesady, aż tak źle nie jest. Przecież słychałeś jej przy 220km/h bez wydechu i krew nie poszła 350z blue laguna na katowickich blachach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Tak przypuszczałem Zawsze miło spotkać inną Zetkę na mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 No właśnie mi zostały aluminiowe bo ten co oklejal powiedział że tam we wnece się nie da i głupio będzie wyglądać. Denerwowały mnie już tym bardziej że u was widziałem że się da i oddałem do lakiernika teraz czekam co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 No jak widać da się i wygląda nieźle Tak czy siak powodzenia z lakierowaniem. Robisz w czarny połysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Robię tak jak Ty masz w kolor nadwozia czyli na żółto do tego chłapacze i lusterka też z tym że one juz beda oklejane. Zobaczymy jak wyjdzie w razie czego będziemy zmieniać Edytowane 7 Maja 2017 przez mmati9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Ja mam lusterka czarno-niebieskie. Chociaż jak patrzę na Twoją, to ja osobiście bym zostawił je w czarnym. Nie będą odciągały uwagi od linii bocznej. ---------------------- 08.06.2017 Taki smaczek z lokalnego spotu: Pozdrowienia dla ekipy LuckyMotion. Edytowane 8 Czerwca 2017 przez owojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi